top of page

Akaa-Volley ensimmäiseen europelivoittoonsa

Euroopan lentopalloliiton Challenge Cupin ensimmäinen kierros pelattiin keskiviikkona. Akaa-Volley aloitti urakan vierasottelulla Slovenialaista Odbojkarski klub Merkur Mariboria vastaan. Seura tunnetaan paremmin lyhyemmällä OK Maribor -nimellä.


Vuonna 1945 perustettu OK Maribor voitti Jugoslaviasta vuonna 1991 itsenäistyneen Slovenian mestaruuden kahdella ensimmäisellä kaudella. Seuran kolmas kultamitali on vain kahden vuoden takaa. Akaa-Volleyn vastustaja oli siis yksi kovan palloilumaan eliittiseuroja.


Vähälukuinen, mutta äänekäs yleisö sai todistaa Akaa-Volleyn 1 – 3 (21-25, 25-22, 25-27, 21-25) voittoa. Näin Akaa-Volley on mennyt taipaleellaan jälleen yhden ison askeleen eteenpäin. Joukkueen ensimmäinen europelivoitto on tosiasia.


Akaa-Volleyn taso notkahti toisessa erässä


Peli oli Akaa-Volleyn hallinnassa melko hyvin toisen erän notkahdusta lukuun ottamatta. Tuossa erässä joukkueen hyökkäysprosentti vajosi vajaaseen 40:een. Näin vaikka tuossa erässä syöttöjen vastaanotto oli kuitenkin ottelun parasta.


Akaa-Volleyn syöttöpeli ei vieraassa hallissa onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Seitsemää ässää vastaan tilastosta löytyy peräti 28 suoraa virhettä. Pelaaja toisensa jälkeen palasi syöttöviivalta päätään pudistellen. Myös vastaanotto takkusi eikä passari Ilja Ivanov kyennyt juuri käyttämään keskihyökkäystä. Panu Pitkänen sai kaikkiaan kolme passia ja Antti Taponen neljä.


Mariboriin oli saapunut myös ryhmä Akaa-Volleyn kannattajia. Näiden iloksi joukkueen laitapeli onneksi toimi riittävän tehokkaasti. Matěj Šmídl takoi hakkurin tontiltaan lukemat 28/+14 ja yleispelaajatkin onnistuivat. Jere Heiskasen tilastomerkinnät ovat 13/+4 ja Mikko Räsäsen 17/+6.


Akaalaisittain positiivista keskiviikkoillassa oli myös loukkaantumisesta toipuvan Petteri Tyynismaan paluu kentille. Keskipelaaja kävi kolmessa viimeisessä erässä syöttövaihdossa. Näyttää siltä, että Tyynismaan lonkan kuntoutus etenee vauhdilla ja mies pääsee omalle tontilleen vielä syyskaudella.


Joukkueet kohtaavat toisensa uudelleen Akaa Areenalla keskiviikkona 1.11. klo 18.30. Valmentaja Olli Kunnari on aiemmin kertonut, että joukkue haluaa edetä eurotaipaleella vähintään toiselle kierrokselle.


Teksti & kuva: Harri Mattila



Rok Bracko (8) on yksi OK Mariborin syömähampaista. Vieraspelissä Akaa-Volleyn torjunta – kuvassa Antti Taponen (8) ja Matěj Šmídl – sai miehen hienosti kuriin (10/-2). Toivottavasti sama onnistuu ensi keskiviikkona Akaa Areenalla.

139 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page