ENNAKKO: AKAA-VOLLEY - HURRIKAANI (16.11.21 / Harri Mattila)
 

Akaa-Volley juhlii lauantaina

Otsikkoon ei tarvitse laittaa kysymysmerkkiä, vaikka Akaa-Volleyn haastajaksi saapuu aina vaarallinen Hurrikaani Loimaa. Juhla on pystyssä joka tapauksessa.

Akaa-Volleyn piti itse asiassa juhlistaa 10-vuotista taivaltaan jo viime vuonna. Koronapandemia lykkäsi pippaloita vuodella. Nyt sitten rykäistään näyttävästi - toivottavasti myös kentällä. A-Volley ry täyttää tänä vuonna jo 30 vuotta, mutta miesten edustusjoukkue perusti oman yhdistyksensä vuonna 2010.

Akaa-Volleyn puheenjohtaja Torsti Mahlanen pistää pöydän koreaksi Akaa-klubilla jo puolitoista tuntia ennen pelin alkua. Klubin jäsenet ja kutsuvieraat saavat aterioinnin lomassa kuulla myös kaupunginjohtaja Antti Peltolan terveiset.

Ottelun alla kaikki huippulentopalloa seuraamaan saapuneet saavat kuulla, mitä sanottavaa on Lentopalloliiton toimitusjohtaja Olli-Pekka Karjalaisella. Oli puheen sisältö sitten mikä hyvänsä, varmasti se pysyy tukevasti sektorirajojen sisäpuolella. Sen verran pitkä kokemus Karjalaisella on tiukoista paikoista eri puolilta maailmaa.

Pelin jälkeen Akaa-Volleyn fanit pääsevät haastamaan toisiaan ja joukkueen pelaajia Akaan Keilahallilla. Nähtäväksi jää, moniko Hurrikaani uskaltautuu keilakisaan mukaan. Ovat kuulopuheiden mukaan kovia kaatamaan…

Entä itse juhlaottelu?

Hurrikaani Loimaa on kuluvalla kaudella muutaman kerran näyttänyt, että se on todellakin vaarallinen vastustaja. Lokakuun 20. päivänä se nousi Raision Loimun kotisalissa taka-asemasta peliin mukaan kerta toisensa jälkeen. Marraskuun 9. päivänä se peittosi Vantaa Ducksin 2-3. Tuokin peli oli siis loimaalaisille vierasottelu ja Ducks johti sitä jo 2-0. Ja nyt viimeksi, 13.11. Hurrikaani haastoi itsensä VaLePan tämän kotisalissa - ja juhlaottelussa - oikein tosissaan.

Kun Hurrikaanin pelin taso on toistaiseksi hieman ailahdellut ja Akaa-Volley on puolestaan edennyt syksyn mittaan tasaisemmalla suorittamisella voitosta voittoon, ovat ennakkosuosikin paineet kotijoukkueella. Ja juhlaottelu saattaa vielä lisätä paineita? Valmentaja Olli Kunnarin helpotukseksi joukkueessa riittää kokemusta paineiden sietämiseen.

Hurrikaanin ehdoton syömähammas on alkukaudesta ollut hakkuri Antti Ropponen. Syöttösarakkeessa lukee 21 ässää, jolla irtoaa tilaston ykköspaikka. Ja pistenikkareiden joukossa vasenkätinen pallontappaja on kakkosena. Siinä on Akaa-Volleyn vastaanotolle, torjunnalle ja puolustukselle niin sanotusti pähkinä purtavaksi.

Toinen erikoisvartiointia kaipaava pelaaja on juuri ja juuri täysi-ikäinen Luka Marttila. Hurrikaani-tiedottaja Valtteri Arra kirjoittaa kaverista naamakirjassa: "Loimaan uusi Keisari: Luka Marttila. 11 ottelua, 150 pistettä, 10 ässää, 7 torjuntaa!" Jos Arraa on uskominen - ja miksi emme uskoisi - siinä on kaveri, joka on jatkossa kaikkien managerien suurennuslasin alla.

No entäpä Akaa-Volley? Upi Sivula ei varmastikaan halua antaa ihan helposti ottelun tehokkaimman hakkurin viittaa Ropposelle. Akaassa taidetaan nähdä todellisia moukuja verkon molemmilta puolilta lauantaina. Mielenkiinnolla odotamme, millaisia lukemia Akaan tilastopöydällä oleva pallotutka näyttää.

Hurrikaanivalmentaja Jussi Heino todennäköisesti ympyröi punaisella värikynällä Joni Mikkosen nimen muistiinpanoissaan viime sunnuntaina. Mikkonen huilasi TuTo-matsin ja on mitä luultavammin mainiolla pelipäällä tulevana viikonloppuna.

Oma mielenkiintonsa on lauantaina myös passaripelissä. Välimaan veljekset mittaavat toistensa kyvyt ja hermot. Väittävät, etteivät juuri seuraa verkon läpi toistensa tekemisiä. Uskokoon, ken uskoo.

Lauantaina Akaassa siis juhlitaan. Ottelu alkaa klo 17, mutta paikalle kannattaa saapua hyvissä ajoin. Lippuja saa perinteisesti ennakolta Toijalan Neste asemalta. Toki ottelua voi seurata myös Ruutu-palvelusta.

Otteluisäntänä juhlahumussa nähdään Tili ja tarkastus Olli Lehtimäki Oy, joka on ollut yksi Akaa-Volleyn tukipylväistä koko 10 vuoden ajan. Kuluvalla kaudella Dmitri Borichev on yrityksen kummipelaaja.

PS. Jos haluttaa muistaa juhlaansa viettävää Akaa-Volleyta, puheenjohtaja Torsti Mahlasella on antaa ohjeet:

- Koronapandemia on rasittanut kovalla kädellä myös Akaa-Volleyn taloutta. Siksi toivomuksemme on, että mahdolliset muistamiset kohdistettaisiin loppukauden lippupakettien ostoon tai vaihtoehtoisesti tilille FI71 5488 4320 0645 22.


LISÄTIETOA: Lipunmyynti auki viimeistään klo 15.30 ja yläkerran anniskelualue ja Akaa-klubi aukeavat klo 16. Anniskelualueesta vastaa Ravintolamaailma Kruuna & Klaava. Kun pandemia on nyt hellittämässä, niin muistetaan fanit käyttää kumppaneidemme palveluita, jotta bisnekset pahiten kärsineilläkin aloilla saadaan taas rullaamaan. Vastuullisuus ja viranomaisten ohjeet kuitenkin pidettävä mielessä. Vain terveenä paikalle! Monarille Hämeen turistiauton bussikyydillä Urjalasta ja Viialasta. Näin vältät ruuhkat ja parkkipaikan etsinnän hallin ympäristössä. Viikonlopun kuljetusten aikataulu täällä. Arkipeleihin bussikuljetus vain Viialasta, silloin lähtö tuntia ennen Viialan taksiaukiolta. Runkosarjalippuja myy ennakkoon Neste Toijala, josta saat lipunoston yhteydessä myös 30% alennuskupongin pikapesuun.

av-hurrikaani-juhla.jpg
av-hurrikaani-klubi.jpg
av-hurrikaani-tilijatarkastus.jpg