OTTELURAPORTTI: VANTAA DUCKS - AKAA-VOLLEY (18.12.21 / Harri Mattila)
 

Kuin yö ja päivä

Akaa-Volleyn syyskausi lentopallon Mestaruusliigassa sai viime torstain aneemisen esityksen jälkeen menestyksekkään lopun. Sarjataulukon kakkospaikka varmistui, kun Vantaan Ducks kaatui kotikentällään selkeästi 0-3 (20-25, 19-25, 23-25). Akaalaisten näkökulmasta ottelut erosivat toisistaan kuin yö ja päivä.

Akaan päävalmentaja Olli Kunnari seurasi lauantai-illan ottelua kotisohvaltaan. Syysflunssa piti valmentajan Sastamalassa. Apuvalmentajat Ossi Heino ja Hasse Mattila hoitivat joukkueen luotsaamisen. Edellinen vastasi päävalmentajan roolista ja jälkimmäinen tulkitsi vastustajan tekemisiä.

Lentopallo näytti jälleen kerran pyöreytensä. Kaksi vuorokautta aiemmin Akaa-Volley oli kuin puoliksi nukuksissa kotisalissaan. Nyt joukkueella oli aivan toisenlainen henki päällä.

- Sovimme etukäteen, että tänään nautitaan, pelataan rennosti ja vapautuneesti, paljasti libero Voitto Köykkä ottelun jälkeisessä haastattelussa.

Help ensi kertaa liigakentällä

Akaa-Volleyn syöttöpeli kulki Vantaalla kuin unelma. Yhdeksää ässäsyöttöä kohti tuli vain 11 virhettä. Ducksilla samainen suhde oli yksi ässä ja seitsemän virhettä.

- Meillä oli tosiaan tänään vahva syöttö. Vaikka emme saaneet vastustajan vastaanottoa kokonaan rikki, saimme kuitenkin vaikeutettua kaverin hyökkäyspeliä riittävästi. Siinä taisi olla voiton avain, arveli Heino.

Paitsi päävalmentaja Kunnarin poissaolo, Akaa-Volleylla oli ottelussa kaksi muutakin jännitystä tuonutta yksityiskohtaa. Passari Anton Välimaa oli unohtanut pelikengät kotiin ja joutui turvautumaan jostakin Vantaan Lumo-hallin varastoista löytyneisiin jalkineisiin.

Lisäksi Vili-Valtteri Help sai liigakasteensa Vantaalla. Pöytäkirjassa parikymppisen liberon nimi on ollut muutamaan otteeseen jo aiemmin. Mutta Ducksia vastaan Pälkäneen Luja-Lukon ykkössarjamiehistöön kuuluva Help pääsi tositoimiin. Voitto Köykkä oli kentällä vastaanottamassa Ducksin syöttöjä ja Help puolestaan hoiti puolustuspelaamisen.

- Rehellisesti pitää myöntää, että hiukan jännitti ennen peliä. Liigassa pallo tulee kovempaa ja korkeammalta kuin ykkösessä. Myös pelin nopeudessa on selkeä ero, kertoi Help pelin jälkeen.

Akaa-Volleyn parhaana palkittiin Kristo Kollo. Yleispelaaja yltää pelistä toiseen hyvälle tasolle. Vantaalla virolaisvahvistus teki yhdeksän pistettä, vaikka huilasi koko kolmannen erän. Tilalle tullut Kasimir Vuorinen täytti Kollon paikan hienosti tekemällä neljä pistettä ja hoitamalla vastaanoton yli 70 prosentin tarkkuudella.

Urpo Sivula oli Vantaalla Akaa-Volleyn syömähammas 15 pisteellään. Hakkuri kunnostautui etenkin syöttöviivalla. Hän takoi peräti viisi ässää.

Akaa-Volleyn kausi jatkuu sunnuntaina tammikuun toisena päivänä kotisalissa. Vastustajaksi saapuu sarjanousija TuTo Volley Turusta.

DUCKSIN RAPORTTI

ducks-av_ossi.JPG

Ossi Heino sai oman päävalmentajakasteensa Mestaruusliigassa. Hän kannusti pelaajia yhteen kuluvan kauden näyttävimpään suoritukseen. (kuva: Harri Mattila)

ducks-av_upi.JPG

Vantaalla muistettiin Toni Kankaanpään menestyksekästä uraa jäädyttämällä hänen pelinumeronsa 12 Korson Vedon seuralogon rinnalle. Akaan hakkuri Urpo Sivula kunnioitti Kankaanpään uraa hyökkäämällä onnistuneesti Korson seuraikonin paidan alta. (kuva: Harri Mattila)

ducks-av_vili-valtteri.JPG

Vili-Valtteri Help pelasi ensimmäistä kertaa liberona maan korkeimmalla sarjatasolla. Akaa-Volleyn parhaan palkittu Kristo Kollo (13) seuraa liigatulokkaan tekemistä lähietäisyydeltä. (kuva: Harri Mattila)