OTTELURAPORTTI: AKAA-VOLLEY - KARELIAN HURMOS (22.10.21 / Harri Mattila)
 

Akaa-Volley antoi perjantai-illan lentopallon Mestaruusliigapelissä kotiyleisölleen, mitä se oli tullut hakemaan. Ensimmäisen tahmean erän jälkeen joukkue oli pitelemätön ja vei sarjapisteet Karelian Hurmoksen kustannuksella lukemin 3-1 (17-25, 25-17, 25-17, 25-19). Akaalaiset ovat voittaneet neljä viimeistä peliä lukemin 3-1.

Kotijoukkue aloitti tahmeasti. Sauli Sinkkonen hyökkäsi leveäksi, Urpo Sivula syötti verkkoon, Hurmoksen helpohko juju upposi keskelle Akaa-Volleyn puolustusta, Sivula hyökkäsi leveäksi - tilanne oli tuota pikaa 0-4. Kun Hurmos onnistui ensimmäisessä erässä vielä torjunnoissakin, Akaa-Volley ei missään vaiheessa päässyt niin sanotusti pelin päälle. Vain Sinkkosen ilmavat hyökkäykset - seitsemän passia toi kuusi pistettä - estivät todellisen rökäletappion. Hurmoksen koko hyökkäyskalusto pääsi tilastoissa plussan puolelle.

Myös toisen erän alussa Akaa-Volley hermoili: virheitä syöttöviivalla, hosumista helpoissa palloissa, käsittelyvirhe, ja niin edelleen. Tilanteessa 4-8 kapteeni Joni Mikkonen kyllästyi katsomaan joukkueensa räpeltämistä. Akaalaisen lentopalloilun ikoni ryhtyi takomaan palloa joensuulaisten kenttään oikein talkoilla ja sai muutkin heräämään.

- Niinkö siinä kävi. No, jos minä sain joukkueen syttymään niin hyvä, hämmästyi Mikkonen lehdistötilaisuudessa.

Kun ketsuppipullo saatiin auki, pisteitä ropisi tasaiseen tahtiin akaalaisten sarakkeeseen myös pitkän erätauon jälkeen. Tilanteessa 20-12 Hurmoksen Jere Heiskanen yritti tehdä "mikkoset". Ensin kovakätinen yleispelaaja hyökkäsi nelospaikalta niin kutsutun sikaviiston kahteen metriin ja heti perään kaksi ässäsyöttöä. "Mikkoset" ei kuitenkaan onnistunut. Hurmos teki luvattoman paljon virheitä eikä onnistunut puhkomaan kotijoukkueen puolustusta.

Neljännen erän alkua värittivät Hurmoksen Lasse Jylhän epätarkat passit ja Akaa-Volleyn Sivulan onnistuneet hyökkäykset. Kotijoukkue otti kuskin paikan heti alusta eikä Hurmos päässyt kertaakaan johtoasemaan. Kun Akaan valmentaja Olli Kunnari otti lukemissa 14-11 syöttöviivalle Nico Nurmesniemen ja tämä onnistui kahteen otteeseen, piste-ero kasvoi viiteen. Siitä Hurmos ei enää toipunut.

Hurmoksen parhaana palkittiin Heiskanen.

- Oli meille tyypillistä hyvää peliä alussa. Lataus oli kova ja jälki sen mukaista. Kun Akaa-Volley pääsi vauhtiin, me puolestaan pehmenimme, todisti yleispelaaja mediatilaisuudessa.

Joni Mikkonen pelasi parhaan ottelunsa aikoihin.

- Etenkin hyökkäyspeli tuntui hyvältä. Ne pari torjuntaan lyöntiä olisi saanut jäädä tulematta, niin voisin olla todella ylpeä. Joukkueelle tämä oli tälle kaudelle tyypillinen matsi. Jostain syystä kaikissa peleissä alku on ollut vaikea.

Hurmoksen valmentaja Matti Alatalo ei tappiota selitellyt.

- Akaa ansaitsi voittonsa tänään. Oli meiltä kauden heikointa hyökkäystä. Oli kyllä hyvä lataus ottelun alkuun. Siihen toki vaikuttaa myös kotijoukkueen runsaat virheet ensimmäisessä erässä.

Kunnari kiitti suojattiensa syöttöpelin käynnistymistä.

- Saatiin kakkoserän puolivälistä alkaen Hurmoksen vastaanottoa rikki hyvällä syötöllä. Helpotti pelaamista huomattavasti. Joni rooli oli tänään huomattavan hyvä. Ei yhtään ainoata suoraa hyökkäysvirhettä ja vain kaksi torjuntaan.

Akaa-Volleyn seuraava peli on ensi perjantaina 29.10. Verkon toiselle puolelle saapuu hienosti kauden aloittanut Vantaa Ducks. Ottelu alkaa Monarilla klo 18.30.

LML / HURMOKSEN RAPSA / ITÄ-HÄME / YLE / AL /

av-hurmos-kasimir2.JPG

Kasimir Vuorinen pääsi tositoimiin jo ensimmäisessä erässä, kun Kristo Kollo otettiin vaihtonurkkaukseen. Urpo Sivula (5), Voitto Köykkä (11) ja Akaa-Volleyn parhaana palkittu Joni Mikkonen seuraavat Vuorisen onnistunutta vastaanottoa. (KUVA: Harri Mattila)

av-hurmos-upiSivula.JPG

Urpo Sivula jatkaa Mestaruusliigassa tasaisia otteitaan. Hurmoksen Heiskanen ei yllä torjumaan Sivulan pisteeseen johtanutta hyökkäystä. (KUVA: Harri Mattila)