top of page

Akaa-Volley valoa kohti voitokkaasti - vuoden lyhyin päivä on takana


Akaa-Volley ja Someron Säästöpankki antoivat akaalaisille riemukkaan joululahjan. Jälkimmäinen tarjosi katsomopaikat yli 600 silmäparille ja edellinen esitteli osaamistaan lentopallokentällä. Täydet kolme sarjapistettä jäivät kotijoukkueelle lukemin 3 - 0 (2-23, 25-21, 25-19).


TUTO Volleyn pelaajia oli hevosmiesten tietotoimiston mukaan koronapotilaina pelin alla. Mutta kuten niin usein, hevosmiesten puheet ovat samaa kategoriaa kuin savolaisten – kuulija saa olla varuillaan. Valmentaja Olli Kuoksa marssitti pukuhuoneesta Akaa Areenalle 11 pelikuntoista miestä. Ja joukkueen otteista päätellen Toni Flinkin ennen kautta Kuoksalle lähettämät kannustukset Turun murteen opetteluun ovat menneet perille. Joukkue selvästi tottelee Kuoksan pelikirjaa. Ilmaiseksi siltä ei pisteitä irtoa.


Ensimmäisessä erässä TUTO pisti isännilleen hanttiin oikein tosissaan. Erävoitostaan akaalaiset saavat kiittää ennen kaikkea laiturien Gregin ja Beikin hyvää virettä. Myös Sinko onnistui verkon keskellä. Mutta koko kauden niin tehokkaasti esiintynyt Fazli oli avauserässä aivan kohmeessa – ei yhtään ainoata pistettä.


Kakkoserässä katsojia hemmoteltiin ässäsyötöillä. Verkkonauha näytti olevan vieraiden puolella. Peräti neljä turkulaisten lähettämää aloituspalloa suorastaan kiipesi verkon yli ja putosi aivan keskirajan tuntumaan. Fazlikin pääsi peliin mukaan tekemällä ensimmäisen varsinaisen hyökkäyspisteensä tilanteeseen 4-6. Hakkuri heräsi horroksestaan ja erän loputtua miehen saldo oli 10/+4.


Kolmatta erää mentiin tasaväkisesti puoliväliin saakka. Lopussa Anton onnistui useaan otteeseen syöttöviivalla ja kun TUTOlle sattui saman aikaan muutama virhe, tilanne kehittyi lukemiin 23–17. Vieraat tekivät vielä pari pinnaa. Ensin kaksikko Lankinen ja Keskinen esitteli kauden nopeimman onnistuneen siirtohyökkäyksen. Toinen merkittiin TUTOn sarakkeeseen Sinkon leivottua palloa kuin joulutorttutaikinaa konsanaan.


Pidempi otteluraportti mediatilaisuuksineen löytyy osoitteesta Kolmella kotivoitolla miesten Mestaruuliiga joulutauolle - Mestaruusliiga


Kuvassa kolme pirkanmaalaista lentopallolegendaa, Risto Lahti (vas), Joni Mikkonen ja Antti Vesanen, joka on ollut Akaa-Volleyn rosterissa Joel Itäsen peukalon kuntoutuksen ollessa vielä kesken.
76 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page