ENNAKKO: AKAA-VOLLEY - TEAM LAKKAPÄÄ (5.11.21 / Harri Mattila)
 

Takki kiinni ja tiukasti, Akaa-Volley!

Maanantaina Akaa-Volley saa vieraita napapiiriltä. Perungan Pojat on vuonna 1947 perustettu seura. Edustusjoukkue pelaa Mestaruusliigaa nimellä Team Lakkapää. Alkaneella kaudella sarjapisteitä on kertynyt kuusi kappaletta viidestä ottelusta. Sijoitus on tällä erää taulukon puolivälin alapuolella. Tilanne kuulostaa Akaa-Volleyn näkökulmasta houkuttelevalta - takki auki kentälle ja pisteet kotiin.

Ja mitä vielä. Asiantuntijat kehottavat akaalaisia vetämään verryttelytakin vetoketjun kiinni aina kaulaa myöten. Ja vielä voisi sitoa vyönkin takin päälle, että pysyykin tiukasti kiinni.

Tämän kuittaa myös valmentaja Olli Kunnari:

- Toki peliin voi aina lähteä takki auki, mutta se kostautuu. Meidän pitää keskittyä Lakkapään vahvuuksiin. Ovat pelanneet kovasti Gustavssonin kautta. Hänen kurissa pitämiseen pitää löytää lääkkeet.

Kunnari viittaa vieraiden ruotsalaishakkuri Fredrick Gustavssoniin, joka on toistaiseksi takonut joukkueelleen 5,12 pinnaa/erä.

Itse asiassa maanantai-illassa nähdään todennäköisesti tasainen mittelö. Syitä siihen on useita.

1) Team Lakkapäällä ja sen edeltäjillä on kunniakas historia puolustettavana. 20 vuotta liigassa, neljä kultaa, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia velvoittaa taistelemaan. Akaa-Volley on vasta päässyt liigavauhtiin eikä meriittejä ole listata.

2) Lakkapään valmentaja Luis Salgado tietää, miten palloa lyödään. Hän oli kymmenkunta vuotta sitten liigan pelätyimpiä hyökkääjiä Pielaveden Sampon riveissä. Tässä suhteessa puntit taitavat kuitenkin olla Akaa-Volleyn puolella. Kunnarin meriittilista ei mahdu tämän jutun raameihin.

3) Lakkapään Gustavsson on alkukaudesta ollut hurjalla pelipäällä. Vaikka kotijoukkueen kollega Urpo Sivula on hänkin näyttänyt kelpo otteita, on ruotsalainen silti tilastojen mukaan tehokkaampi. Molemmat ovat edustaneet maataan kunnialla maailman turuilla. Siinä onkin kiinnostava taistelupari seurattavaksi maanantaina.

4) Daniel Aponza on loistanut rovaniemeläisten verkolla kuin kukko tunkiolla. Keskipelaaja on hyökkäystilastossa kolmantena.

Kaikkiaan 66 passista nuori kolumbialainen on nakutellut 40 pistettä. On siinä haastetta Akaa-Volleyn Sauli Sinkkoselle, Panu Pitkäselle ja Dmitri Boricheville.


Vielä pitää muistaa, että Lakkapää saapuu Akaaseen ilman matkarasitteita. Se matkaa etelään todennäköisesti jo lauantaina, koska se kohtaa VaLePan sunnuntaina. Salgado saattaa poimia VaLePa-pelistä vielä jotain uutta ja yllättävää mukaansa, kuka tietää…

Joka tapauksessa Akaa-Volley ottaa pohjoisen vieraat vastaan takki kiinni ja tarvittaessa vielä solmio kaulassa. Ottelu alkaa Toijalan Monitoimihallissa klo 18.30. Paikalle kannattaa saapua ajoissa ja äänijänteet lämpiminä - sitä voi vaikka hyräillä Simo Salmisen rotestilaulua matkalla - sillä vaisut kannustushuudot eivät Akaa-Volleyn kotipeleissä kanna pelikentälle saakka.

Lentopallo on parasta paikan päällä. Lipun voi hakea ennakkoon Toijalan Nesteeltä. Mukana kuvioissa ovat Volli-maskotin muuvit. Ottelua voi seurata myös Ruutu-palvelusta.


LML


LISÄTIETOA: Otteluisäntänä Veikon Kone Valkeakoski - kiitos yhteistyöstä! Viialasta matsiin ja takaisin pääsee Hämeen turistiauton fanibussilla, joka lähtee klo 17.30 Viialan taksiaukiolta. Monarin yläkerrassa Ravintolamaailma Kruuna & Klaava avaa anniskelualueen klo 17.30 ja myös kahvio ja grilli aukevat hyvissä ajoin ennen matsia. Lipunmyynnissä muuna maksuvälineenä käy tällä hetkellä vain Smartum. Mökää mökkiin!

av-lakkapaa-marraskuu2021-2.jpg