OTTELURAPORTTI: AKAA-VOLLEY - KOKKOLAN TIIKERIT (6.12.21 / Harri Mattila)
 

Akaa-Volley nujersi Kokkolan Tiikerit Alajärvellä

Akaa-Volley pelasi sunnuntaina lentopallon Mestaruusliigan kotiottelunsa Kokkolan Tiikereitä vastaan Alajärven Monitoimihallissa.

Paitsi uusi valoisa halli, ottelun siirtoon oli muitakin syitä. Akaa-Volleyn keskitorjuja Panu Pitkänen aloitti lentopallouransa Alajärven Ankkureissa. Lisäksi ottelun järjestymiseen vaikutti Pohjanmaalle kotiutunut Janne Mikkonen. Viialan Pyryssä aikoinaan vaikuttanut passari on Akaa-Volleyn kapteeni Joni Mikkosen setä.

Ottelun ensimmäinen erä oli Mikkosen näytöstä. Yleispelaajan vastaanotto ja hyökkäyspeli toimi lähes täydellisesti. Kun kaikki muutkin kotijoukkueen avauskuusikon pelaajat, Urpo Sivula, Sauli Sinkkonen, Kristo Kollo, Panu Pitkänen ja Anton Välimaa onnistuivat, Akaa voitti hyökkäystehot 52% - 45%. Libero Voitto Köykkä osoitti olevansa Mestaruusliigan marraskuun tähdistöpaikan arvoinen - vastaanotto täydet 100%.

Turhautumista toisessa erässä

Kakkoserässä osat vaihtuivat. Akaa-Volleyn pelaajat tuplasivat virheensä. Esimerkiksi ykköserän tähti Mikkonen jäi miinuksille. Tiikerihyökkäys parani selkeästi eikä kotijoukkueella ollut mahdollisuuksia. Kuin erän lopputulosta alleviivatakseen torjuntakaksikko Joska Försti ja Rami Rekomaa otti eräpallossa Mikkosesta näyttävän torjunnan.

- Tiikerit pelaa erittäin nopeaa laitapeliä. Jos passi on yhtään vajaa, laiturit turvatuvat usein peippeihin. Näytti vähän siltä, että meidän pelaajat turhautuivat, kun ei koskaan tiennyt mitä tuleman pitää, arvioi valmentaja Olli Kunnari pelin jälkeen.

Pitkän erätauon jälkeen Akaa oli koko ajan hienoisesti kuskin paikalla. Tällä kerralla yleispelaajista onnistui Kollo (7/+5). Verkon toisella puolella tiikerikapteeni Antti Leppälä taisteli hienosti (5/+5), Mutta ei saanut riittävää tulitukea muilta. Alajärven oma poika Pitkänen sai kunnian päättää erän näyttävällä keskihyökkäyksellä.

Neljäs erä alkoi tasaisissa merkeissä. Toki Akaa-Volleylla oli hienoinen ote pelitilanteista kaiken aikaa. Erän puolivälissä peli repesikin kotijoukkueelle. Parhaimmillaan se johti jo numeroin 21-14. Ottelu päättyi toisella eräpallolla. Tiikerien Teemu Lahti hyökkäsi nelospaikalta pallon leveäksi.

Viikon päästä uusiksi

Jälleen PROlibero-pisteen tienannut Voitto Köykkä ei sanojensa mukaan enää jännitä lehdistötilaisuuksia.

- Aiemmin inhosin mikrofoneja. Mutta nyt nämä menevät jo rutiinilla. On Alajärvellä nyt hieno halli pelata. Ja kun yleisöäkin oli riittävästi (483), pelaaminen maistui.

Kunnari ei ollut painanut paniikkinappulaa kahden tappiopelin jälkeen.

- Emme mitään kritiikkipalavereja ole edes harkinneet. Tavanomaisia harjoituksia on vedetty. Olen tietysti tyytyväinen tämän päivän kolmeen sarjapisteeseen. Tiikereitä vastaan ei ole helppo pelata.

Joukkueilla on viikko aikaa tutkia itsenäisyyspäivän aaton videota. Ensi maanantaina Kunnarin ja Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilän suojatit kohtaavat uudelleen Kokkolassa. Mestaruusliigapisteiden lisäksi panoksena on pääsy tammikuussa pelattavaan Suomen cupin lopputurnaukseen.

- Joudumme tulemaan tuohon tärkeään peliin suoraan Rovaniemeltä, jossa kohtaamme Team Lakkapään sunnuntaina. Cup-otteluhan piti olla jo Alajärvellä, mutta Lentopalloliitto päätti antaa Tiikereille kotiedun kamppailuun. Minkäs teet, tällä mennään, sanaili Kunnari.

LML / AL / ITÄ-HÄME

av-tiikerit_kollo.JPG

Kristo Kollo hyökkää kovaa ja korkealta. Alajärvellä laitapelaaja teki joukkueelleen 18 pistettä. (kuva: Harri Mattila)

av-tiikerit_panu.JPG

Akaa-Volleyn runsas kannattajajoukko sai todistaa ottelun ensimmäisen erän päättänyttä Panu Pitkäsen hyppysyöttöä ja sitä seurannutta akaalaisten onnistunutta hyökkäystä. (kuva: Harri Mattila)

av-tiikerit_vote.JPG

Voitto Köykkä valittiin Mestaruusliigan marraskuun tähdistöön. Joni Mikkonen ja Urpo Sivula (5) seuraavat lähietäisyydeltä liberon puolustuspelaamista.(kuva: Harri Mattila)

av-tiikerit_valmennus.JPG

Ottelun toinen erä aiheutti Akaa-Volleyn valmentajakolmikolle pohdittavaa. Olli Kunnari raapii otsaansa ja apuvalmentajat Ossi Heino (oik.) ja Hasse Mattila tarjoavat mielipiteitään vieressä. (kuva: Harri Mattila)