AKAA-VOLLEY VOITTI ETTAN TASAISESSA OTTELUSSA (16.10.21, Harri Mattila)
 

Akaa-Volley päihitti oululaisen Lentopalloseura Ettan lauantaina tasaisessa kamppailussa lukemin 3-1 (23-25, 25-19, 25-21, 25-20). Ennakkokaavailuissa on arvioitu lentopallon Mestaruusliigan kaudesta tulevan tasaisemman kuin aikoihin.

Valmentajat Olli Kunnari (Akaa-Volley) ja Olli Kuoksa (Etta) eivät antaisi liikaa painoarvoa alkukauden peleille ja sarjataulukolle.

- Tässä on vielä niin paljon epätasaisuutta joukkueiden otteissa, etten paljoakaan uskalla ennustaa nykyisen sarjataulukon pohjalta, todisti Kunnari ennen peliä.

Kuoksa säesti viereltä:

- Meillä ei ole kuin viitisentoista yhteisharjoitusta takana. Otteet eivät voi olla valmiit. Homma on kaikilla joukkueilla kiinni rahasta. Riittävän kokoinen budjetti mahdollistaisi useampivuotiset pelaajasopimukset. Yhden kauden sopimukset vievät siihen, että joukkueet saadaan kokoon vasta kauden kynnyksellä.

Kuin alleviivatakseen valmentajien sanomisia, pelaajat suoriutuivat illasta melko epätasaisesti.

Hyvät ja huonot jaksot vuorottelevat

Ensimmäisessä erässä Akaa-Volley näytti ensin jäävän vieraiden jalkoihin mennen tullen. Etta teki mitä halusi ja Akaa-Volleyn hyökkäyskalustolla oli kosteat ruudit piipussa. Ainoastaan Kirsto Kollo hyökkäsi tasollaan. Tilanteesta 2-8 kotijoukkue heräsi ja peli tasoittui.

Kakkoserässä Akaa-Volley eteni nopeasti johtoon 15-8. Etta välttyi erän murskatappiolta pitkälti Eetu Pennasen onnistuneiden hyppysyöttöjen ansiosta.

Kolmannen erän ratkaisu taisi tulla tälläkin kerralla Pennasen astuessa syöttöviivalle tilanteessa 17-18. Akaa-Volley pääsi pälkähästä, kun pelätty hypäri päätyi verkkoon.

Neljännessä erässä nähtiin syöttöviivalla Urpo Sivula -show. Tasaisen erän puolivälissä hakkuri lähetti melkoisia pommeja syöttöviivalta. Kuudesta perättäisestä kotijoukkueen pisteestä kolme tuli ässäsyötöllä. Ottelun lopettaminen tuotti kuitenkin Akaa-Volleylle vaikeuksia. Nappipassit eivät tulosta tuoneet, mutta kun Sivula sai niin sanotun roskapassin päätettäväkseen, pallo löysi tiensä Ettan torjunnasta seinille.

Kunnarille varoitus

Viime kaudella Akaa-Volleyta edustanut Pennanen valittiin ties kuinka monennen kerran joukkueensa parhaaksi. Akaa-Volleyn parhaana palkittiin Kollo.

- Alkuun meillä oli vaikeuksia, mutta kun päästiin peliin mukaan, niin kohtuu hyvin se sujui. Pääasia, että sarjapisteet jäivät kotiin, sanaili virolaisvahvistus

Rauhallisena tunnettu Olli Kunnari otti pelissä myös keltaisen kortin.

- Aiheesta tuli. Kimpaannuin ja sanoin hieman pahasti tuomarille.

Akaa-Volleyn pistekuningas oli tutusti Sivula 23 pisteellään. Kollo ylsi 16 ja Joni Mikkonen 13 pisteeseen. Tehokkain hyökkääjä oli Sauli Sinkkonen, jonka kymmenestä yrityksestä seitsemän tuotti tuloksen.

Akaa-Volley kohtaa seuraavaksi ensi perjantaina kotiottelussa Karelian Hurmoksen. Ottelun pelataan Monarilla klo 18.30 alkaen.


LML / KARJALAINEN

av-etta-panu2.JPG

Akaa-Volleyn Panu Pitkänen alkaa löytää passari Anton Välimaan kanssa oikean rytmin ja tulosta tulee. Lauantaina keskipelaaja teki joukkueelleen 8 pistettä. (KUVA: Harri Mattila)