AKAA-VOLLEY HALUAA PELATA SYKSYLLÄ MESTARUUSLIIGAA

(Akaan Seutu, Ke 12.4.2017, Mikko Peltoniemi)

Akaa-Volleyn perjantainen voitto Liiga-Riennosta tietää sitä, että tie lentopallon miesten Mestaruusliigaan on auki. Pelillinen tasonmittaus toi liigan viimeiseksi jääneestä Riennosta kolmessa ottelussa kolme voittoa, ja joista viimeinen oli ylivoimaisin. Seuraavaksi seuran on saatava myös talous ja muu toiminta liigatasolle.

 

- Täytyy sanoa, että kun perjantaina hetken aikaa pompittiin ja juhlittiin, se oli huikeata. Sitten tuli tyhjä olo, kun mietti, miten hommaa hoidetaan. Kun viikonloppu on sulateltu, täytyy vaan ruveta taas tekemään töitä tulevaisuuden eteen, totesi Akaa-Volleyn puheenjohtaja Teemu Salminen maanantaina.

 

Kun Akaa-Volley kaksi vuotta sitten karsi liigapaikasta ja hävisi Liiga-Riennolle otteluin 2–3, oli Salminen juuri aloittanut puheenjohtajana. Tuolloin seuran vuosibudjetti oli reilut 50 000 euroa. Nyt se on kaksi kertaa suurempi eli noin 100 000, mutta ensi kautta varten sekin olisi Salmisen mukaan tuplattava, jotta liigaan voidaan lähteä.

Yleisön pauhussa meinasi päästä poru

 

Teemu Salmisen mukaan Akaa-Volley on jo saanut Mestaruusliigasta tiedot tietystä budjettitasosta, ohjeita ja vähän taulukkoa siitä, miten asiat menevät. Pääsylipputulot ja muu oheismyynti ja toiminta tuovat oman osansa kokonaisuuteen, mutta yhteistyökumppaneiden rahallinen tuki on valtaosa budjettia.

- Pääsylipputulot ovat varmaan kaikkinensa 30 prosenttia, ja 70 prosenttia tulee muualta. Siihen kuuluvat oheismyynnit ja muut, joita pitää tehdä ja kasvattaa.

 

Salmisen mukaan seuran täytyy pystyä lisäämään lentopallon kiinnostavuutta Akaassa ja ympäristökunnissa, jotta hallille saadaan porukkaa ja fanaattinen yleisö ja tukijoukko, joka kannustaa Akaa-Volleytä.

 

- Kyllähän se nähtiin viimeisessä pelissäkin. Yli 500 henkeä yleisöä ja ihan huikea fiilis. Kyllä siinä meinasi Salmisen pojalta poru päästä, kun yleisö seisaaltaan taputti. Kylmät väreet menee vieläkin, Salminen sanoo.

- Tietyllä tapaa asetimme ennen kauden alkua tavoitteeksi, että laitetaan koneisto siihen kuntoon, että ollaan liigakarsinnoissa ja siitä vielä eteenpäin. Tänä keväänä se onnistui, ja kyllä me nyt lähdemme kovasti viemään eteenpäin sitä, että Akaassa pelataan syksyllä Mestaruusliigaa lentopallossa, Teemu Salminen sanoo.

 

Alustavia keskustelua on käyty, mutta ennen kuin pelit saatiin päätökseen, ei ole voitu allekirjoittaa sopimuksia.

 

- Huikeaa, että pelillisesti pystyttiin tähän. Jätkät teki suuren päivätyön unohtamatta taustojen tukea. Koko Akaa-Volley ja koko Akaa on tehnyt ison jutun. Nyt tarvitaan kaikki paikalliset tukijat ja yritykset yhteistyökumppaniksi.

 

- Onhan tämä Akaalle huikea juttu kokonaisuudessaan, ja kaikki kiinnostuneet otetaan mielellään mukaan toimintaan ja kehittämään akaalaista lentopalloa, sanoo Teemu Salminen.

Tilojen osalta tilanne on puheenjohtajan mukaan se, että Mestaruusliigan pelaamisen nykyisessä kotisalissa Toijalan Monitoimihallilla pitäisi onnistua. Sitä, mitä kaikkea pelitapahtumissa pitää tehdä toisin, ryhdytään nyt miettimään. Samoin sitä, millä porukalla muutoksia tehdään.

 

- Toimintaan on ilmoittautunut mukaan hyviä tahoja, mutta nyt selvitetään, ketkä oikeasti ovat mukana ja kenen kanssa lähdetään viemään hommia eteenpäin.

 

Myös Akaa-Volleyn ensi kauden joukkueen kokoonpanoa aletaan rakentaa vähitellen. Teemu Salmisen mukaan osalla pelaajista sopimus on tehty tätä kautta pidemmäksi ajaksi

 

- Pääpiirteittäin lähdemme tekemään joukkuetta puhtaalta pöydältä, mutta kyllähän siellä tietynlainen runko on oltava kasassa.

 

Uusien pelaajien kanssa on käyty keskusteluja, ja Akaalla on lentopallomarkkinoilla vetovoimaa.

 

- Se on tässä nähty. Sitä on olemassa, ja varmasti viikonlopun jälkeen entistä enemmän, sanoo seuran puheenjohtaja.