OTTELURAPORTTI: HURRIKAANI - AKAA-VOLLEY (PRONSSI 1)

Hurrikaani Loimaa voitti ensimmäisen pronssipelin niukasti (Harri Mattila)
 

Akaa-Volleyn usealla pelaajalla on mitaleita palkintokaapissaan. Mutta vasta neljättä kautta maan korkeimmalla sarjatasolla esiintyvä seura metsästää ensimmäistään. Hurrikaanin rosterissa sen sijaan on useita nuoria pelimiehiä, jotka janoavat uransa ensimmäistä yleisen sarjan mitalia. Seuralle niitä on kertynyt kahdeksan.

Kahden nälkäisen joukkueen kohtaaminen Loimaalla ensimmäisessä pronssipelissä päättyi Hurrikaanin eduksi lukemin 3-2 (25-19, 19-25, 28-26, 22-25, 15-13).

fanit-loimaalla.jpg

Ottelun alku jälleen Akaa-Volleylle vaikea

Kuten kuluneen kauden aikana aiemminkin, Akaa-Volley hermoili ottelun alussa. Hurrikaani otti nopeasti 7-2 johtoaseman lähinnä Antti Ropposen ja Luka Marttilan painavien syöttöjen ansiosta. Loppuerä mentiin tasatahtiin. Tilastoista pelaajana erottui ainoastaan Marttila (7/+5). Hurrikaani voitti ässäsyötöt 4-1 ja torjunnat 4-2.

Toinen erä oli tilastojen valossa Akaa-Volleyn hallintaa. Hakkuri Urpo Sivula pääsi vauhtiin (6/+3) ja keskipelaaja Panu Pitkänen säesti hienosti (5/+5). Joukkueen vastaanottopeli sujui hyvin ja hyökkäysten onnistumisprosentti oli kauden kesikarvojen yläpuolella (60%).

Kolmas erä venyi aina jatkopalloille asti. Peli ailahteli melkoisesti. Molemmilla joukkueilla oli muutaman pisteen putkia, mutta aina ote lipsahti. Kotijoukkue sai kolmannessa erässä Akaan hakkurin kuriin. Sivula päätyy vain harvoin miinusmerkkisiin lukemiin (5/-1).

Neljäs erä alkoi akaalaisittain väkevästi. Joni Mikkosen ässäsyöttö ja kaksi torjuntapistettä pitkien taistelupallojen jälkeen veivät Akaa-Volleyn 2-5 johtoasemaan. Erän kuluessa joukkueelle sattui kuitenkin useita syöttövirheitä eikä se päässyt karkumatkalle.

Viidenteen erään Hurrkaanin valmentaja Jussi Heino otti yllätyskortin käyttöön. Nuori keskipelaaja Miro Leinonen jätettiin vaihtonurkkaukseen ja kokenut Akaa-Volleytakin edustanut Aleksi Kaatrasalo marssi kentälle. Kokemus oli valttia ja mies pelasi virheettömän erän.

hurrikaani-av-pronssi1_1.JPG

Joni Mikkosen hyppysyöttö lähtee korkealta. (kuva: Harri Mattila)

hurrikaani-av-pronssi1_2.JPG

Hurrikaanin Aleksi Muukkonen ja Akaan Saku Tuomivaara taistelevat verkon pinnassa. (kuva: Harri Mattila)

Mitalipelien tunnelma

Sekä Akaa-Volleyn joukkueesta palkittu kapteeni Mikkonen että Hurrikaani Loimaan ykkönen Marttila kiittelivät Loimaan palloiluhallin tunnelmaa.

- Kyllä oli hieno pelata, kun yli 900-henkinen yleisö eli mukana. Oli varmasti yleisöennätys tälle kaudelle, totesi Marttila.


Mikkosella mitaleita on kaapissaan jo useampia, mutta pronssi kiinnostaa.

- Ei niitä mitaleita siellä liikaa ole. Ja kun Akaa-Volleylla ei ole vielä ainoatakaan, niin taatusti voitto kiinnostaa. Jatkossa pitää karsia omia virheitä pois.

Kun viisieräisen ottelun yhteenlasketut pisteet ovat 109-108, Mikkosen sanoissa on perää. Hieman lisää huolellisuutta ja tulos olisi kääntynyt toisin päin.

Myös Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari kiitteli runsasta yleisöä.

- Mukava on kyllä pelata, kun salit alkavat täyttyä vanhaan malliin. Tappio tietenkin harmittaa. Mutta joukkueen taisteluilme oli hyvä. Naapuri voitti tappotorjunnat viidellä pisteellä. Koska tilasto on muutoin tasainen, niin sillä kai tuo lopputulos selittyy, pohti Kunnari.

Kysymykseen, mitä pitää muuttaa seuraavan kohtaamiseen, valmentaja vastaus oli lyhyt.

- Pitää voittaa ottelun viimeinen pallo.

Viimeisen pallon voittamista Akaa-Volley pääsee tavoittelemaan tiistaina klo 18.30 Monarilla.

HURRIKAANIN OTTELURAPORTTIIN
TÄSTÄ.

Markku Ruonalan
matsikuvat.

Aamulehti (11.4.2022):
Akaa-Volley himoitsee ensimmäistä liigamitaliansa - Hurrikaanin kotivoitto mutkisti pronssitaivalta

Su 10.4 Hurrikaani - Akaa-Volley: HUIPPUHETKET / JÄLKILÄHETYS