OTTELURAPORTTI: AKAA-VOLLEY - VANTAA DUCKS (29.10.21 / Harri Mattila)
 

Vantaa Ducks kaatui Akaa-Volleyn tasaisempaan tekemiseen

Ennen perjantai-illan lentopallon Mestaruusliigaottelua Monarilla Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnarilta penättiin, miten joukkueen kokeneet Joni Mikkonen ja Urpo Sivula saadaan vireeseen heti alusta. Edellisen pelin jälkeen Mikkonen valitteli, ettei joukkue ole ollut täysin hereillä alkukauden otteluiden alussa.

- Emme laittaneet Mikkosen kelloa soittamaan aamuherätystä tuntia aiemmin. Olemme tehneet kovaa työtä treeneissä. Kaikkia osa-alueita on hiottu samalla antaumuksella, naureskeli Kunnari.

Ducks-valmentaja Juho Rajala puolestaan vitsaili, että joukkueen alkukauden menestys taitaa olla kiinni helpohkosta sarjaohjelmasta.

- Nythän meillä alkaa todellinen testi, kun vastaan tulee etukäteen ajatellen kovempia kokoonpanoja. Pelissämme on ollut ihan hyviä elementtejä, mutta parannettavaa on vielä paljon.

Mikkonen penkillä

Ainoa yllätys joukkueiden avauskuusikoissa oli Akaa-Volleyn edellisessä ottelussa lähes virheettömästi pelanneen Joni Mikkosen jääminen vaihtonurkkaukseen. Yleispelaajina nähtiin Kristo Kollo ja Kasimir Vuorinen. Molemmat täyttivät paikkansa. 

Etenkin alkukauden ajan runsaasti vaihtopenkkiä kuluttanut Vuorinen päätti näyttää, että häntä sopii käyttää vaikka joka pelissä.
Ottelun kaksi ensimmäistä erää mentiin tasaisissa merkeissä. Ducks sai pidettyä Akaan hakkuri Urpo Sivulan hyvin aisoissa (9/0). Kotijoukkueen tehoista vastasivat pääosin Vuorinen 9/+7) ja hyvin hyökkäys rytmin jo löytänyt kaksikko passari Anton Välimaa ja keskipelaaja Sauli Sinkkonen (7/+6).

Ottelun kulminaatiopiste oli toisen erän lopussa. Akaa-Volley oli jo ahdingossa, mutta torjuntatilastoissa vuodesta toiseen hyvin esillä oleva Panu Pitkänen otti Ducks-hyökkäyksen kolme kertaa kiinni pisteen arvoisesti. Muutkin heräsivät taistelemaan ja erän kaksi viimeistä pitkää palloa päättyivät kotikatsomon mieleisesti.

Kolmas erä oli Akaa-Volleyn hanskassa koko ajan eikä sen voitto ollut uhattuna missään vaiheessa.

Vuorinen nautti pelaamisesta

Vantaa Ducksin joukkueesta palkittiin hakkuri Aleksander Rastamo.

- Isot pallot päättyivät meidän kannaltamme väärin päin. Kyllä niistä joku olisi pitänyt kääntää itselle. En palkinnosta huolimatta voi olla tyytyväinen omaankaan peliini, kun kerran tappio tuli, synkisteli Rastamo.

Akaan parhaana palkittu Vuorinen nautti pelaamisesta eikä häkeltynyt avauskuusikkopaikasta.

- Pelaaminen oli oikein hauskaa tänään. Näin sen pitääkin mennä, että voidaan laittaa kuka vaan kentälle. Emme ole riippuvaisia yksittäisistä pelaajista.

Olli Kunnari oli tyytyväinen tulokseen, mutta löysi vielä parannettaviakin osa-alueita.

- Oli vieläkin liikaa huonoja jaksoja. On kuitenkin kokeneen joukkueen merkki, kun ei höntyillä, vaikka tulee epäonnistumisia. Erityisesti miellyttää se, että koko hyökkäyskalusto näyttää tilastoissa olevan plussan puolella. Jonilla oli tänään lepovuoro. On hyvä, että meillä on yleispelaajaosastolle laittaa kuka vain neljästä vaihtoehdosta.

Akaa-Volley pelaa ensi tiistaina kauden kolmannen vieraspelinsä. Joukkue matkaa Ouluun Lentopalloseura Ettan kotisaliin. Maanantaina 8.11. Monarille saapuu Team Lakkapää Rovaniemeltä. Ottelu alkaa klo 18.30.

YLE / KESKI-UUSIMAA / AS / LML / AL

av-ducks-kasimir.JPG

Kasimir Vuorinen täytti loistavasti Joni Mikkosen pelipaikan Ducks-pelissä. (KUVA: Harri Mattila)

av-ducks-sinko.JPG

Sauli Sinkkonen kunnostautui etenkin verkolla, mutta syötti myös yhden suoran pisteen. (KUVA: Harri Mattila)