top of page

Akaa-Volley ja VaLePa järjestivät jännitysnäytelmän

Päivitetty: 3. huhtik.


Akaa Areenan lähes tuhat katsojaa varmasti kiittivät tiistai-illan antia. Palloa taottiin soikeaksi yli kaksi tuntia ja siihen vielä erätauot päälle. Pääsylipuille sai täyden vastineen, kun Akaa-Volley otti kotivoiton vasta viiden tasaisen erän jälkeen lukemin 3 – 2 (23-25, 25-17, 25-22, 24-26, 21-19).


Ottelu oli kauttaaltaan pyöreä ja olisi voinut päättyä kumman tahansa hyväksi. VaLePan vastaanotto toimi koko ajan tasaisen varmasti, kun Akaa-Volleyn puolella tuo pelin osa-alue oli ajoittain vaikeuksissa.  Vastaavasti hyökkäys oli kotijoukkueella piirun verran tehokkaampaa.


Tasaisessa ottelussa myös pääosa joukkueiden tilastomerkinnöistä näyttää luonnollisesti pöytäkirjan kummassakin sarakkeessa samankaltaisilta. Yksittäisten pelaajien kohdalla löytyy sitten eroja.


Akaa-Volleyn puolella pääosan hyökkäysvastuusta kantoivat hakkuri Matéj Šmídl (37/+18) ja yleispelaaja Jere Heiskanen (21/+16). Mutta myös keskipelaajat Antti Taponen (8/+4) ja Petteri Tyynismaa (12/+7) sekä toisena yleispelaajana pudotuspelien aikana hienosti tasoaan nostanut Mikko Räsänen (11/+8) olivat tärkeässä roolissa. Vastustajan on vaikeampi rakentaa torjuntaa, kun passarilla on useita vaihtoehtoja pelin rakenteluun.


VaLePan rosterissakin suurin osa passeista suuntautui hakkuri Urpo Sivulalle eikä kokenut pelimies pettänyt (22/+10), mutta etenkin joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa loistanut yleispelaaja Gabriel Franca ei jäänyt yhtään pienempään rooliin (20/+14). Myös keskipelaaja Jacob Ekman sai nauttia Mikko Eskon passeista ja hyödynsi ne tehokkaasti (14/+11).


Mainittakoon myös eräkohtaisia sankareita. Ykköserässä viittaa kantoi Räsänen lukemin 5/+4, toisessa ja kolmannessa puolestaan Šmídl (8/+4 ja 10/+8) ja neljännessä Sivula tehoilla 8/+5). Viides erä olikin sitten pääosin hakkurien taistelua: Šmídl 7/+5 ja Sivula 8/+5. Ottelun avainpelaajia oli Heiskanen, jonka hyökkäysten onnistumisprosentti nousi 83:aan.

Akaa-Volley voitti ässätilaston 5-2 ja otti muutaman torjuntapisteen enemmän lukein 11-8. Nuokin pienet erot ovat ratkaisevia näin tasaisessa kamppailussa.


Ottelun jälkeen haastatteluun tuli täyden päivätyön tehnyt ja muun muassa 50 aloitusta vastaanottanut Jere Heiskanen.

-            Kyllähän tällainen pitkä peli jossakin tuntuu. Mutta antaa tulla vaan, sanaili VaLePan syöttöjen kohteena ollut yleispelaaja.


Myös VaLePan Jiri Leinonen sai vastuuta syöttöjen vastaanottajana.

-            Hieno taisteluhan tuo oli. Ainakin fanit varmaan tykkäsivät pelistä. Nyt sitten palautumaan ja torstaina Vexve Areenalla annetaan kaikkemme, puuskutti yleispelaaja.


Akaa-Volleyn kannalta positiivista oli, että edellisessä ottelussa kentän sivuun ja polveaan pidellyt Šmídl näytti jaksavan ja pystyvän pelaamaan täysillä viisi erää. Ikävä tilanne puolestaan nähtiin viidennen erän puolivälin tienoilla, kun syöttövaihtoon otettu passari Lasse Jäntti loukkasi polveaan ikävän näköisesti. Onko Akaa torstaina yhden passarin varassa?Teksti & kuva: Harri Mattila


165 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page