ENNAKKO: AKAA-VOLLEY - KARELIAN HURMOS (20.10.21 / Harri Mattila)
 

Nähdäänkö Akaassa perjantaina kolme Hurmosta?

Akaa-Volley saa perjantaina kotisaliinsa mielenkiintoisen vieraan. Karelian Hurmos on ollut alkusyksyn Mestaruusliigan yllättäjä. Hurmoksen valmennuskolmikko Matti Alatalo, Valtteri Jääskeläinen ja Jari-Pekka Lund on varmasti ollut hyvinkin tietoinen joukkueensa iskukyvystä. Ja ehkä kokeneet hakkurit Ville Louhela ja Eetu Häyrinen ovat harjoituksissa nähneet, kuinka nuoremmat ovat kasvaneet liigavaatimusten tasolle. Mutta tuskin on liioittelua kirjoittaa, että kaikille muille alkukauden Hurmos on ollut ennakko-odotuksia vahvempi.

Hurmos osoitti iskukykynsä jo ennen kauden alkua. Se osoitti valmiutensa syyskuussa Akaassa pelatussa Hunajaturnauksessa. Kuuden joukkueen mittelössä Alatalon suojatit ylsivät aina loppuotteluun saakka. Ainoastaan viime vuosien kestomenestyjä VaLePa kykeni kukistamaan hienoon kuosiin viritetyn Hurmoksen.

Ei varmaan tarvitse tutkia otteluiden pöytäkirjoja löytääkseen yhden Hurmoksen menestyksen taustatekijöistä. Joukkue on kyennyt mitä ilmeisemmin syötöillään rikkomaan vastustajien hyökkäyskuvioita ansiokkaasti. Häyrinen ja Jere Heiskanen loistavat Mestaruusliigan syöttötilastoissa viiden parhaan joukossa.

Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari ei hätkähdä koviakaan syöttäjiä.

- Antaa poikien tykittää. Jos rotaatio sen sallii, laitetaan neljä vastaanottajaa riviin.

Hurmos on syöttötilastojen lisäksi hienosti esillä myös torjunnoissa. Atte Rissanen on napsinut 10 pinnaa pelaamissaan 12 erässä. Siinä Akaa-Volleylle lisähaastetta perjantain peliin. Miten passarit Anton Välimaa ja/tai Saku Tuomivaara saavat harhautettua Rissasen niin sanotusti kahville?

Akaa-Volleyn pelaajista alkukauden tilastoissa loistaa erinomaiseen vireeseen EM-leirityksessä itsensä hoitanut hakkuri Urpo Sivula. Upi johtaa pistetilastoa 99 pinnallaan. Joukkueilla on toki vaihteleva määrä pelejä takanaan.

Poimitaan tilastoista vielä mielenkiintoinen yksityiskohta. Akaa-Volleylla on takanaan viisi ottelua, joissa voitettuja palloja on 436 ja hävittyjä 436. Perjantai-illan jälkeen tasalukemat jäävät historiaan.

Niin, ne kolme Hurmosta. Karelian Hurmos nähdään siis Akaassa vuoren varmasti. Toinen lähes satavarma ja isolla H:lla kirjoitettava Hurmos on Akaa-Volleyn kotikatsomon luoma tunnelma, johon kannattaa lähteä tutustumaan kauempaakin. Kolmas - ja toivottavasti myös isolla kirjoitettava Hurmos luodaan ennen peliä Akaa-Volleyn pukuhuoneessa. Kausiohjelman mukaan siellä kuunnellaan musiikkia, syödään pestopastaa ja banaania, pelataan Runscapea ja ihmetellään Panu Pitkäsen juttuja.

Akaa-Volley ja Karelian Hurmos ottavat mittaa toisistaan Toijalan Monitoimihallissa perjantaina 22.10. klo 18.30. Otteluisäntänä toimii Someron Säästöpankki. Lippuja voi ostaa ennakolta Toijalan Neste huoltoasemalta.

LML
/ HURMOKSEN ENNAKKO


LISÄTIETOA: Lipunmyynti auki viimeistään klo 17.00 ja yläkerran anniskelualue ja Akaa-klubi aukeavat klo 17.30. Anniskelualueesta vastaa kaudella 21-22 Ravintolamaailma Kruuna & Klaava - tervetuloa kumppaniksemme Monarille! Kun pandemia on nyt hellittämässä, niin muistetaan fanit käyttää kumppaneidemme palveluita, jotta bisnekset pahiten kärsineilläkin aloilla saadaan taas rullaamaan. Vastuullisuus ja viranomaisten ohjeet kuitenkin pidettävä mielessä. Vain terveenä paikalle!

Monarille Hämeen turistiauton bussikyydillä Urjalasta ja Viialasta. Näin vältät ruuhkat ja parkkipaikan etsinnän hallin ympäristössä. Viikonlopun kuljetusten aikataulu täällä. Arkipeleihin bussikuljetus vain Viialasta, silloin lähtö tuntia ennen Viialan taksiaukiolta. Runkosarjalippuja myy ennakkoon Neste Toijala, josta saat lipunoston yhteydessä myös 30% alennuskupongin pikapesuun.