AKAA-VOLLEYLLE MAKEA VOITTO RAISION LOIMUSTA (10.10.21, Harri Mattila)
 

Raision Loimulla on loistava historia lentopallon korkeimmalla sarjatasolla. Seuralla on takanaan peräti 44 liigakautta, joiden kuluessa palkintokaappiin on tullut kuusi Suomen mestaruutta, kaksi hopeaa ja seitsemän pronssia. Viime vuodet eivät Loimulta ole sujuneet mitalivauhdissa, mutta alkanut kausi saattaa muuttaa kurssin.

Hunajaturnauksessa Akaa-Volley jäi pahasti Loimun jalkoihin. Lopputulos 3-0 ei jättänyt selittelyille varaa. Lauantaina joukkueet kohtasivat Raisiossa mestaruusliigapelissä. Ottelu oli tasainen ja tarjosi noin 500 päiselle yleisölle katsottavaa koko rahan edestä. Akaa-Volley vei sarjapisteet tiukan väännön jälkeen lukemin 1-3 (23-25, 29-27, 17-25, 23-25).

Loimun osakkeita sarjassa nostaa iranilainen Fazli Ali. Lauantaina hakkuri takoi lähes puolet joukkueensa pisteistä. Hyökkäysvastuun pitäisi kauden mittaan jakaantua tasaisemmin, mikäli Loimu haluaa palata mitalikantaan.

Akaa-Volleyn hyökkäys terävöityy

Akaa-Volleyn syksyn kolmessa ensimmäisessä liigapelissä on ollut haparointia passareiden ja hyökkääjien yhteistoiminnassa. Ehkä selvimmin se on näkynyt Sauli Sinkkosen ja Panu Pitkäsen vaatimattomilla tilastoilla. Raisiossa kokeneet keskipelaajat palasivat tutuille teholukemille. Joukkueensa parhaana palkitun Sinkkosen sarakkeessa lukee 14/+13 ja Pitkäsen kohdalla 11/+7.

Valmentaja Olli Kunnari oli tyytyväinen hyökkäysrytmin kohentumiseen.

- Nyt oli keskihyökkäysten ajoitus jo pari napsua paremmalla tolalla. Parempaan suuntaan mennään. Tämä oli selkeästi paras pelimme toistaiseksi.

Kolmannen pisteen liberoiden keskinäiseen PROLibero-kisaan saalistanut Voitto Köykkä onnistui hihapelissään hienosti. Passari Anton Välimaa sai tilaisuuden ruokkia keskipelaajia aina halutessaan.

Kuten oli odotettua, hakkuri Urpo Sivula teki Akaa-Volleyn pisteistä suurimman osan. Kaksikymmentä onnistunutta hyökkäystä ja kaksi ässäsyöttöä veivät Sivulan liigan pistepörssin kärkeen. Joukkueilla on tosin takanaan vaihteleva määrä otteluita.

- Hieman nuhainen alku oli molemmilla joukkueilla tänään. Ratkaiseva tekijä oli se, että meillä ei pää pettänyt noissa tasaisissa erissä. Jaksettiin painaa loppuun saakka, kiitteli Sivula joukkuetta median haastattelussa.

Akaa-Volleyn pelaajamateriaalin laajuudesta saatiin Raisiossa hyvä näyte. Joukkueen kapteeni Joni Mikkonen tuli aivan toisen erän alussa kentältä reisilihastensa tukkoisuuden vuoksi. Kasimir Vuorinen otti laitapelaajan paikan ja täytti sen hienosti. Kahdestatoista hyökkäyksestä seitsemän päättyi tuloksekkaasti.

Akaa-Volleyn kausi on alkanut rankimman kautta. Neljä peliä yhdeksään päivään tuntuu varmasti muidenkin kuin Mikkosen jaloissa. Viikon mittainen tauko mahdollistaa palautumisen ja keskittymisen olennaisten asioiden harjoitteluun.

Akaa-Volleyn kausi jatkuu ensi lauantaina klo 17 alkavalla kotiottelulla Lentopalloseura Ettaa vastaan.


LML / AL / PELIKUVAT (LOIMU) / YLE

sauli.JPG

Sauli Sinkkonen palkittiin Raisiossa Akaa-Volleyn parhaana pelaajana. (ARKISTOKUVA: Harri Mattila)