top of page

Akaa-Volley on askeleen lähempänä mitalipelejä

Lentopallon Mestaruusliiga on edennyt pudotuspelivaiheeseen. Akaa-Volleyn vastustaja ensimmäisellä kierroksella on Kokkolan Tiikerit. Ottelusarjan ensimmäinen peli Akaa Areenalla päättyi kotijoukkueen selkeään 3 – 0 (25-16,25-18,25-20) voittoon.


Akaa-Volleylla oli hurja lataus ensimmäisen ottelun alussa. Peli rullasi ja tuuletukset olivat sen mukaisia. Keskipelaajat olivat verkon molemmin puolin näkyvässä roolissa. Akaan Sauli Sinkkosen saldo ensimmäiseen erään oli 7/+7 ja Panu Pitkäsen 2/+2. Tiikerikapteeni Antti Leppälä täydensi ryhmän lukemin 4/+3. Myös kotijoukkueen Greg Petty esiintyi vahvasti. Yleispelaaja syötti peräti kymmenen pahaa pommia Tiikerien vastaanottajien hihoille.


Kakkoserään vieraiden valmentaja Mikko Keskisipilä toi kuin uudesti syntyneen joukkueen. Tiikerit oli hetken jopa johtoasemassa pistein 10–12. Vähitellen Akaa-Volley kuitenkin hiipi kohti erävoittoa. Keskisipilä purnasi itselleen varoituksen lukemissa 21-15. Kun tuomion arvostelu ei loppunut keltaiseen, seurauksena oli punainen kortti ja ilmainen piste akaalaisten sarakkeeseen. Eräpallon takoi tiikeripuolustuksen kautta maisemiin kuka muukaan kuin runkosarjan pistepörssin ykkönen, Akaan hakkuri Ali Fazli.


Petty onnistui syötöissä


Kolmas erä oli Akaa-Volleylle juuri niin vaikea kuin usein kahden voitetun erän jälkeen on. Tiikerit kulki pitkään neljän pisteen johtoasemassa aina lukemiin 9-13 saakka. Tuossa vaiheessa syöttöviivalle astui illan syöttökuningas Petty ja tilanne tasoittui numeroihin 13-13. Sen jälkeen pelin voittajasta ei enää ollut epäselvyyttä. Toki Tiikerit taisteli loppuun asti eikä akaalaisten hiki päässyt laskemaan.


Keskisipilää kismitti ottelun jälkeen se punainen kortti.


- Koskaan en ole punaista noin kevyesti saanut. No, ei tämä peli siihen ratkennut. Varsinkin meidän hyökkäystehot jäivät liian alas. En kuitenkaan lähtisi tappiota pistämään hyökkääjien syyksi. Yleensä pelissä kaksi kosketusta pohjustamassa sitä viimeistä suoritusta. Sunnuntaina on uusi peli ja sitä kohti.


Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari nyökkäsi vieressä.


- Samaa mieltä kuin kollega. Meillä oli tänään syöttöviivalla hyvä vaihde päällä ja hyökkäys oli tosiaan vastustajaa parempi.


Ottelusarja jatkuu jo sunnuntaina Kokkolassa ja ensi keskiviikkona Akaa Areenalla.Se on siinä! Tanssi voi alkaa. Mutta ottelusarjan voittaminen edellyttää kolmea voittotanssia.


79 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page