AKAA-VOLLEY HAKI ENSIMMÄISET SARJAPISTEENSÄ LOIMAALTA (7.10.21, Harri Mattila)


Jos olisi tarkempi kuulo, olisi kuullut ison huokauksen valmentaja Olli Kunnari suusta keskiviikkoiltana Loimaalla. Kun tuomari vihelsi Lentopallon Mestaruusliigaottelun Hurrikaani Loimaan ja Akaa-Volleyn päättyneeksi, tulostaululla loistivat lukemat 1-3 (23-25, 19-25, 25-18, 22-25).

- Toki voitto lämmittää etenkin nyt, kun takana oli tappiot Savoa ja VaLePaa vastaan, tunnusti Kunnari mediatilaisuudessa.


Huokaus jäi kuulematta, kun Akaa-Volleyn fanit huusivat kovaa ja kauan "Kiitos Akaa!"-kannustustaan.

Ottelun ensimmäinen erä näytti kääntyvän selvään vierasvoittoon. Akaasta Loimaalle muuttanut Aleksi Kaatrasalo oli kuitenkin päättänyt toisin. Keskipelaajan leijasyötöillä Hurrikaani nousi 18-22 tilanteesta aivan Akaa-Volleyn kannoille 21-22. Kunnarin suojattien kantti kuitenkin kesti paineet.

Toiseen erään kotijoukkue sai lentävän lähdön Aleksi Muukkosen kovilla syötöillä. Tuore loimaalainen takoi kaksi ässääkin ja pakotti Kunnarin ottamaan aikalisän tilanteessa 4-0. Erän puoliväliin mennessä Hurrikaanin etumatka oli ajettu kiinni ja lopulta Akaa-Volley vei erän selkein numeroin. Viimeisen pisteen teki syöttöviivalta Kasimir Vuorinen entisessä kotisalissaan. Hän on lähtöisin Loimaalta.

Kolmas erä oli Hurrikaanivetoinen alusta lähtien. Joukkue hilautui seitsemän pisteen johtoon 18-11 jo hyvissä ajoin. Loppuerä mentiin tasatahtiin. Akaa-Volley ei onnistunut kääntämään kurssia pelaajavaihdoillakaan.

Neljänteen erään Akaa-Volley sai jälleen vauhdin päälle. Ottelutulos näytti sinetöityvän viimeistään Joni Mikkosen syöttövuorolla. Joukkue takoi jo kuuden pisteen eron vastustajaan. Lentopallopelin tuloksesta ei kuitenkaan koskaan voi olla varma ennen kuin viimeinen pallo on parketissa.

Näin tälläkin kerralla.

Hurrikaanin nuori hakkuri Miro Leinonen ja aina luotettava yleispelaaja Tapio Toiviainen pääsivät vauhtiin. Tuota pikaa kotijoukkue nousi pisteisiin 22-23. Lopussa Akaa-Volley oli terävämpi. Viimeisen pisteen teki vaihtopenkiltä otettu Nico Nurmesniemi. Ässäsyöttö päätti kamppailun ja käynnisti "Kiitos Akaa!"-huudot.

Peli aaltoilee kauden alussa

Akaa-Volleyn parhaana palkittu Joni Mikkonen nauttii pelaamisesta.


- On tämä vaan kivaa hommaa. Jatkan niin kauan, kun tuntuu hyvältä eivätkä nuoremmat paina ohi, hymyili Akaa-Volleyn kokenut kapteeni.

Mikkonen harmitteli otteen katoamista pitkienkin pisteputkien jälkeen.

- Hyvä ote saattaa katketa yhteen epäonnistumiseen. Tasaisuutta pitää löytyä. Ja löytyyhän sitä, kun saadaan lisää harjoituksia alle.

Olli Kunnari oli samoilla linjoilla.

- Meillä oli nyt kolmas peli viikon sisään. Emme ole vielä päässeet kunnolla kuusikkotreeneihin kiinni. Se näkyy etenkin hyökkäyksissä. Mutta toki paljon on vielä tehtävää torjunta-puolustuspelaamisessakin. Vaikka saamme syötöllä vastustajan vastaanottoa rikki, saatamme siitä huolimatta hävitä pallon, kun puolustus tökkii.

Akaa-Volleyn passari Anton välimaa sai nauttia vastanottajien tarkasta työstä. Hyökkäysvastuu jakautui Loimaalla tasaisesti eri pelaajille. Toki hakkuri Urpo Sivula sai eniten palloja päätettäväkseen. Miehen saldoksi kertyi 39 hyökkäyksestä 18/+12.

Mikkonen hyökkäsi 22 kertaa ja kirjautti tilastoihin 14/+5.


Seuraavan kerran Akaa-Volley metsästää sarjapisteitä jo lauantaina vieraissa. Loimun ja Akaa-Volleyn peli alkaa Raisiossa klo 17.


LML / AL / HURRIKAANI / AS

hurrikaani-av_jonin_katse-web.JPG

Akaa-Volleyn hyökkäyspeli oli Loimaalla tehokkaampaa kuin viime viikolla Savo-Volleyta ja VaLePaa vastaan. Joni Mikkosen ilme tietää vaikeuksia Hurrikaanin puolustukselle. (KUVA: Harri Mattila)

hurrikaani-av_panu.JPG

Panu Pitkänen alkaa päästä vauhtiin. Loimaalla keskipelaaja teki seitsemän pistettä, joista yhden torjunnalla. (KUVA: Harri Mattila)