OTTELURAPORTTI: ETTA - AKAA-VOLLEY (4.3.22 / Harri Mattila)
 

Akaa-Volleylle nihkeä voitto Ettasta

Kaksi viikkoa sitten peruuntunut Mestaruusliigan lentopallo-ottelu Lentopalloseura Ettan ja Akaa-Volleyn kesken pelattiin perjantai-iltana Oulussa. Akaa-Volley otti odotetusti täydet kolme sarjapistettä lukemin 1-3 (25-23, 18-25, 24-26, 27-25).

Kuten eräpisteistäkin näkee, akaalaisten menestys ei ollut mitenkään itsestään selvä.

- Kyllä oli nihkeä peli tänään. Meidän vastaanotto toimi tutun tarkasti (75%), mutta mielellään näkisin hyökkäystehojen nousevan tämän iltaisesta,
sanaili valmentaja Olli Kunnari pelin jälkeen.

Kahden ensimmäisen erän ajan Akaa-Volleyn peli oli pehmeätä. Lentopallossa puhutaan usein vaarasta lähteä vastustajan peliin mukaan. Perjantaina Oulussa kävi juuri niin.

Kolmas erä näytti jo kaatuvan selkeästi akaalaisten laariin, kun joukkue siirtyi Panu Pitkäsen ja Joni Mikkosen syöttöputkien jälkeen jo 9-15 johtoon. Mutta jälleen Ettalle annettiin mahdollisuus omilla virheillä ja pehmeillä suorituksilla. Lopulta erä ratkesi Ettan Janne Marttilan hyökkäysvirheeseen.

Ratkaisevaa erää mentiin tasatahtiin lukemiin 13-13. Tuossa tilanteessa Etta sortui rotaatiovirheeseen. Jotenkin pelin luonne muuttui tuon tilanteen jälkeen. Akaa-Volley hiipi piste toisensa jälkeen karkuun. Kuin kruunatakseen oman onnistuneen peli-iltansa Mikkonen täräytti ässäsyötöllä ottelun päättyneeksi.

Niko Rouvalille kiitosta

Akaa-Volleyn parhaan pelaajan palkinto meni Oulussa joukkueen kapteeni Mikkoselle. Yleispelaajan saldo olikin komea 23/+16. Kun vastaanottopelikin sujui loistavasti (85%) ja pistesaldo sisältää myös kaksi torjuntaa, pitkä kotimatka maaliskuun yössä tuntuu varmasti kevyemmältä.

Ettan kokoonpanosta edukseen erottui Janne Marttila (29/+17). Näkyvyyttä toki edesauttoi se, että mies sai ottelussa kaikkiaan 72 passia.

- Olipa tänään pitkiä palloja. Akaa-Volley puolusti niin hyvin, että töitä sai tehdä tosissaan, tunnusti Ettan yli 200 liigaottelun yleispelaaja.

Suotta ei Marttila siunaillut pitkiä palloja. Akaa-Volley hyökkäsi pelissä 140 ja Etta peräti 148 kertaa. Kun edellinen teki ottelussa 99 pistettä ja jälkimmäinen 84, töitä on jokaisen pinnan kanssa tehty tarpeeksi.

Marttila kiitteli lehdistötilaisuudessa etenkin Akaa-Volleyn fysioterapeutti Niko Rouvalia.

- Minulla oli syksyllä selkäongelmia. Sain niihin avun Rouvalilta ja se pelasti tämän pelikauteni. Iso kiitos sinne vastustajan penkille, peukutti Marttila.

Mestaruusliigan runkosarjan tilanne on poikkeuksellisen jännittävä. Kun kierroksia on jäljellä joukkueesta riippuen vain kaksi tai kolme, ainoastaan Savo-Volleyn ykköspaikka ja Vantaa Ducksin kahdeksas sija ovat varmoja. Akaa-Volley kohtaa seuraavaksi VaLePan sunnuntaina 6.3. Viimeiseen kotiotteluun ensi perjantaina saapuu vastustajaksi Karelian Hurmos Joensuusta.


LML / ETTAUUSIMAA

etta-av-joni2.jpg

Joni Mikkonen hyökkäsi tehokkaasti Ettan Nuutti Niinivaaraa (14) ja Niko Haapakoskea (5) vastaan. (kuva: Harri Mattila)