ENNAKKO: AKAA-VOLLEY - KOKKOLAN TIIKERIT (1.12.21 / Harri Mattila)
 

Alajärvellä jytisee!

Akaa-Volleyn seuraava kotiottelu pelataan tarkalleen ottaen 241 kilometrin päässä joukkueen kotisalista. Vastustajaksi saapuu Kokkolan Tiikerit, jos löytää paikalle.

- Meille olisi tietenkin eduksi, jos ajaisivat ensin Akaaseen saakka ja sieltä sitten kovalla kiireellä Pohjamaalle, vitsailee Akaa-Volleyn manageri Risto Lahti.

Syypää erikoisjärjestelyyn on Akaan keskipelaaja Panu "Patse" Pitkänen. Nykyisellään 27-vuotias Pitkänen aloitti lentopalloilijan uransa kymmenisen vuotta sitten Alajärven Ankkurien B-poikien riveissä.

Pitkänen todennäköisesti houkuttaa Alajärven Monitoimihallin täyteen lentopallofaneja.

- Huhut kertovat, että Alajärven koronarokotuskattavuus nousee tällä viikolla lähelle sataa. Kaikki haluavat saada voimassa olevan koronapassin viikonlopuksi, jatkaa Lahti pilke silmäkulmassaan.

Akaa-Volleyn ja Tiikerien kohtaamisessa vaaditaan katsojilta tosiaan voimassa olevan koronapassi ja henkilöllisyystodistus. Ilman niitä joutuu tyytymään kisamakkaraan Monitoimihallin pihalla.

Paitsi Patsen nimmarien keräämisen ja menestyksekkään torjuntapelin seuraamisen vuoksi niin sunnuntaina kannattaa katsomoon saapua myös ottelun merkityksen vuoksi. Tiikerilauma on sarjataulukossa vain viisi pinnaa Akaa-Volleyta perässä, mutta sillä on ottelu vähemmän pelattuna. Jos se pesee Hurrikaani Loimaan perjantaina, sillä on mahdollisuus kiivetä akaalaisten edelle Alajärvellä.

Alajärven Monitoimihalli on molemmille joukkueille uusi kokemus.

- Kumpikaan joukkue ei käsittääkseni saa mitään etua peliareenasta. Siinä mielessä mennään tasoissa sunnuntain koitokseen, pohtii Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari.

Kunnarin luotsaama ja Joni Mikkosen kipparoima Akaa-Volley pelasi todella alavireisen ottelun viime viikonloppuna Joensuussa. Jostain syystä koko joukkue oli kipsissä ja Hurmos vei sarjapisteet suorastaan ylivoimaiseen tyyliin.

- Ennen Alajärvelle matkustamista pitää tutkia viikonlopun video huolella. Jospa sieltä löytyisi syy epäonnistumiseen. Ja toki Tiikerien toimintaan pitää myös perehtyä, kertoi Kunnari valmistutumisesta viikonlopun koitokseen.

Varmaa on, että voitto sunnuntaina kelpaisi molemmille joukkueille. Juuri saadun tiedon mukaan tämä ottelu ei olekaan välierä Finnish Teknikum Cup-viikonloppua ajatellen. Välierän paikka on Kokkola ja ajankohta maanantai 13.12. Akaa-Volley matkaa tuolloin Rovaniemeltä Lakkapää-pelistä Tiikerien vieraaksi.

Alajärven ottelun voittaja ottaa siis jonkinmoisen etulyöntiaseman cupin ratkaisuihin. Siinäpä jälleen yksi syy saapua paikan päälle katsomaan suomalaista lentopallo-osaamista.

Ja toki ottelusta löytyy muutakin seurattavaa. Akaa-Volleyn rosterista löytyy mm. kaksi marraskuun tähdistöön valittua pelaajaa. Sauli Sinkkonen ja Voitto Köykkä eivät kerta kaikkiaan kehtaa pelata huonosti joulukuussakaan. Lisäksi on mielenkiintoista katsoa, onko Patse säilyttänyt yhtään Sultan-sukkaparia käynnissä olevalle kaudelle.

Akaa-Volley - Kokkolan Tiikerit Alajärven Monitoimihallissa sunnuntaina klo 17. Muista ottaa mukaan koronapassi ja henkilöllisyystodistus. Toki peliä voi seurata myös Ruutu-palvelusta.