OTTELURAPORTIT: TEAM LAKKAPÄÄ/KOKKOLAN TIIKERIT - AKAA-VOLLEY (14.12.21 / Harri Mattila)
 

Akaa-Volleyn pitkä kierros toi neljä sarjapistettä ja ison pettymyksen

Akaa-Volleyn taival lentopallon Mestaruusliigassa jatkui viikonvaihteen pitkällä kierroksella Rovaniemen kautta Kokkolaan. Tuloksena selkeä 3-1 (25-19, 25-22, 17-25, 25-22) voitto Team Lakkapäästä ja harmillinen 2-3 (25-16, 19-25, 25-21, 22-25, 13-15) tappio Kokkolan Tiikereille. Vaikka kotiin tuomisina oli neljä sarjapistettä, päällimmäisenä tunteena joukkueella oli pettymys. Tappio Kokkolassa sulki Akaa-Volleylta portin Finnish Teknikum Cupin (Suomen cup) finaaliturnaukseen.

Rovaniemellä Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari päätti säästää joukkueensa voimia Kokkolaan. Avauskuusikkona nähtiin Saku Tuomivaara, Dmitri Borichev, Sauli Sinkkonen , Nico Nurmesniemi ja Kristo Kollo ja Urpo Sivula. Liberotontilla hääräsi tutusti Voitto Köykkä.

Kunnari teki oikeat valinnat. Akaa-Volleyn vastaanotto toimi ja hyökkääjät nauttivat passari Tuomivaaran tarjoilusta. Myöhemmin vielä Kasimir Vuorinen korvasi Kollon, Panu Pitkänen tuli Sinkkosen tontille.

Farmisopimuksen turvin matkassa ollut Lempo Volleyn hakkuri Joel Itänen sai ottelussa liigakasteensa. Nuori hakkuri otti Sivulan tontin kahdessa viimeisessä erässä ja takoi saldon 9/+2.

Tiikereitä vastaan lähes pelkästään viisieräisiä

Kokkolan Tiikerit oli juuri niin inhottava vastustaja kuin Kunnari ennakoi ennen maanantai-illan ottelua. Joukkueet ovat lähes aina pelanneet viisieräisiä kamppailuja.

- Tiedän, että meillä on inhottava vastustaja. Sieltä tulee todella nopeata laitahyökkäystä, johon meidän pitää olla valmiina, kertoi Kunnari ennen ottelua.

Ensimmäinen erä oli Akaa-Volleyn näytöstä. Joukkue pelasi varmaa lentopalloa ilman ylimääräistä puristusta. Tiikerit sen sijaan yritti nopeita ratkaisuja liiankin hanakasti. Toiseen erään tapahtumat kääntyivät päälaelleen. Tiikerit vei ja Akaa-Volley vikisi.

Pitkä erätauko muutti jälleen pelin luonteen. Joka pallosta taisteltiin näyttävästi. Molempien puolustuspelaaminen sai yleisön huokailemaan ja ottelun selostajan hehkuttamaan.

Neljättä erää Akaa-Volley johti jo 19-16. Tiikerit onnistui kiipeämään ensin tasoihin Akaassakin pelanneen Rami Rekomaan syöttövuorolla ja lopulta erävoittoon. Yksi silmiin pistäneistä seikoista oli Akaan selkeästi normaalia heikompi vastaanotto.

- Kyllähän sillä tietenkin merkitystä on, kun vastaanoton tarkkuus heikkeni parikymmentä pykälää. Mutta kun ottelun yhteenlasketut pisteet ovat 104-102, niin peli olisi voinut kääntyä kummalle tahansa, katseli Kunnari tilastoja.

Ratkaisuerässä Akaa-Volley oli alussa hienoisesti niskan päällä, mutta Tiikerit tuli tasoihin 7-7 ja vei sen jälkeen erää pisteen tai kahden etumatkalla. Viimeinen piste tuli akaalaisittain harmillisesti Sivulan onnistuneen ykköspaikan hyökkäyksen päätyttyä lopulta kotijoukkueen hyväksi. Tuomari havaitsi hakkurin tehneen niukan rajarikon.

Akaa-Volleyn parhaana palkittu Joni Mikkonen ei tappiota selitellyt.

- Toki tappio ja cupin finaaliturnauksen menettäminen harmittaa. Mutta mukava oli pelata. Tiikereitä vastaan tämä tahtoo aina olla tasaista vääntöä.

Viime viikolla ammattivalmentajakoulutuksen päätökseen saanut Kunnari ei ymmärrettävästi ollut tyytyväinen illan antiin.

- Olisihan tämä toisinkin voinut päättyä. Hyökkäystehomme olisi saanut olla hieman parempi. Harmittaa joukkueen ja myös meidän fanien puolesta.

Akaa-Volley Fan Clubin edustajat saivat jälleen runsaasti huomiota. Ruutu-palvelun selostajat ylistivät sunnuntaina kannustusjoukkoa, joka oli ajanut joukkueensa tueksi Rovaniemelle asti. Kokkolassa kehut ja kiitokset jatkuivat.

Akaa-Volleyn seuraava vastustaja on Raision Loimu, joka saapuu Toijalan Monarille kuluvan viikon torstaina.

(Muut linkit Facebook-postauksessa)

tiikerit-av-Sale.JPG

Samaan kuvaan mahtuvat kaikki Kokkolassa pelatun ottelun tärkeimmät pelaajat. Joni Mikkonen (1) palkittiin Akaa-Volleyn arvokkaimpana pelaajana. Sauli Sinkkonen onnistui ottelussa useaan otteeseen ohittamaan Tiikerien arvokkaimmaksi valitun Antti Leppälän (11). Pallon Sinkkoselle tarjosi entisessä kotisalissaan pelannut Anton Välimaa (4). PROlibero-pisteen ansainnut Voitto Köykkä (sininen 11) valmistautuu jo seuraavaan palloon. (kuva: Harri Mattila)

perpo-av_Joel2.JPG

Joel Itälä esiintyi ensimmäisen kerran Mestaruusliigassa sunnuntaina Akaa-Volleyn ja Team Lakkapään kohtaamisessa. Hakkuri pelasi kaksi erää lukemin 9/+2 ja täytti hienosti paikkansa. Kuva on alkusyksyn Hunajaturnauksesta, jossa Raision Loimun torjunta yrittää pysäyttää Itälän hyökkäystä. (kuva: Harri Mattila)

tiikerit-av-mika.JPG

Akaa-Volley Fan Clubin rumpu sai kokea kovia Mika Paloluoman kannustaessa joukkuetta Kokkolassa. (kuva: Harri Mattila)