OTTELURAPORTTI: RAISION LOIMU - AKAA-VOLLEY (PUOLIVÄLIERÄ 2)

Akaa-Volleylle tappio Raisiossa (Harri Mattila)

Lentopallon Mestaruusliigan kaudesta povattiin jo kauden alla tasaisempaa kuin aikoihin. Ennustus osui oikeaan. Runkosarjan viimeisillä kierroksilla ratkottiin vielä sijoituksia ja pudotuspelit tarjoavat jännitystä. Akaa-Volley kohtasi perjantaina Raision Loimun toistamiseen ja otteluvoitot ovat nyt tasan 1-1. Loimu oli kotisalissaan parempi lukemin 3-1 (20-25, 25-22, 29-27, 25-19).

Loimu on Suomen lentopallohistorian menestynein seura. Se on pelannut ylimmällä sarjatasolla yhtäjaksoisesti vuodesta 1977 lähtien. Palkintokaapista löytyy kuusi kultaista, kaksi hopeista ja seitsemän pronssista mitalia. Kokemusta tiukoista peleistä riittää. Akaa-Volley saa näyttää parastaan pitääkseen mitalihaaveet elossa.

Aivan parhaaseen tasoonsa valmentaja Olli Kunnarin suojatit eivät Kerttulan liikuntahallissa yltäneet. Ottelu ei kaiken kaikkiaankaan noussut samalle tasolle kuin ensimmäinen kohtaaminen Monarilla viime keskiviikkona.

- Ensimmäisessä kohtaamisessa etenkin molempien syöttö oli todella hyvässä kuosissa. Nyt palattiin sen suhteen enemmän normaalille tasolle. Mutta muutoin oli tänäänkin, ja etenkin erien lopussa, todella hyvää vääntöä, analysoi Sauli Sinkkonen pelin jälkeen.

Sinkkonen palkittiin Akaa-Volleyn parhaana pelaajana. Keskipelaajan saldo olikin neljän erän otteluun komea 14/+13.

Ali Fazli jälleen pistekuningas

Akaa-Volleylla on kaikki mahdollisuudet voittaa puolivälieräsarja ja edetä mitalipeleihin. Mutta menestys vaatii onnistumista kaikilla rintamilla. Raisiossa onnistujia olivat hakkuri Urpo Sivula (17 pistettä), yleispelaaja Kristo Kollo (16) ja Sinkkonen. Sen sijaan Joni Mikkonen vajosi miinuksille ja Panu Pitkäselle kirjattiin vaatimattomat kaksi pistettä.

- Etenkin heikompien vastaanottojen jälkeisissä hyökkäyksissä meidän on oltava parempia jatkossa. Loimu oli niissä selkeästi tehokkaampi tänään, luki Kunnari tilastoista.

Valmentajan analyysi osui varmasti oikeaan. Loimun todella kovakätinen Kristaps Smits onnistui Raisiossakin horjuttamaan Akaa-Volleyn tunnetusti luotettavaa vastaanottoa. Sama jatkunee seuraavassakin kohtaamisessa, joten passari Anton Välimaan on tarjottava palloa hyökkääjille heikommistakin asemista.

Ensimmäisen puolivälieräottelun tapaan Loimun Ali Fazli oli ottelun pistekuningas. Iranilaishakkuri hyökkäsi omista korkeuksistaan kovilla tehoilla ja teki joukkueelleen 24 pistettä. Smits säesti hyvin 22 pisteellään. Nuo kaksi pelaajaa Akaa-Volleyn on parasta saada kuriin jatkossa.

Mitalipeleihin eteneminen vaatii kolme voittoa, joten joukkueet kohtaavat vielä ainakin kahdesti. Maanantaina pelataan Akaa-Volleyn kotisalissa ja keskiviikkona jälleen Raisiossa.


Ruutu Urheilun klipit ottelusta: 1234

Ruutu Urheilun jälkilähetys ja huippuhetket. Aamulehden artikkeli ja Kristo Kollon haastattelu (Akaan Seutu, 18.3.2022). Loimun otteluraportti tässä. Lehdistötilaisuus alla. Hannu Tuomisen matsikuvat. Mestaruusliigan raporttisivulle tästä.

loimu-av3.jpg