ENNAKKO: AKAA-VOLLEY - KOKKOLAN TIIKERIT (3.2.22 / Harri Mattila)
 

Miten Akaa-Volley vastaa Tiikerien karjuntaan?

Lauantaina pelataan Akaassa, Toijalan Monitoimihallissa monella tapaa mielenkiintoinen lentopallo-ottelu. Toivottavasti yleisö pääse paikalle runsaslukuisesti. Perjantaina Pirkanmaan yleisötilaisuuksien järjestäjille pitäisi tulla AVI:lta uusia ohjeita. Oletuksena on, että 50% salin maksimikapasiteetista olisi käytössä. Kannattaa seurata Akaa-Volleyn some-postauksia vielä ennen peliä.

- Sormet ristissä ja peukut pystyssä täällä vartoillaan hyviä uutisia, hymyilee Akaa-Volleyn puheenjohtaja Torsti Mahlanen.

Nuo AVI:n ohjeet ovat siis ensimmäinen mielenkiinnon kohde. Niistä saadaan selvyys jo vuorokausi ennen itse h-hetkeä. Mutta ne muut kohteet:

Tiikerilauma on viimeksi karjunut tehokkaasti Finnish Teknikum Cup -huipennuksessa 21.1. Silloin Hurrikaani Loimaa jäi tiikeritassujen alle 3-1. Tuon jälkeen kokkolalaiset hakivat niukan 2-3 voiton TUTO Volleysta ja saivat kokea Hurrikaanin koston kotisalissaan lukemin 1-3. Miten karjunta sujuu helmikuussa?

Akaa-Volley on ollut hyvässä iskussa kolmessa viimeisessä pelissään. Ducks ja Savo kaatuivat puhtaasti 3-0 ja vielä ennätysnopeasti, kun otteluissa ei ollut lainkaan pitkää erätaukoa. TUTO Volley joutui antautumaan 3-1, vaikka valmentaja Olli Kunnarin mielestä Akaan peli oli jostakin sieltä syvästä. Miten nyt lauantaina?

Mielenkiintoisia pointteja on - anteeksi vain herra Stubb - enemmän kuin kolme.

Jos Akaa-Volley pelaa viisieräisen ottelun, viime vuosien tilastojen perusteella verkon toisella puolella on Kokkolan Tiikerit. Näin se on toiminut. Yksi mielenkiinnon paikka on, jatkuuko tämä perinne.

Seuraavaksi huomio kannatta kiinnittää keskipelaajiin. Kun joukkueet kohtasivat viimeksi, joulukuun 13. päivänä ja panoksena oli liigapisteiden lisäksi paikka Finnish Teknikum Cup -huipennukseen (yllättäen viisieräinen taistelu), kentän kingit löytyivät verkon keskeltä. Tiikerilauman alfauros Antti Leppälän saldo oli 15/+12 ja Akaan Volleyn pisimmän pelaajan (201) titteliä kantavan Sauli Sinkkosen kohdalla lukee 14/+10. Kumpi hallitsee verkolla lauantaina?

Hakkurienkin taistelua kannattaa seurata. Viime kohtaamisessa Akaan Urpo Sivula sai 50 passia ja onnistui niistä 34 prosentin tehoilla. Tiikerilauman Oskari Keskinen sai pommittaa 55 kertaa ja pisteitä syntyi 33 prosentin edestä. Tasainen kaksikko myös lauantaina? Vai ottaako Sivula kotisalissaan isännän roolin?

Tuossa joulukuun puolivälin kamppailussa torjuntapinnat menivät tasan 10-10. Entäs tällä kertaa? Akaa-Volleyn Panu Pitkänen on jo muutaman vuoden ollut Mestaruusliigan torjuntatilaston kärkipäässä. Kun tuolloin joulukuussa Sinkkonen ja Leppälä napsivat tappotorjuntoja tasatahtiin, ottaako Pitkänen tällä kerralla Monarin ilmatilan haltuunsa?

Eikä pidä unohtaa liberoita. Akaan Voitto Köykkä johtaa PROlibero-kisaa, mutta Kokkolan todellinen tiikeri Ville Sihvonen on vain parin pisteen päässä. Viimeksi Köykkä nosti aloituksia peräti 89 prosentin tarkkuudella, mutta sai viisieräisessä pelissä vain yhdeksän aloitusta hoidettavakseen. Vastaavasti Akaa suuntasi Sihvoselle 30 syöttöä. Siinäkin yksi seurattava kaksikko.

Onhan näitä mielenkiintoisia kaksintaisteluita. Valmentajatkin ovat molemmat 40-vuotiaita - Keskisipilä on toki puoli vuotta vanhempi, mutta Kunnari puolestaan viisi senttiä pidempi. Entäs ne hermot? Kummalla kantti kestää lauantaina? Viuhuuko kortti? Kastuuko kainalot? Irtoaako hymy?

- Varmaa on vain, että revanssia haetaan. Sen verran joukkuetta kyrsi se cupin puolivälierätappio. Jos Tiikerit haluaa pisteitä Akaasta mukaansa, tosissaan saavat painia, sanaili Akaan apuvalmentaja Hasse Mattila pari päivää ennen h-hetkeä.

Vielä on pakko nostaa esiin yksi mielenkiintoinen tosiasia. Tiikeri on luonnostaan yksineläjä. Miten Keskisipilä saa 12 yksilöä toimimaan laumana? Tule katsomaan.

Siis tapaamisiin lauantaina klo 17 hienon lentopallotaistelun merkeissä. Toivottavasti paikan päällä, mutta varmasti
Ruutu+-palvelussa.


LML

Viialasta Monarille pääsee kätevimmin Hämeen turistiauton bussilla, joka lähtee Viialan taksiaukiolta klo 16 ja takaisin 15 min ottelun päättymisestä. Lähempääkin otteluun kannattaa tulla ilman omaa autoa, niin pääsee ennen matsia ja pitkällä erätauolla (tai vaikka koko matsin ajan) nauttimaan Ravintolamaailma Kruuna & Klaavan anniskelualueen antimista. Anniskelualueelta näkee matsinkin erinomaisesti. Alue aukeaa tuntia ennen matsia eli klo 16. Pelipäivän kuljetuksiin löytyy apu myös Taksiliikenne Mikkolalta. Pelin ja jatkojen jälkeen turvallisen kyydin kotiin voit varata täältä.

av-tiikerit-ennakko2.jpg
tlm.jpg