OTTELURAPORTTI: AKAA-VOLLEY - TEAM LAKKAPÄÄ (24.2.22 / Harri Mattila)
 

Lakkapää sortui virheisiin Akaassa - Akaa-Volleyn kotietu pudotuspeleihin varmistui

Akaa-Volley pääsi torstain lentopallon mestaruusliigapelistä ajoissa saunaan ja nukkumaan. Team Lakkapää sen sijaan suuntasi reilun tunnin kestäneen ottelun jälkeen Sastamalaan keskittymään perjantain VaLePa-peliin. Sarjapisteet jäivät Akaaseen lukemin 3-0 (25-10, 25-18, 25-16).

Kamppailun alku näytti, mitä tuleman pitää. Kotijoukkue vei ottelua alusta lähtien. Lakkapää ei päässyt pelin päälle missään vaiheessa. Kun pelikello oli edennyt yhdeksän minuutin kohdalle, lukemat olivat jo 15-3. Erä kesti kaikkiaan 18 minuuttia ja päättyi Akaa-Volleyn Urpo Sivulan ässäsyöttöön.

Toisessa ja kolmannessa erässä rovaniemeläiset pysyivät hetken aikaa Olli Kunnarin suojattien kyydissä. Mutta kummassakaan voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Lakkapään kompastui omiin suoriin virheisiinsä. Kun joukkue antaa kolmeen erään 30 ilmaista pistettä vastustajalle, voittaminen on vaikeata.

Akaa-Volleyn palkittu Sivula oli tyytyväinen kokemaansa.

- Nyt näyttää siltä, että aletaan olla valmiita pudotuspeleihin. Kentällä tehdään vain se, mikä on tarpeen eikä hössötetä mitään ylimääräistä.

Kunnari peluutti Lakkapäätä vastaan kokoonpanoa Joni Mikkonen (yp), Sivula (hakkuri), Nico Nurmesniemi (yp), Sauli Sinkkonen (kp), Panu Pitkänen (kp), Saku Tuomivaara (passari) ja Vili-Valtteri Help (libero). Vaihtoja ei tarvittu. Kokenut kehäkettu ei myöskään hätkähtänyt liigan päätöstä ratkaista runkosarjan sijoitukset pistekeskiarvoilla.

- Emme me siihen saa ajatuksia hukata. Keskitymme olennaiseen. Kaikki tehdään lopuissa peleissä niin hyvin kuin osataan.

Runkosarjan sijoitukset ratkaistaan pistekeskiarvojen mukaan

Mestaruusliiga käsitteli jo aiemmin talvella koronapandemian aiheuttamia otteluruuhkia ja niiden vaikutusta runkosarjan loppuun saattamiseen. Nyt on sitten päätetty jättää kaksi viimeistä ottelua pelaamatta. Runkosarja jää kesken ja joukkueet laitetaan järjestykseen pistekeskiarvojen mukaan.

Molemmissa pelaamatta jäävissä otteluissa toisena osapuolena olisi ollut VaLePa. Sastamalalaisilla oli syksyllä europelejä ja keskitalvella otteluita peruttiin koronan vuoksi. Näin VaLePan otteluruuhka helmi-maaliskuussa nousi sietämättömäksi.

Sijoitusottelut pelataan runkosarjan kahdeksan parhaan kesken. Neljä ensimmäistä saa puolivälieriin kotikenttäedun ja välieriin etenee kolmella voitolla. Torstain voitokas peli takasi Akaa-Volleylle tuon kotiedun. Sarjataulukossa nyt viidentenä oleva Hurrikaani Loimaa saa voittaa kaikki loput runkosarjapelinsä puhtaasti ja se jää silti Akaa-Volleyn taakse.

Kokkolan Tiikerit voi vielä syrjäyttää Akaa-Volleyn kolmannelta tilalta neljänneksi. Tiikerit on osoittanut nousukuntoa ratkaisujen lähestyessä, joten tuo on mahdollista. Akaa-Volleyn nousu runkosarjan kahden parhaan joukkoon edellyttää VaLepan tai Savo Volleyn täydellistä kyykkäystä lopuissa peleissä.

Pelaajat vaativat ääntänsä kuuluviin

Tuoreen Joukkueurheilijat ry:n lentopallojaoston puheenjohtajana toimii Akaa-Volleyn Pitkänen. Jaosto otti näkyvästi kantaa mestaruusliigan päätökseen.


- Eipä tuossa päätöksessä itsessään ole epäselvyyksiä. Olihan tämä mahdollisuus tiedossa jo pidempään. Olisimme kuitenkin halunneet olla kartalla koko ajan. Lopullinen päätös tuli vähän puskista. Tasapuolisuuden nimissä pelisääntöjä olisi pitänyt päivittää samaan aikaan kun tilanne kehittyi. Toivomme, että jatkossa myös pelaajien edustaja osallistuu päätöksentekoon, tilittää Pitkänen.

Akaa-Volleyn kausi jatkuu kahdella vierasottelulla. Perjantaina 4.3. joukkue matkaa Ouluun Ettan vieraaksi ja sunnuntaina 6.3. pelimatka suuntautuu VaLePan kotisaliin.


LML / ESS /

av-perpo-1.jpg

Joni Mikkonen kunnostautui Lakkapäätä vastaan etenkin kuutospaikan hyökkäyksissä. Daniel Aponza haroo tyhjää torjunnassaan. (kuva: Harri Mattila)

av-perpo-2.jpg

Panu Pitkäsen kunto on nousussa ja yhteispeli passari Saku Tuomivaaran kanssa toimii. (kuva: Harri Mattila)