OTTELURAPORTTI: AKAA-VOLLEY - SAVO VOLLEY (24.11.21 / Harri Mattila)
 

Akaa-Volley joutui nöyrtymään Savo Volleylle

Akaa-Volley kohtasi lentopallon Mestaruusliigassa keskiviikkona sisuuntuneen Savo Volleyn. Edellisen päivän tappio VaLePalle oli herättänyt savolaiset railakkaaseen pelaamiseen, vaikka valmentajansa Timo Tolvanen oli asiasta etukäteen hieman epävarma.

- Kyllä kovan latauksen pelissä tullut tappio tietenkin syö miestä. On arvoitus, mikä on joukkueen vireystila tänään. Akaa-Volley on selkeästi parantanut otteitaan syksyn mittaan. Meidän pitää onnistua etenkin torjunta-puolustuspelaamisessa, pohti Tolvanen ennen peliä.

Ottelun lopputuloksen ennustamiseen Tolvanen antoi varsin savolaisen vastauksen:

- Ennustan tulosta 2-2.


Akaan valmentaja Olli Kunnari lähti peliin luottavaisin mielin.

- Joukkueen vireystila on hyvä ja joka ukko on jalkeilla. Yhteistyö on syksyn mittaan kohentunut jokaisella osa-alueella. Jätkät tietävät missä itse kukin on eri tilanteissa. Savolla on kova syöttö, joten meidän vastaanoton on syytä onnistua.
Ottelun lopputulos oli 0-3 (24-26, 20-25, 23-25). Vieraiden ylivoimasta ei siis voi puhua.

Savo Volley oli erien lopussa terävämpi

Kotijoukkue vei ensimmäistä erää yhdestä kolmeen pisteen erolla aina tilanteeseen 17-17. Siitä vieraat hiipivät keulille ja ensimmäiseen eräpalloon Alexej Zhbankovin syötöillä. Erän lopussa näkyvin pelaaja oli Savon Jakub Kovac. Ensin keskipelaaja hyökkäsi leveäksi ja päästi näin kotijoukkueen rinnalle. Antti Siltala takoi hienolla rajalyönnillä joukkueelleen toisen eräpallon, jonka Kovac hyödynsi torjunnallaan.

Kakkoserässä Savo siirtyi kuskin paikalle jo tilanteessa 5-5. Piste pisteeltä ero kasvoi aina viiteen. Parhaiten erästä jäivät mieleen Akaa-Volleyn useat epäonnistumiset syöttöviivalla. Kahdeksan suoraa virhettä eikä kuitenkaan yhtään ässää. Samaan aikaan Savo Volleyn syöttö epäonnistui neljästi ja sekä Siltala että Kasper Pennanen syöttivät ässän mieheen.

Pitkän erätauon jälkeen sama tarina jatkui. Savo vei ottelua hienoisesti koko ajan. Vaikka Akaa haastoi ajoittain, haastot jäivät yksittäisiksi suorituksiksi. Kotiyleisön pettymykseksi Akaa-Volleyn hieno yhdeksän ottelun voittoputki katkesi ilman yhtäkään sarjapistettä.

Akaa-Volleyn hyökkäyspelin vaisuus tappion syynä

Vieraiden parhaaksi arvioitiin Kovac, joka kiitteli etenkin joukkueensa hyökkäyspeliä.

- Oli meiltä hyvä ottelu. Paitsi hyökkäys- niin myös torjuntapeli onnistui. Myös vastaanotto oli meillä varmaa tänään.

Akaa-Volleyn kokoonpanosta palkitsijat bongasivat Kristo Kollon.

- Surkeaa hyökkäyspeliä meiltä tänään. Torjuntapelaamiseen olen tyytyväinen. Saimme runsaasti vaimennuksia, joista olisi pitänyt useampi saada pelattavaksi. Pitää valmentajan kanssa tutkia videot ja parantaa tätä osa-aluetta. Kohtuullinen peli kuitenkin kokonaisuudessaan.

Tolvanen yllättyi, kun tulos ei ollutkaan 2-2.

- Tulos oli meidän kannalta jopa yllättävän hyvä. Alussa pelasimme todella varovaisesti, mutta kun saatiin vauhti päälle, niin oltiin kuskin paikalla oikeastaan koko ajan. Torjunta-puolustuspelaaminen onnistui suunnitellusti. Puolustuspallojen määrää kiitän. Myös passari Fedor Ivanov ansaitsee kehut. Ja jos jotakin erityistä plussa pitää mainita, niin Siltalan tiikerikin on nyt sitten nähty.

Kunnari oli luonnollisesti pettynyt lopputulokseen.

- Jos katsotaan tuloksen taakse, niin on aika selkeää, että meidän hyökkäys oli tänään vaisu. Siihen tämä ottelu kaatui. Saatiin poikkeuksellisesti vastaanotossakin vähän takkiin. Kristo ja Sauli Sinkkonen jäivät plussan puolelle.

Akaa-Volley matkustaa tulevana viikonloppuna Karelian Hurmoksen vieraaksi Joensuuhun. 
Ottelu alkaa klo 18.30.

SAVO:N RAPORTTI / LML / ESS

av-savo_sinko.JPG

Sauli Sinkkonen oli jälleen kerran yksi Akaa-Volleyn ratkaisijoista. Kuvassa "Sinko" päättää onnistuneesti yhden kahdeksasta hyökkäyspisteestään. Savolaistorjunta on pahasti myöhässä. (kuva: Harri Mattila)

av-savo_ylirajan.JPG

Kristo Kollo (13) palkittiin Akaa-Volleyn parhaana. Joskus pisteen tekeminen on helppoa, antaa vastustajan hyökkäyksen vain leijua yli takarajan. Tilanteen toteavat myös Voitto Köykkä (11) ja Joni Mikkonen. (kuva: Harri Mattila)