OTTELURAPORTTI: VAMMALAN LENTOPALLO - AKAA-VOLLEY (8.1.22 / Harri Mattila)
 

Akaa-Volleylla alavireinen ilta Sastamalassa - VaLePa raajarikkonakin ylivoimainen

Koko syyskauden ajan on kiitelty Akaa-Volleyn pelaajarosterin leveyttä. Joka pelipaikalle löytyy lentopallon Mestaruusliigan vaatimukset täyttäviä pelaajia mahdollisten loukkaantumisten varalle. VaLePan tilanne on nyt todistettavasti yhtä hyvä. Se vei raajarikkoisenakin Akaa-Volleyta vastaan sarjapisteet selkeästi 3-0 (25-22, 25-15, 25-20).

VaLePan amerikkalaishakkuri Jeremy Cross ei saanut itseään pelikuntoon syksyn kuluessa ja hänen sopimuksensa purettiin. Hakkurin tontille istutettiin yleispelaaja Alberto Cavasin, joka hoiti työnsä moitteetta. Lauantaina flunssaista italialaistakaan ei Vexve-areenalla nähty. Paikkaajana oli Matias Tihumäki. Keskipelaajat Tuomas Hautala ja Mikko Karjarinta olivat hekin sivussa. Edellisen kausi on akillesjännevamman vuoksi ohi ja jälkimmäisellä on ilmeisesti lievempi jalkavamma. Jostakin arkistopölyjen seasta oli löydetty keskelle Matias Tihumäki.

Kaikista ongelmista huolimatta VaLePalla ei ollut hädän päivää. Akaa-Volleyn pelaajat sortuivat tyhjän katsomon edessä aivan liian moneen virheeseen. Joukkue antoi isännille kaikkiaan 28 ilmaista pistettä, kun se puolestaan sai niitä vain 12.

- Kunpa tietäisi, mistä tämä kipsi Savo Volleyta ja VaLePaa vastaan tulee. Pelaamme lähes järjestään näitä ennakkosuosikkeja vastaan alle oman tasomme, ihmetteli akaalaisten kapteeni Joni Mikkonen.

VaLePa oli alusta lähtien kuskin paikalla

Ottelun alussa kotijoukkue otti välittömästi neljän pisteen johdon 8-4. Siitä eteenpäin ensimmäinen erä oli tasainen ja lopulta ero oli vain kolme pistettä VaLePan hyväksi. Etenkin Akaa-Volleyn parhaana palkittu Mikkonen ja Kristo Kollo haastoivat isäntien torjunnan onnistuneesti.

Toisessa erässä VaLePa onnistui lähes kaikessa. Akaa-Volley puolestaan oli koko ajan varjojen mailla. Pelin kulkua kuvaavat ehkä parhaiten joukkueiden hyökkäystehot. Isäntien onnistumisprosentti oli 67, kun akaalaisten vain 45. Kaiken lisäksi Kollo näytti venäyttävän selkänsä tilanteessa 19-11. Yleispelaaja tuli epäonnistuneesti alas ilmavasta kuutospaikan hyökkäyksestään.

Tilanteessa 20-13 nähtiin ottelun erikoisin onnistunut hyökkäys. Mikkonen haki pallon peliin mainosaitojen takaa yhdellä kädellä ja alakautta. Pallo löysi tiensä VaLePan kenttäpuoliskon keskipisteeseen, kun puolustusvastuun kantajaa ei löytynyt. 

Kolmanteen erään valmentaja Olli Kunnari otti Kollon tilalle Kasimir Vuorisen. Yleispelaajan päivän kunto jäi arvoitukseksi. Passari Anton Välimaa järjesti Vuoriselle vain neljä hyökkäyspaikkaa. Niistä mies onnistui kahdesti.

Sinkkonen ja Mikkonen onnistuivat

Syystä tai toisesta Akaa-Volley pelasi Sastamalassa alavireisesti. Ainoastaan Sauli Sinkkonen (10/+5) ja Joni Mikkonen (9/+5) suoriutuivat illan rupeamasta kunnialla. Ja heillekin kirjattiin kummallekin kolme syöttövirhettä.

- Ei todellakaan tyydytä illan tulos. Vastustaja tuli hyvällä syötöllä ja sai häirittyä meidän hyökkäyspeliämme. Mutta ei se tätä ottelua ratkaissut. Torjunta-/puolustuspelaamiseen pitää löytyä uutta ideaa, jotta kevätkausi menee kunnialla, analysoi Kunnari.

Kunnari myönsi, että minkä hyvänsä joukkueen voittaminen on käytännössä mahdotonta, kun sen hyökkäysprosentti on yli 60. VaLePa ylsi lauantaina 64:een.

Akaa-Volleyn kausi jatkuu vieraskentillä. Ensi tiistaina se vierailee Hurrikaani Loimaan vieraana ja lauantaina 15.1 matka suuntautuu Pasilan urheiluhalliin Vantaan Ducksin vieraaksi.


LML / VALEPAUUSIMAA

valepa-av_kollon_syotto-web.jpg

Kristo Kollo (13) pelasi kaksi hyvää erää Sastamalassa. VaLePan pelaajat saivat olla tarkkana miehen kovien hyppysyöttöjen kanssa. (kuva: Harri Mattila)

valepa-av_nico_syottaa-web.jpg

Nico Nurmesniemi syöttää rohkeasti ja mies käykin lähes joka erässä syöttöviivalla, vaikka kuusikkokomennukset ovat jääneet vähiin. (kuva: Harri Mattila)

valepa-av_vote-web.jpg

Voitto Köykkä (11) on Mestaruusliigan liberoiden eliittiä. Vammalassa Köykkä jäi pitkästä aikaa ilman PROlibero-pistettä. Tällä kertaa VaLePan Risto Ruohola onnistui paremmin. (kuva: Harri Mattila)

valepa-av_sauli-web2.jpg

Sauli Sinkkonen (14) pelaa ottelusta toiseen hyvällä tasolla. VaLePan Severi Savonsalmi yrittää turhaan pysäyttää keskihyökkäystä. (kuva: Harri Mattila)