OTTELURAPORTTI: AKAA-VOLLEY - KARELIAN HURMOS (11.3.22 / Harri Mattila)
 

Hurmos sai lämmön päälle Akaassa

Akaa-Volley ja Karelian Hurmos tahkosivat täydet viisi erää melko näyttävää lentopalloilua runkosarjan viimeisellä kierroksella. Yleisö sai vastinetta pääsylipuilleen koko rahan edestä, kun palloa taottiin lähes kaksi tuntia. Ja tauot siihen päälle. Akaa-Volley otti lopulta niskalenkin vieraistaan lukemin 3-2 (25-16, 25-18, 29-31, 16-25, 16-14).

Karelian Hurmoksen niin ikään viisieräinen ottelu torstai-iltana Sastamalassa näytti ensin painavan joukkueen jaloissa, kun se asteli Akaa-Volleyn vastustajaksi heti seuraavana päivänä. Loppujen lopuksi VaLePa oli vain lämmittänyt joensuulaiset oivaan pelivireeseen.

Molempien joukkueiden valmentajat komensivat avaukseen hieman normaalista poikenneet kokoonpanot. Akaan hakkuri Urpo Sivula tarkkaili tontilleen astuneen Dmitri Borichevin otteita verryttelyasu yllään vaihtonurkkauksessa. Myös kotijoukkueen kapteeni Joni Mikkonen oli lepovuorossa ja valmentaja Olli Kunnari sijoitti Nico Nurmesniemen yleispelaajan paikalle.

Hurmoksen valmentaja Matti Alatalo yllätti komentamalla Ville Louhelan keskipelaajaksi. Eipä taida Louhela olla tuolla pelipaikalla häärännyt sitten junnuvuosien.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää mentiin selkeästi kotijoukkueen komennossa. Etenkin pari edellistä sarjakierrosta huilannut Kristo Kollo näytti nauttivan pallon lyömisestä tavanomaista enemmän. Yleispelaaja sarakkeessa luki kahden erän jälkeen 11/+7.

Jälleen kerran pitkä erätauko muutti ottelun luonteen. Mitä lie käärmekeittoa Hurmoksen pukuhuoneessa nautitun. Tai sitten VaLePa-ottelun jälkeiset jäykkyydet sulivat pois. Aivan kuten Sastamalan illassa, Hurmos ei päästänyt palloa lattiaan ’kirveelläkään’. Jatkopalloille päätynyt kolmas erä kääntyi vieraille 29-31.

Ja kun Hurmos sai hurmoksen päälle, se vei neljännen erän puhtaasti 16-25. Kotijoukkueen hyökkäystehot putosivat alle 50 prosentin, kun joensuulaiset puolestaan kirivät 60 prosenttiin. Vieraiden vastaanotto (85%) pohjusti hyökkäyksiä loistavasti. Huomionarvoista neljännessä erässä oli Hurmoksen hyökkäysvastuun tasainen jakautuminen koko kalustolle.

Ratkaisevaa viidettä erää Akaa-Volley johti alusta lähtien pisteellä ja parilla. Akaan kokoonpano oli vaihtunut kahdella pelaajalla, kun neljännen erän lopussa Kollon korvannut Kasimir Vuorinen ja passariksi Välimaan paikalle tullut Saku Tuomivaara jatkoivat tonteillaan. Hurmos nousi lopussa vielä taistelemaan otteluvoitosta lukemiin 14-14. Ratkaiseva 16 piste syntyi Akaa-Volleyn takuupelaajan (15/+11) Sauli Sinkkosen kädestä.

Joskus tilastot ovat yllättäviä. Hurmos pelasi runkosarjassa 11 viisieräistä ottelua - ja hävisi niistä jokaisen.

- Ei niitä millään yksityiskohdalla pysty selittämään. Pitäisi vain osata voittaa,
kommentoi Hurmoksen parhaana palkittu Eetu Häyrinen.

Hurmos oli etelän kiertueella yhdeksän pelaajan voimin.

- Pientä flunssaa joukkueessa. Eiköhän rosteri täydenny pudotuspeleihin, arveli Alatalo median edessä.

Kunnari vakuutti joukkonsa olevan valmiina pudotuspeleihin.

- Niin valmiina ollaan kuin se vain on mahdollista. Upi ei tänään mahtunut kokoonpanoon. Dima hoiteli hakkurin tontin hyvin ja ansaitsi palkintonsa, hymyili Kunnari.

Akaa: Kollo 20/+9, Sinkkonen 15/+11, Nurmesniemi 12/+5, Borichev 12/+2
Hurmos: Heiskanen 23/+10, Häyrinen 22/+12, Korhonen 10/+2

MVP:t
Akaa: Dmitri Borichev 12/+2
Hurmos: Eetu Häyrinen 22/+12

PROlibero
Voitto Köykkä, Akaa-Volley

Otteluisäntä:
Akaan Seutu


LML / AL

av-hurmos-dima2.jpg