ENNAKKO: AKAA-VOLLEY - RAISION LOIMU (14.12.21 / Harri Mattila)
 

Loimun turha odottaa joululahjaa Akaasta

"Raision Loimun viimeinen peli ennen joulutaukoa osuu Akaaseen. Torstaina 16.12. klo 18.30 kuullaan Toijalan Monitoimihallissa terävä vihellys päätuomarin pillistä. Akaan äänekäs kotiyleisö rummuttaa, taputtaa ja huutaa Loimun ja Akaa-Volleyn avauskuusikot parketille. Ja Mestaruusliigan kauden 84. ottelu pyörähtää käyntiin."


Tekisi mieli jatkaa ottelun selostusta jo näin etukäteen, mutta se ei ehkä kannata; sen verran liukkaalla jäällä - tai oikeastaan parketilla - tässä liikutaan.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen lokakuun alussa päättyi Akaa-Volleyn 3-1 voittoon. Mutta kolme erää päättyi vain kahden pisteen erolla. Luultavasti valmentajien, Akaa-Volleyn Olli Kunnarin ja Loimun Aitor Barrerosin kämmenet hikosivat jännityksestä, vaikka miehet todennäköisesti muuta väittävät.

Kunnari toivottaa vieraat tervetulleeksi Toijalan Monarin "hornankattilaan". Mikäli Akaa-Volley Fan Clubin Mika Paloluoma löytää jostain rumpuunsa uuden kalvon Kokkolassa hajonneen tilalle, saattavat rappaukset Monarin ulkoseinistä varista asfaltille.

- Vastaan tulee hieman erilainen joukkue kuin mitä oli sunnuntaina Kokkolassa. Ainakin toistaiseksi Loimulta on nähty selkeämpää - toki varsin tehokasta - hyökkäystyöskentelyä. Yksi iso ongelma on luonnollisesti hakkuri Ali Fazil, joka 205 senttisen runkonsa ja kimmoisten jalkojensa avulla tulee jatkuvasti torjunnan yli. Meidän puolustus saa tehdä täyden päivätyön herran hyökkäysten kanssa, funtsii Kunnari.

Lokakuussa Raisiossa pelatussa ottelussa Loimun vastaanotto jäi alle 50 prosentin. Mutta sen jälkeen joukkue on saanut USA:sta vahvistuksen libero-osastolle. Kokenut Kyle Dagostino on nyt pelannut muutaman ottelun liigassa ja aiheuttaa varmasti pohdittavaa Akaa-Volleyn valmennustiimille.

Kunnari lupaa joukkueensa olevan valmiina torstain koitokseen.

- Tiukka peli tulee taas vastaan. Mutta en todellakaan lupaa Loimulle mitään ennenaikaista joululahjaa. Kyllä sen on jokainen erävoitto itse hankittava. Ilmaiseksi saattaa joitakin pisteitä eksyä raisiolaisten sarakkeeseen, mutta ei kovin montaa, vakuuttaa Kunnari vielä lämmin ammattivalmentajan tutkintotodistus taskussaan.

Akaa-Volley kohtaa Raision Loimun siis torstaina klo 18.30. Pelipaikkana on tutusti Toijalan taajamassa, osoitteessa Köyvärintie 3 sijaitseva Monitoimihalli. Lippuja saa ennakolta Toijalan Nesteeltä. Sisään pääsy edellyttää voimassa olevaa koronapassia. Myös henkilötodistus kannattaa ottaa mukaan. Kamppailua voi seurata myös Ruutu palvelussa.

LISÄTIETOA: Otteluisäntänä Ortopet - kiitos yhteistyöstä! Viialasta matsiin ja takaisin pääsee Hämeen turistiauton fanibussilla, joka lähtee klo 17.30 Viialan taksiaukiolta. Monarin yläkerrassa Ravintolamaailma Kruuna & Klaava avaa anniskelualueen klo 17.30 ja myös kahvio ja grilli aukevat hyvissä ajoin ennen matsia. Nähdään Monarilla!