AKAA-VOLLEY HALUAA UUDEN HALLIN VIIALAAN

Akaan Seutu, Pe 31.3.2017, Mikko Peltoniemi

Valtuutettu Saija Roininen (sd) jätti keskiviikkona Akaan valtuuston kokouksessa valtuustoaloitteen, jossa hän esittää että Akaassa pitää selvittää liikunta- ja kulttuuritilojen kunto ja mitoitus vastaamaan nykypäivän tarpeita yhdessä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Aloitteen liitteenä oli useiden akaalaisten urheiluseurojen kannanotto Toijalan monitoimihallin laajentamisesta ja peruskorjaamisesta.

Lentopallon miesten 1-sarjan voittanut ja tänään perjantaina monitoimihallilla liigakarsinnat aloittava Akaa-Volley ei ole mukana seurojen yhteisessä kannanototssa. Saija Roinisen valtuustoaloitteen liitteenä on sen sijaan Akaa-Volleyn oma kannanotto Akaan salitilanteeseen.

Akaa-Volley toteaa puheenjohtajansa Teemu Salmisen allekirjoittamassa paperissa, että Akaan sisäliikuntaharrastukset ja liikuntasaleissa tapahtuva kilpaurheilu kärsivät kroonisesta salipulasta.

- On sekä harrastajien että kaupungin kuin myös koko yhteiskunnan etu, kun kaupungin asukkaat liikkuvat. Ennaltaehkäisevä terveydenhuolto säästää suuret summat veroeuroja kuntoliikunnan lisääntyessä. Kilpaurheilu puolestaan tuo kaupungille näkyvyyttä ja antaa paikkakunnalle aktiivisen imagon.

Myös Akaa-Volley toteaa, että Toijalan Monitoimihallin laajentaminen antaisi lisää mahdollisuuksia. Seuran mielestä Akaan kaupungin tulisi kuitenkin mieluummin rakentaa uusi sisäliikuntatila, jonka lattiapinta-ala olisi riittävän suuri kahta futsal- tai salibandykenttää ajatellen ja korkeus riittävän suuri lentopalloa ja sulkapalloa ajatellen. Rakentamiskustannukset täytyisi seuran mielestä pitää mahdollisimman alhaisina.

- Hallin tulisi olla rakenteiltaan mahdollisimman yksinkertainen elementeistä koottu rakennus. Hallin ulkonäköä voitaisiin kohentaa sekä materiaalivalinnoilla että värityksellä. Olennaista olisi hallin toimivuus ja monikäyttöisyys. Ulkoiset ominaisuudet eivät ole ratkaisevia.

Akaa-Volleyn mielestä uusi sisäliikuntatila tulisi sijoittaa kohteeseen, jossa sillä olisi riittävästi käyttöä myös arkipäivisin.

- Tällöin järkevin paikka olisi Rasin koulun ja Viialan urheilukentän ympäristö. Rasin koulua käyvät lapset olisivat uuden hallin käyttäjiä päivisin ja urheilu- ja liikuntaseurat iltaisin. Toki Akaa-Volley ry kilpaurheilua harjoittavana urheiluseurana olisi tyytyväinen Toijalan Monitoimihallin läheisyyteen sijoittuvasta salista, mutta kokonaisuuden kannalta Rasin koulun ympäristö olisi parempi, kannanotossa todetaan.