OTTELURAPORTTI: AKAA-VOLLEY - HURRIKAANI (20.11.21 / Harri Mattila)
 

Akaa-Volleylla tuplajuhla kotisalissaan

Akaa-Volley sai 10-vuotisjuhlaotteluunsa vastustajaksi Hurrikaani Loimaan. Vahvasti uudistunut saviseudun ylpeys haastoi juhlakalun tasaiseen kamppailuun ja juhlat saivat arvoisensa puitteet. Sitkeän taistelun jälkeen taululla loistivat lukemat 3-1 (23-25, 25-20, 25-20, 25-23).

Ennen ottelun alkua yleisö sai kuulla sekä Akaan kaupunginjohtaja Antti Peltolan että Lentopalloliiton toimitusjohtaja Olli-Pekka Karjalaisen tervehdykset juhlivalle seuralle.

- Akaa kaipaa kuntaliitosten jälkeen lisää julkisuutta. Tutkimusten mukaan urheiluseurat ja nimenomaan Akaa-Volley tuovat kaupungillemme positiivista näkyvyyttä. Kaupungin ja Akaa-Volleyn yhteistyö on sujunut ilman kitkaa, kiitteli Peltola.

Kaupunginjohtaja kertoi Akaan olevan positiivisessa kierteessä ja antoi siitä ison kiitoksen kaupungin kansalaisjärjestöille.

- Muuttoliike on loivasti plusmerkkinen. Kiitos siitä kuuluu myös aktiiviselle yhdistystoiminnalle. Asuntokauppa käy ihan mukavasti ja meillä on useita kehittämishankkeita käynnissä.


Peltola viittasi asemanseutujen kehittämiseen, Akaa-Point yritysalueen liikkeelle lähtöön, kouluverkon uudistamiseen ja esimerkiksi Viialaan valmistuvaan uuteen liikuntahalliin.

- Lähitulevaisuuden isoin muutos koskee luonnollisesti hyvinvointialueita. Kaupungin rooli tulee jatkossa sote-asioissa painottumaan ennaltaehkäisevään toimintaan. Siinä yhdistysten rooli on merkittävä. Olemme juuri päivittämässä kaupungin strategiaa ja siinä työssä tullaan kevään kuluessa kuulemaan järjestöjä.

Karjalainen muisti puheessaan kaikkia lentopallon eteen töitä tekeviä talkoolaisia.

- A-Volley perustettiin 30 vuotta sitten. Nöyrä kiitos kaikille niille, jotka ovat vuosien saatossa vieneet Akaan ja Akaa-Volleyn lentopalloilua eteenpäin.

Akaa-Volley aloitti nihkeästi

Akaa-Volley aloitti ottelun kuten monet aiemmatkin kuluvalla kaudella. Aivan kuin pelaajilla olisi huikean kova kiire tappaa palloja. Yritystä on enemmän kuin malttia. Vaikka avauserän vastaanottoprosentit olivat kotijoukkueen hyväksi 78 - 43, hyökkäystehot menivät vieraille 55% - 47%.

Toisessa erässä vastaanotto oli edelleen Akaa-Volleyn hyväksi selkeästi 67% - 48%. Nyt passari Anton Välimaa ruokki hyökkääjiä monipuolisesti ja se tuotti tulosta. Tässä erässä kotiyleisö sai useaan otteeseen taputtaa omilleen pitkien taistelupallojen jälkeen.

Pitkän erätauon jälkeen Akaa-Volley otti isännän paikan alusta lähtien. Parhaimmillaan se johti jo 17 - 11. Sen jälkeen vieraat pääsivät hyvin peliin mukaan ja loppuerä mentiin tasaisissa merkeissä.

Neljännessä erässä Akaa-Volleyn hakkuri Urpo Sivula pääsi vauhtiin ja takoi kotijoukkueelle pisteen toisensa jälkeen. Hurrikaani kiri hienosti erän lopussa ja haastoi ennakkosuosikkina peliin lähteneen Akaa-Volleyn tosissaan.

Lopulta Akaa-Volley sai lauantai-illassa tuplajuhlat: kolme sarjapistettä ja 10-vuotisjuhlat samalla kerralla.

Hyvin pelannut kotijoukkueen Sauli Sinkkonen (14/+13) kiitteli ottelun tunnelmaa:

- Mukava peli tänään. Nämä ovat kuin paikallispelejä ja tunnelma sen mukainen. Mielestäni yleisö sai hyvää lentopalloa nähtäväkseen.

Valmentaja Olli Kunnari nyökkäsi vieressä.

- Loppuun saakka sai tänään jännittää. Molemmilta nähtiin hyvää puolustuspeliä ja siksi pitkiä palloja. Meidän vastaanotto toimii tällä erää hienosti. Nyt myös syöttöön pitää olla tyytyväinen; 14 virhettä, mutta kokonaista 12 ässää.

Seuraava Akaa-Volleyn peli on jo ensi keskiviikkona. Toijalan Monarille saapuu sarjakärki Savo Volley. Ottelu alkaa klo 18.30.


HURRIKAANI RAPORTTI / LML / AL

av-hurrikaani-1.JPG

Suomen Lentopalloliiton toimitusjohtaja Olli-Pekka Karjalainen kiitti puheessaan urheilun parissa toimivia talkoolaisia. (kuva: Harri Mattila)

av-hurrikaani-2.JPG

Sauli Sinkkonen on hyvässä pelivireessä. Hurrikaania vastaan keskipelaaja hyökkäsi onnistuneesti kahdeksan kertaa, otti kaksi torjuntapistettä ja neljä suoraa pistettä syötöillä. (kuva: Harri Mattila)

av-hurrikaani-3.JPG

Akaa-Volleyn peli nojaa hyvin toimivaan vastaanottoon. Sen tukipilareita ovat Voitto Köykkä (edessä) ja Kristo Kollo. (kuva: Harri Mattila)