OTTELURAPORTTI: AKAA-VOLLEY - RAISION LOIMU (12.2.22 / Harri Mattila)
 

Akaa-Volley maksoi kalavelat korkojen kanssa Loimulle

Raision Loimu kävi joulukuussa Akaassa todellisella ryöstöretkellä. Se nuiji silloin kotijoukkueen parketin pintaan selkein numeroin ja lähti kotimatkalle kolmen sarjapisteen ja leveän hymyn kera. Lauantaina osat vaihtuivat. Akaa-Volley pelasi iloista ja vapautunutta lentopalloa. Nyt oli kotijoukkueen vuoro hymyillä niin leveästi, että pelaajien ilmeet tuskin vakavoituvat vielä saunan lauteillakaan. Ottelu päättyi Akaan selkeään 3-0 (25-17, 25-16, 25-15) voittoon.

Ottelun alku oli tasainen ja Loimu käväisi kertaalleen johdossakin. Lukemissa 9-10 Akaa-Volley sai ison vaihteen päälle. Kaikki alkoi kapteeni Joni Mikkosen ässäsyötöstä. Kun tuo pinna oli tuuletettu, kotijoukkue kiihdytti karkuun. Loimun valmentaja Aitor Barreros yritti parhaansa mukaan herätellä joukkojaan pelaajavaihdoilla, mutta mikään ei auttanut. Vaikuttiko Kristaps Smitsin poissaolo Loimun pelin tasoon, vai mikä? Tilastojen mukaan vastaanottokin toimi lähes moitteetta.

Ykköserä päättyi Akaa-Volleyn passarina pelanneet Saku Tuomivaaran pahaan syöttöön, josta pallo nousi Akaan kenttäpuoliskolle. Mikkonen sai täräyttää vastapalloon mielensä kyllyydestä. No miten alkoi ottelun toinen erä? Tuomivaara syöttämässä ja pallo nostettiin Akaan puolelle. Ja Mikkonen takoi erän aloituspisteen.

Kakkoserässä silmiin pisti paitsi mainittu avauspiste, niin myös kotijoukkueen onnistunut puolustuspelaaminen. Loimun vastaanotto toimi tälläkin kerralla suhteellisen mukavasti, mutta hyökkäystehot jäivät alle 40 prosentin. Erityisesti kannattaa mainita kuitenkin Akaa-Volleyn vastaanottopeli. Kun pallot löytävät 92 prosentin tarkkuudella passarin hyppysiin, siitä on mukava rakentaa peliä. Köykkä 100 %, Kollo 100 %, Mikkonen 75 % !

- Näin on, yritin muutoinkin jakaa hyökkäysvastuuta tasaisesti vähän joka tontille. Ja kun toisessa erässä hihamiehet hoitivat tonttinsa loistavasti, työni helpottui,
sanaili Tuomivaara lehdistön edessä.

Kolmas erä oli toisen toisinto. Akaa-Volley jatkoi iloista rallattelua, pelaajien hymyt olivat herkässä, valmentaja Olli Kunnari ei pyytänyt kertaakaan aikalisää ja 271 päinen katsomo sai nauttia pelistä ilman suurta jännitystä.

Ottelun jälkeen Loimun Eetu Kulmala ei tappiota selitellyt.

- Olihan meillä eilen tiukka viiden erän vääntö, mutta ei se tänään kuitenkaan lopputulosta ratkaissut. Akaa-Volley oli vaan selkeästi parempi.

Akaa-Volleyn passarina suurimman osan otteluista pelannut Anton Välimaa puuttui kotijoukkueen kokoonpanosta. Pelinrakentajan vastuun ottanut nuori Saku Tuomivaara ei ujostellut. Vain muutama passi jäi vajaaksi. Pääosin hyökkääjät pääsivät maukkaille paikoille ja tulosta syntyi. Kun Tuomivaara lisäksi syötti vaikeita hyppyleijoja ja otti yhden hyökkäyspisteenkin, hänet palkittiin joukkueensa parhaana.

Barreros tuli lehdistön haastatteluun tapansa mukaan hymyillen.

- Akaa sai ottelussa vauhdin päälle tasaisen alun jälkeen. Me ikään kuin pienenimme koko ajan samalla kun kotijoukkue kasvoi silmissä. Meillä on runkosarjan lopussa vielä tärkeitä pelejä edessämme. Sarjan keskikasti on tasainen ja taisteluhampaat on kaivettava esiin.

Kunnarin suurin tavoite on johdattaa pelaajat terveinä pudotuspeleihin.

- Harjoittelu luonnollisesti jatkuu. Nyt pitää vaan yrittää välttää vammautumiset. Kollon ja Sivulan polvissa on tuntemuksia. Eivät nuo tämän iltaiset teippaukset siellä koristeina olleet.


LML / AAMUPOSTI / AL /
 

Akaa-Volley: Sivula 15/+13, Kollo 14/+7, Mikkonen 13/+8
Raision Loimu: Fazil 12/0, Mäki 7/+3, Kulmala E. 5/+2

Joukkueiden MVPt:
Saku Tuomivaara, Akaa-Volley
Ali Fazil, Raision Loimu


PROlibero:
Voitto Köykkä, Akaa-Volley


katsojia 271

av-loimu.jpg