ENNAKKO: AKAA-VOLLEY - SAVO VOLLEY (28.1.22 / Harri Mattila)
 

Finnish Teknikum Cup -voittaja testaa Akaa-Volleyn nykykunnon

Mestaruusliigan kärki on tiivistynyt vuodenvaihteen jälkeen. Mutta Savo Volley ei ole suostunut luopumaan ykköspaikastaan. Cup-kannu toi varmasti vielä lisäpotkua savolaisten treeneihin. Viimeksi Timo Tolvasen valmennettavat pöllyttivät Hurrikaani Loimaata olan takaa. Kaikki kentällä esiintyneet täyttivät paikkansa kiitettävästi.

Näyttää vahvasti siltä, että Savo Volley haluaa olla sanansa mittainen joukkue. Seuran kotisivuilla lukee: Haluamme olla valovoimainen suunnannäyttäjä, kuin pohjoisen taivaan kirkkaimpana hohtava tähtiryhmä Pohjantähti, joka kokoaa pelaajat, yritykset ja lentopallofanit yhteen kirjoittamaan uuden luvun savolaisen huippu-urheilun suureen saagaan.

Runkosarjaakin, saatikka koko kautta on kuitenkin vielä kolmannes pelaamatta. Tuskinpa muut joukkueet ovat vielä valmiit luovuttamaan mestaruusmitaleita Savoon.

Seuraava kuopiolaisten haastaja on Akaa-Volley. Olli Kunnarilla on ollut aikaa tonkia vastustajan pelitapaa ja yksittäisten pelaajien vahvuuksia ja heikkouksia muutaman ylimääräisen päivän ajan, kun Karelian Hurmoksen ja Akaan peli jouduttiin siirtämään.

Savo Volleyn rosteri on todella laadukas ja leveä. Kovakätiset Olli-Pekka Ojansivu ja Andrus Raadik huilasivat Loimaalla ja silti joukkue hallitsi peliä kaikilla osa-alueilla.

Akaa-Volleynkaan rosteri ei ole heikoimmasta päästä. Joka pelipaikalle löytyy vaihtoehto otteiden siitä kärsimättä. Lauantain ottelussa kyse on siitä, kumman joukkueen perustaso yltää korkeammalle. Savolaisten viimeaikaiset otteet antavat vieraille selkeän ennakkosuosikin paikan. Mutta Akaa-Volley on varmasti nälkäinen ja saanut harjoitella perusteellisesti parin viikon ajan. Edellinen peli oli Ducksia vastaan 15.1.

Luvassa on mielenkiintoinen koitos. Kannattaa hinata itsensä sohvaperunaksi ja kelata ruutuun
Ruutu+ -palvelu kohdilleen lauantaina klo 17.


LML