ENNAKKO: AKAA-VOLLEY - VALEPA (Harri Mattila) (Aamulehden juttu-klikkaa kuvaa isommaksi)
 

Lentopallon Mestaruusliigakausi käynnistyy

Torstaina 30.9.2021 käynnistyy Akaa-Volleyn neljäs kausi lentopallon korkeimmalla sarjatasolla. Joukkue matkaa Savo Volleyn vieraaksi Siilinjärvelle. Heti lauantaina 2.10 on ensimmäinen kotiottelu. Verkon toiselle puolelle saapuu VaLePa. Akaalaiset aloittavat kautensa niin sanotusti kova pää edellä. Molemmat vastustajat luetaan ennakkosuosikkien joukkoon. Molemmat matsit myös Ruudussa fanikameralähetyksenä: SaVo / VaLePa

Koronapandemia kuritti viime kauden aikana seuran taloutta ja pisti talkooväen ja fanien huumorin lujille.

- Meillä on suureksi onneksi sekä uskollisia yhteistyökumppaneita että valtava määrä lentopallosta pitäviä ihmisiä tukemassa joukkuetta, kiittelee Akaa-Volleyn manageri Risto Lahti.

Kokkolasta Akaaseen muuttanut passari Anton Välimaa korosti akaalaisten fanien roolia.

- Olen aiemmilla kausilla vieraillut täällä ja nauttinut joka hetkestä. Ja erityisesti olen noteerannut sen, että Akaan fanit kulkevat joukkueen mukana vieraspeleissäkin.

Olli Kunnari kiittää pelaajien asennetta

- EM-kisojen vuoksi emme päässeet kesällä harjoittelemaan kuusikkopelaamista. Mutta harjoituksissa on silti ollut tekemisen meininki. Meillä on kunnianhimoinen ryhmä kasassa, analysoi Olli Kunnari, Akaa-Volleyn uusi päävalmentaja.

Kunnari siirtyi Akaan peräsimeen VaLePan apuvalmentajan roolista. Hän kertoo kannattavansa ihmislähtöistä valmentamista. Pelaajat ovat yksilöitä ja yksilöinä heitä on myös kehitettävä. Lisäksi hän sanoo kuuntelevansa pelaajien mielipiteitä pelkän käskyttämisen sijaan.


Hunajaturnauksen kolmessa pelissä Akaa-Volleyn pelaajien henkilökohtaisista osaamisista saatiin jo hyvää näyttöä. Turnauksen jälkeen joukkue kohtaisi vielä kertaalleen Raision Loimun. Neljän harjoitusottelun tilastoista käy ilmi muun muassa, että kaksi vastaanottoa kolmesta päätyi erinomaisesti passarin hyppysiin.

Loimu-pelissä nähtiin lukuisia onnistuneita kuutospaikan hyökkäyksiä. Niihin oli jo löytynyt hyvä rytmi passarin ja hyökkääjän kesken. Keskipelissä oli havaittavissa vielä epävarmuutta. Hyökkäyspelin monipuolisuus on selvästi Akaa-Volleyn vahvuus. Passari Saku Tuomivaara jakoi vastuuta tasaisesti koko hyökkäyskalustolle.

LML / AKAAN SEUTU


LISÄTIETOA: Lipunmyynti auki viimeistään klo 15.30 ja yläkerran anniskelualue ja Akaa-klubi aukeavat klo 16. Anniskelualueesta vastaa alkavalla kaudella Ravintolamaailma Kruuna & Klaava - tervetuloa kumppaniksemme Monarille! Kun pandemia on nyt hellittämässä, niin muistetaan fanit käyttää kumppaneidemme palveluita, jotta bisnekset pahiten kärsineilläkin aloilla saadaan taas rullaamaan. Vastuullisuus ja viranomaisten ohjeet kuitenkin pidettävä mielessä. Vain terveenä paikalle!

Lauantaina kotiavaukseen Monarille Hämeen turistiauton bussikyydillä Urjalasta ja Viialasta. Näin vältät ruuhkat ja parkkipaikan etsinnän hallin ympäristössä. Viikonlopun kuljetusten aikataulu täällä. Arkipeleihin bussikuljetus vain Viialasta, silloin lähtö tuntia ennen Viialan taksiaukiolta. Runkosarjalippuja myy ennakkoon Neste Toijala, josta saat lipunoston yhteydessä myös 30% alennuskupongin pikapesuun.

ennakko_av-valepa.jpg

Dmitri Borichev (vas.), Vili-Valtteri Help, Kasperi Vuorinen ja Saku Tuomivaara tietävät Akaa-Volleyn ensimmäisen kotiottelun isännän. (KUVA: Harri Mattila)

ennakko_av-valepa-al2.jpg