top of page

Akaa-Volley ei päässyt tasolleen - Hurrikaani johtaa finaalisarjaa 2-0

Akaa Areenalla nähtiin perjantai-iltana hieno lentopallonäytelmä. Loppuottelusarjan toinen koitos oli ajoittain erinomaista taistelua. Kun lisäksi yleisöä oli saapunut paikalle 1332 hengen verran, tunnelmaa ei todellakaan puuttunut.

 

Kotiyleisön harmiksi Hurrikaani Loimaa sai luvattoman monta pisteputkea ja ratkaisi niillä sekä ensimmäisen, kolmannen että neljännen erän itselleen. Ykköserässä saviseutulaisten vastaanotto toimi peräti 82 prosentin tarkkuudella, joka pohjusti onnistuneen hyökkäyspelin. Kolme neljästä hyökkäyksestä tuotti pisteen vieraiden sarakkeeseen.

 

Kakkoserä näytti päättyvän selkeästi kotijoukkueelle, kun se johti jo lukemin 21-16. Mutta tässäkin erässä Hurrikaani otti Väinö Rahkon syöttövuorolla useamman pisteen putken ja lopulta mentiin jatkopalloille. Akaalaisten onneksi hakkuri Matéj Šmídl onnistui pariin otteeseen ratkaisuhetkillä.

 

Neljännen erän ratkaisi Hurrikaanin monipuolisempi hyökkäyspeli. Pallo kuoli jokaiselta pelipaikalta. Etenkin Greg Petty säväytti näyttävillä kuutospaikan tykeillään. Tässäkin erässä vieraiden syöttö-vastaanottopeli oli ratkaisevassa roolissa. Sen todisti myös Akaa-Volleyn kapteeni Panu Pitkänen.

 

-          Kyllä kaverin syöttö oli koko ajan pahempi kuin meidän. Ja tilastot näyttävät, että jokaisessa erässä myös vastaanotossa hävittiin ratkaisevasti. Hurrikaani sai tänään selkeästi flow-tilan päälle. No, huomenna otetaan uusiksi.

 

Hurrikaanin valmentaja Olli Kuoksa oli ottelun jälkeen hämillään.

 

-          On hieman vaikeuksia arvioida tätä peliä. Oli jotenkin outo tunnelma. Joukkueessa oli sellainen seesteinen ilmapiiri. Oli ajoittain kuin hidastettua ottelua olisi katsellut. Kaikki tekivät töitä sovitusti. Meillä on laajempi materiaali kuin Akaalla, joka näyttäisi olevan liiaksi hakkurin varassa.

 

Tuulettamaan kokenut valmentaja ei vielä sortunut.

 

-          Tämä ottelusarja on vielä kesken. Nyt ei pidä lähteä leijumaan. Kotiin, unta kaaliin ja huomenna taas valmiina.

 

Ottelusarja jatkuu siis huomenna lauantaina. Edelleen Akaa Areenalla, mutta viikonlopun vuoksi ottelu alkaa jo klo 17. Hurrikaani Loimaa johtaa nyt voitoin 2–0. Suomen mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.
Matéj Šmídl sai syöttää täyden katsomon edessä.

121 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page