OSSI HEINO JA TEEMU KOIVUNEN JATKAVAT AKAA-VOLLEYSSA

Ti 23.5.2017, Harri Mattila / harri.mattila@akaavolley.fi)

Tiistaina 23.5. pidetyssä lehdistötilaisuudessa keskusteltiin Akaa-Volleyn Mestaruusliigajoukkueen taustajoukkojen toiminnasta. Tilaisuuteen yllätyksenä saatiin tieto kahdesta merkittävästä pelaajasopimuksesta. Kokeneet "liigajyrät" keskitorjuja Teemu Koivunen ja passari Ossi Heino ovat tuoreimmat Akaa-Volleyn kanssa pelaajasopimuksen allekirjoittaneet pelimiehet. Joukkue alkaa hahmottua.

- Parin viikon päästä julkaisemme lähes koko ensimmäisen liigakauden kokoonpanon, lupasi joukkueen managerin tehtäviiin siirtynyt Risto Lahti.

Sitä odotellessa tiedotustilaisuus keskittyi joukkueen taustoihin. Todella nopealla aikataululla Akaa-Volley on kyennyt rakentamaan Mestaruusliigaa varten merkittävän rahoituksen, hyvän markkinointikoneiston, monipuolisen tiedotussuunnitelman ja mikä tärkeintä - Pätevän valmennuksen isolla P:llä.

- Niin sanotusti "valmiiseen pöytään" on helppo tulla mukaan. Kun seura on voittanut Suomen mestaruuden kaikissa nuorten ikäluokissa ja joukkue ja koneisto kokonaisuudessaan erottui ykkössarjassa edukseen, tuote on valmis myytäväksi, sanaili markkinoinnista vastuuta ottanut alan ammattilainen Markku Kuoppa.

Lauri Tihinen jatkaa Akaa-Volleyn valmennuksen johdossa. (Kuva: Markku Ruonala)

Kaiken a ja o on luonnollisesti joukkue ja sen valmennus. Päävalmentajana jatkava Lauri Tihinen kouluttautuu ammattivalmentajaksi Suomen Lentopalloliiton "mekkana" tomivassa Kuortaneen Urheiluopistossa.

- Tuomas Sammelvuon ja muiden ammattilaisten kanssa opiskellessa hihaan tarttuu arvokasta tietoa. Kesätreenit ovat jo käynnissä. Pelaajilla on kesällä ainoastaan kolme viikkoa omaehtoista harjoittelua. Muu on ohjelmoitua. Apuna on Kuntoaskel Oy:n fysioterapeutti Niko Rouvali ja pari "konsulttia", joista ehkä myöhemmin lisää, vinkkasi päävalmentaja arvoituksellisesti.

Akaa-Volley on tunnetusti pitänyt hyvää huolta pelaajistaan.

- Koskaan seuralla ei ole ollut velkaa. Kaikki sitoumukset on hoidettu ajallaan ja pelaajat jopa ruokitaan. Joukkueenjohtaja Erkki Tuomi pitää joukkueesta niin hyvää huolta, että häntä emme vielä vuosiin päästä eläkkeelle, vakuutti Akaa-Volleyn puheenjohtaja Teemu Salminen.

Jäämme odottamaan seuraavaa tiedotustilaisuutta, johon seuran johto lupasi lisää tietoa pelaajista.