top of page

Akaa-Volley pelasi itsensä sarjakärkeen ; )

Päivitetty: 28. syysk. 2022

Akaa-Volley avasi kautensa puhtaalla 3-0 voitolla

Sarjanousija KYKY-BETSET sai kunnian avata lentopallon Mestaruusliigakauden 2022-23. Vieraaksi saapui viime kauden pronssimitalisti Akaa-Volley. Kyyjärven palloiluhalli oli tupaten täynnä lentopalloilun ystäviä, kun oman kylän joukkue monen vuoden yrittämisen jälkeen pelaa valtakunnan korkeimmalla tasolla.


Ottelua kunnioitti läsnäolollaan myös ministeri Petteri Honkonen. Hän sai kunnian heittää historiallisen avauspallon Akaan passari Anton Välimaalle, jonka aloitussyöttö käynnisti kaikkiaan tunnin ja kolmekymmentäyhdeksän minuuttia kestäneen kamppailun.

Akaa-Volley otti KYKY-BETSETistä 3 – 0 voiton (25-23,25-20,25-20). Vaikka pisteet lähtivätkin akaalaisten matkassa Pirkanmaalle, sarjatulokas antoi kunnon vastuksen. Etenkin hakkuri Oskari Keskinen (15/+10) ja yleispelaajat Kasper Pennanen (14/7) sekä Aivars Petrusevics (11/+3) ovat varmasti kaikkien liigajoukkueiden suurennuslasin alla jatkossa.


Siirilä vastaan Sinkkonen ja Kunnari vastaan Venski

KYKY-BETSET ja Akaa-Volley ovat molemmat saaneet riveihinsä maajoukkueessa pitkään töitä tehneen keskipelaajan. Kyyjärven Tommi Siirilällä on takanaan 146 A-maaottelua ja Akaan Sauli Sinkkosella 137. Sunnuntaina jälkimmäinen sai lähteä kotimatkalle hieman parempi saldo 6/+4 repussaan. Siirilä kirjautti lukemat 4/+4.


Akaa-Volleyn kapteeniksi Joni Mikkosen jälkeen valittu keskipelaaja Panu Pitkänen onnistui lähes Sinkkosen veroisesti (5/+4). Akaa-Volleyssa hakkurina vielä kaudella 2019-20 pelannut Aatu Pöllänen on Kyyjärvellä palannut keskipelaajaksi. Hän jäi lukemiin 1/0. Oliko Akaa-Volleyn passipeli siis parempaa kuin vastustajan?


- Kyllähän omakin peli oli ihan ok tänään. Mutta sehän tietenkin riippuu kovasti vastaanoton tarkkuudesta. Siinä meidän hihamiehillä oli alussa hieman ongelmia matalan salin kanssa. Pallot kimposivat useasti kattorakenteisiin, pohti Välimaa pelin jälkeen.

Jos taistelupari Siirilä ja Sinkkonen herätti Kyyjärvellä mielenkiintoa, niin myös valmentajakaksikko Olli Kunnari (Akaa-Volley) ja Eduard Venski (KYKY-BETSET) sai huomiota osakseen. Kaksikko on takavuosina yhdessä johdattanut VaLePan moneen menestykseen. Kunnarilla on hieman enemmän liigapelejä takanaan; kaikkiaan 528. Venskin kohdalla tilastoissa seisoo 499.


- Mukavahan Eduard on tavata. Varmasti vaihdamme kuulumisia ottelun jälkeen. Ei tässä pelissä meidän välillämme mitään erityisiä jänniteitä ole, toppuutteli Kunnari ennen ottelun alkua.


Fazli ja Risso palkinnoille

Akaa-Volleyn Ali Fazli oli Kyyjärven illassa kentän kuningas. Hakkurin kohdalla pöytäkirjassa lukee 15/+13. Kaksi kertaa mies jäi kyyjärveläisten torjuntaan. Ehkä nuo lyönnit suuntautuivat liian jyrkästi alaspäin. Fazli hyökkää niin korkealta, että takarajalle suunnattuja lyöntejä ei monikaan torjunta kykene estämään.

Myös järkevästi hyökkäävä yleispelaaja Greg Petty lukeutuu illan onnistujiin. Vaikka mies sortui peräti viiteen suoraan virheeseen syöttöviivalla, saldoksi muodostui 14/+9.

Toisena Akaa-Volleyn laitahyökkääjänä koko ottelun pelannut Mohammedreza Beyk (Beik) kaipaa vielä varmuutta tekemiseensä. Mies kyllä takoi 12 pistettä, mutta sortui kotijoukkueen painostuksessa seitsemään vastaanottovirheeseen. Venskin suojatit tosin myös painostivat Beikiä. Kyyjärveläisten kaikkiaan 51 aloituksesta 35 suunnattiin iranilaisen hihoille.


Akaa-Volleylla on riveissään kaksi uutta liberoa. Konsta Karjalainen tuli Lempo-Volleysta ja Elijah Risso kanadalaisesta yliopistojoukkueesta. Risso oli kentällä kauden avauksessa ja aloitti Mestaruusliigauransa kunniakkaasti. Nuori kanadalainen kirjautti ensimmäisenä nimensä kauden ProLibero-kilpailun taulukkoon.

Akaa-Volleyn kausi jatkuu ensi viikonvaihteessa kahdella ottelulla. Perjantaina klo 18.30 pelataan Akaa Areenassa kotiottelu VaLePaa vastaan ja lauantaina joukkue matkaa Vantaa Ducksin vieraaksi.


Ali Fazli oli odotetun tehokas Akaa-Volleyn kauden avauspelissä Kyyjärvellä. (arkiostokuva, Harri Mattila)

92 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page