OTTELURAPORTTI: AKAA-VOLLEY - KOKKOLAN TIIKERIT (5.2.22 / Harri Mattila)
 

Akaa-Volley ei onnistunut murtamaan Tiikeripuolustusta

Tiikerit syötti ja puolusti Akaassa suorastaan loistavasti. Sarjapisteet lähtivät Kokkolaan numeroin 1-3 (15-25, 25-23, 24-26, 16-25).

- Oli meiltä suhteellisen tasapainoinen esitys. Torjunta sai mainiosti vaimennuksia ja puolustus hoita palloja passarille. Ainoastaan Upia emme saaneet kunnolla kuriin. Hieman tuo peli lässähtikin neljännessä erässä, kun Upi ei ilmestynyt kentälle,
sanaili Tiikerien valmentaja Mikko Keskisipilä ottelun jälkeen.

Upilla Keskisipilä tarkoitti luonnollisesti Akaa-Volleyn Urpo Sivulaa. Hakkuri tuli kolannen erän jälkeen vaihtoon ja hautoi polveaan jääpussilla.

- Jotakin tuntemuksia siellä oli. Toivottavasti ei mitään vakavampaa. Varmuuden vuoksi polven annettiin levätä, kertoi Akaan valmentaja Olli Kunnari.

Akaa-Volley pelasi syyskaudella lähes joka ottelussa nihkeitä alkuja. Nyt näytti siltä, että joukkue oli siirtynyt samaan moodiin. Tiikerit aloitti kamppailun ässäsyötöllä ja esitti sellaista torjunta-puolustuspelaamista, ettei moista ole kuluvalla kaudella Akaassa nähty.

Ensimmäisen erän ratkaisu löytyy kuitenkin virhesarakkeista. Akaa-Volley teki kaikkiaan 13 suoraa virhettä Tiikerien neljää vastaan. Lisäksi yksi Akaan kuluvan kauden syömähampaista, yleispelaaja Kristo Kollo jouduttiin ottamaan vaihtoon jo tilanteessa 12-17. Hänkin piteli polveaan.

Toisessa erässä Akaa-Volleyn virhesarake oli vähemmällä käytöllä. Tällä kerralla joukkueen virhesarakkeeseen lisättiin luku 8, kun Tiikerien virhemäärä lisääntyi seitsemällä. Kotijoukkue johtikin erää 3-5 pisteellä aina ratkaisupalloihin saakka. Tiikerit kiipesi tilanteesta 24-20 aina pisteen päähän 24-23 ja aiheutti kotiyleisössä sydämentykytyksiä.

Kolmas erä näytti menevän akaalaisten piikkiin, kun hakkuri Urpo Sivulan käsi lämpeni kunnolla. Pisteitä tuli tasaiseen tahtiin vähän jokaiselta hyökkäyspaikalta. Lopulta saldoksi kertyi 11/+8. Erän hahmoksi nousi lopulta Kokkolan Teemu Lahti, joka teki ratkaisupalloissa järkeviä ratkaisuja.

Neljänteen Kunnari otti Sivulan tontille Dmitri "Dima" Borichevin. Ainoastaan kerran aiemmin hakkurina kuluvalla kaudella pelannut Dima selviytyi roolista kunnialla. Kuudesta tarjotusta passista mies otti kolme pistettä. Yksi lisäpiste tuli onnistuneen torjunnan tuloksena.

Paitsi torjunta-puolustus, myös syöttöpeli sujui kokkolalaisilta mallikkaasti. Kuusi ässää vain yhdeksällä virhesyötöllä on mainio saldo. Etenkin, kun samaan aikaan Akaa-Volley sortui peräti 21 virhesyöttöön.

Keskisipilä myönsi syöttöjen olevan yksi harjoittelun painopisteistä.

- On treenattu paljon syöttöä, mutta koko kausi tehty niin. Ei siinä mitään erityistä ole. Toisinaan kulkee, toisinaan taas ei. Kevättä kohti pitää vielä parantaa hyökkäyspeliä. Aina ei tarvitse yrittää tappaa palloa, vaan toisinaan riittää, kun se pelataan itselle uusiksi.

Olli Kunnari harmitteli Kollon ja Sivulan tilannetta.

- Molemmat ovat toki meille tärkeitä pelaajia. Mitään ei pitäisi kuitenkaan olla polvissa rikki. Varotoimena heidät otettiin sivuun. Tänään jäätiin telineisiin heti alussa. Kun vastassa on noin työteliäs joukkue, joka onnistuu lisäksi syöttöpelissään, oma peli menee vaikeaksi.

Tiikerien keskipelaaja Rami Rekomaa kiitteli yleisön läsnäoloa.

- Olipa mukava pelata yleisölle. Täällä on aina hyvä tunnelma. Kunnon meteli antaa lisäpotkua peliin. Pitkät taistelupallot yritämme aina päättää onnistuneesti. Niistä saa aina hyvää energiaa.

Akaan Voitto Köykkä ei osannut selittää, miksi akaalaisten otteluiden alut ovat olleet niin nihkeitä. Libero palkittiin joukkueensa parhaana, mutta mies ripotteli haastattelussa tuhkaa päälleen.

- Taisi olla vähän ylilatausta kun oli yleisöä pitkästä aikaa. Itse olin kuitenkin ihan täys paska tänään.


LML / OTTELURAPORTTI, TIIKERIT /

Akaa: Sivula 25/+17, Vuorinen 7/-1, Sinkkonen 5/+1
Tiikerit: Keskinen 20/+12, Rekomaa 13/+11, Mäkinen 11/+7

Ässät: 2-6, Syöttövirheet: 21-9, Torjunnat: 12-9, Vastaanotto %: 56-72, Hyökkäys %: 40-44


Joukkueiden MVP:t:
Akaa: Voitto Köykkä
Tiikerit: Joska Försti


PROlibero:
Voitto Köykkä, Akaa 2 ääntä
Ville Sihvonen, Tiikerit 2 ääntä


Yleisöä: 241

av-tiikerit-rapsa-web.jpg