OTTELURAPORTTI: AKAA-VOLLEY - RAISION LOIMU (16.12.21 / Harri Mattila)
 

Loimu haki sarjapisteet Akaasta

Raision Loimu pelasi valmentajansa Aitor Barreroksen mukaan kauden parhaan pelinsä Akaa-Volleyn vieraana. Se vei lentopallon Mestaruusliigan sarjapisteet mukanaan lukemin 1-3 (25-23, 19-25, 17-25, 15-25).

Ykköserää vieraat johtivat parhaimmillaan 6-11. Vähitellen Akaa-Volley heräsi peliin mukaan ja nousi Anton Välimaan ässäsyötöllä tasoihin 12-12. Loppuerä oli tasaista taistelua. Erän tilastoista nousee esiin kotijoukkueen loistava vastaanottopeli. Pallot päätyivät passattavaksi 72 prosentin tarkkuudella. Loimu painosti Joni Mikkosta, jonka hiha toimi peräti 88 prosenttisesti.

Eräpallon takoi aivan postimerkkinä vieraiden kenttäpuoliskon takanurkkaan Urpo Sivula.


Kakkoserässä Loimu hiipi karkuun vähitellen. Akaan valmentaja Olli Kunnari yritti saada peliä käyntiin pelaajavaihdoilla. Välimaan tilalle passariksi otettiin Saku Tuomivaara, keskelle Panu Pitkäsen tilalle Dmitri Borichev ja laitaan Mikkosen tilalle Kasimir Vuorinen. Mikään ei auttanut.

Erän kohokohdaksi jäi Akaan libero Voitto Köykän syöksy pallon perässä katsomoon. Nuori mies halasi samalla Kirsti Pulakaksi osoittautuneen kotijoukkueen kannattajan ja pyyteli anteeksi ennen kuin säntäsi takaisin kentälle.

Tuomivaara sai jatkaa kotijoukkueen passarina pitkän erätauon jälkeen. Akaan peli lähti iloisesti liikkeelle, mutta Loimun torjunta-puolustuspelaaminen onnistui loistavasti. Se kiipesi rinnalle ja lopulta selvään erävoittoon. Vieraiden Kristaps Smits ja Eetu Mäki olivat erän kunkkuja.

Neljännessä erässä Loimulta onnistui lähes kaikki ja kotijoukkue taisteli minkä pystyi. Kun kotiyleisön pettymykseksi akaalaisten hyökkäyskalusto ei saanut palloja tapettua, ei erä- ja ottelutappiota voinut mitenkään välttää. Kuin illan teemaa korostaakseen ottelu päättyi Akaan Tuomivaaran syöttövirheeseen.

Ottelun jälkeen Loimun passari Mauri Kurppa oli luonnollisesti iloisella mielellä.

- Mukavahan tuolta lattian pinnasta on peliä katsella, kun pitkät miehet vieressä lyövät palloa lattiaan, virnuili Kurppa.

Lyhyeksi itseään moittiva passari otti pelissä yhden torjuntapisteen - nuoruuden pelikaveristaan Kasimir Vuorisesta.

- Täytyy varmaan laittaa tilanteesta video jonnekin YouTubeen Kassun mieliksi, uhkasi Kurppa hymy huulillaan.

Akaan arvokkaimpana palkittiin Sauli Sinkkonen, joka pelaa tasaista kautta. Hän kaipasi koko joukkueen tasaisempaa suorittamista.

- Pelaamme juuri nyt vaihetta, jossa kaikille tulee kyllä yksittäisiä onnistumisia, mutta tarvittaisiin enemmän tasaisuutta. Tänään taisi painaa vielä se Kokkolassa menetetty cup-turnauksen finaalipaikka.

Kunnari ei lähtenyt tappiota selittelemään.

- Kuten Sauli sanoi, yksittäiset onnistumiset eivät lentopallo-ottelussa riitä. Raskas syksy on takana, mutta eiköhän edessä oleva joulu herätä joukkueen taistelemaan vielä lauantaina Vantaalla.

av-loimu_saulin-puolustus.JPG

Sauli Sinkkonen valittiin jälleen kerran Akaa-Volleyn arvokkaimmaksi pelaajaksi. Välillä keskipelaaja joutuu myös puolustushommiin. Anton Välimaa (4) ja Joni Mikkonen voivat keskittyä rakentamaan hyökkäystä. (kuva: Harri Mattila)

av-loimu_loimun-piste.JPG

Ilme sen kertoo. Akaa-Volleyn puolustajat Saku Tuomivaara (oik.) ja Joni Mikkonen on myöhässä. Vaihdossa olleen Dmitri Borichevin (16) ilme kertoo olennaisen. (kuva: Harri Mattila)