OTTELURAPORTTI: AKAA-VOLLEY - TUTO VOLLEY (2.1.22 / Harri Mattila)
 

Akaa-Volley selkeään voittoon TUTO Volleysta

Akaa-Volley sai vuoden ensimmäiseksi vieraakseen TuTo Volleyn Suomen Turusta. Akaalaiset olivat tasaisen kamppailun tiimellyksessä terävämpiä hyökkäyksissään ja ottivat lopulta selkeän 3-0 voiton.

Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari vastaili tuttuun rauhalliseen tapaansa Ruutu+-toimittajan kysymyksiin ennen peliä.

- En ollut huolissani loppusyksyn otteluruuhkasta. Meillä on sen verran laaja rosteri, että kaikki saavat tarpeen tullen huilata riittävästi. Toisaalta tuollaiset härkäviikot takaavat, että jossakin välissä on sitten myös rauhallisempi jakso, jolloin voimme keskittyä harjoitteluun.

Kunnarilla on mielenkiintoinen kevät edessään. Mikäli toissakevään keskeytynyt liigakausi jätetään huomiotta, niin mies on jäänyt ilman mitalia muistinsa mukaan viimeksi vuonna 2012.

- Ilman muuta mitali on joukkueemme minimitavoite tällekin keväälle.

Akaa-Volley lähti peliin varsin odotetulla kokoonpanolla: laidoilla Mikkonen ja Kollo, keskellä Pitkänen ja Sinkkonen, passarina Välimaa, hakkurina Sivula ja liberona Köykkä. TUTO Volley kokemusta ja nuoruutta: laidoille Kouki ja Rumpunen, keskelle Kutinlahti ja Vuorenmaa, passipuuhiin Toivola, hakkuriksi Koivisto ja liberoksi Siliämaa.

Valitettavasti koronapandemia on toistaiseksi autioittanut akaalaisten kotisalin katsomon. Joukkueet esittivät sanalla sanoen raikkaan lentopallo-ottelun, jota oli ilo seurata paikan päällä. Palloa lyötiin reilusti, puolustus toimi verkon molemmin puolin, purnaukset olivat vähissä ja pelaajien hymy herkässä.

Ensimmäisessä erässä TUTO hiipi parhaimmillaan lähinnä Akaan epäonnistumisten vuoksi neljän pisteen johtoasemaan 14-18. Passari Anton Välimaalle ja yleispelaaja Kristo Kollolle sattui kauden mittaan koko ajan harvinaisemmaksi käynyt lukuvirhe eikä Kollo ehtinyt Välimaan tiukkaan kuutospaikan passiin mukaan. Lisäksi hakkuri Urpo Sivulan näyttävä rajahyökkäys kakkospaikalta hipaisi antennia.

Erän kalkkiviivoilla Akaa-Volley tuli kovalla syötöllä vieraiden rinnalle ja ohi. Viimeisen pallon tappoi joukkueen kapteeniJoni Mikkonen. Kuten eräpisteet 25-23 kertovat, ykköserä oli erittäin tasainen. Ainoa ero tilastoista löytyy hyökkäyssarakkeesta. Akaa oli tehokkaampi lukemin 65% - 49%.

Kakkoserästä on pakko nostaa esiin Akaa-Volleyn Kollo. Laituri hyökkää rohkeasti epätarkoistakin passeista. Mies ei aivan turhaan kuulunut Viron EM-kisojen miehistöön. Toinen todella näyttäviin suorituksiin yltänyt oli Köykkä. Libero heitti kahteen otteeseen hihalla selkä verkkoon päin ja monta metriä kentän ulkopuolelta aivan nappipassin nelospaikan hyökkääjälle. Kummastakin Akaa-Volley kirjautti pisteen.

Kolmenteen erään TUTOn valmentaja Ruslan Zhbankov otti Rumpusen tilalle Karttusen ja Vuorenmaan tontille Camilon. Evät nuo vaihdot sen paremmin kuin erän puolivälin tuplavaihtokaan tuonut vieraille uutta potkua. Akaa-Volley kiri tämänkin erän lopussa kovalla syötöllä vastustamattomasti loppuun saakka. Viimeisen pisteen sai takoa kenttään loistavan pelin pelannut Kollo.

TUTO Volleyn parhaana palkittu Kouki oli joukkueensa tekemiseen tyytyväinen.

- Kyllä tästä pelistä jäi tappiosta huolimatta ihan positiivinen fiilis. Joukkueen suoritusvarmuutta kun saadaan kohennettua, niin pudotuspeleihin on mahdollisuus vielä nousta. Etenkin jatkopallot pitää pelata huolellisemmin.

Akaan Välimaa taas oli voitosta huolimatta hieman kriittisempi.

- Pieni tauko minusta näkyi meidän pelissämme. Tavoitteena on ei enempää eikä vähempää kuin mestaruus ja se on ihan realistista. Kunhan vastaanotto toimii, pystyn käyttämään keskipelaajia mieleni mukaan ja Upi antaa koko ajan hyviä neuvoja eri tilanteisiin.


Akaa-Volley - TUTO Volley 3-0 (25-23, 25-20, 25-19)

Akaa-Volley: Kollo 19/+13, Sivula 13/+2, Sinkkonen 7/+5
TUTO: Kouki 10/+3, Koivisto 9/+3, Kutinlahti 4/+1

Ässät 3-3 , syöttövirheet 13-14,  torjunnat  4-4 , hyökkäys% 53-34, vastaanotto% 63-51


Joukkueiden MVP:t: Kristo Kollo, Akaa-Volley / Eemeli Kouki, TUTO Volley


PROlibero: Voitto Köykkä, Akaa-Volley

LML / TUTOn raporttiLÄNSI-UUSIMAA

av-tuto_panu.jpg
av-tuto_kristo.jpg