top of page

Akaa-Volleylla on vielä pienet mahdollisuudet runkosarjan voittoon

Akaa Areenan 711-päinen yleisö sai Kalevalan päivän iltana todistaa Akaa-Volleyn voittoa pelissä, jonka taso ei noussut kovin korkeaksi. Tunnelmaa areenassa kuitenkin riitti. Siitä on kiittäminen hienoa lentopalloyleisöä. Raisiostakin oli faniporukka paikalla. Akaa-Volley veti Raision Loimua vastaan pidemmän korren lukemin 3 - 0 (25-19, 25-22, 25-21).

 

Kotijoukkue oli liikkeellä täydellä rosterilla ja lähti peliin kuusikolla, jossa keskellä verkkoa pelasivat Antti Taponen ja Petteri Tyynismaa, laidoille astuivat Mikko Räsänen ja Jere Heiskanen, peliä rakensi Ilja Ivanov ja moukarina ärjyi tuttuun tapaansa Matéj Šmídl. Liberopaita päällään kentälle astui Louis Pineau.

 

Ensimmäinen erä oli tasoissa vielä tilanteessa 5-5, mutta siitä eteenpäin Akaa-Volley hallitsi tilanteita. Erän tähti oli Tyynismaa lukemin 6/+5. Nuo kuusi pistettä pitävät sisällään kaikki Akaa-Volleyn neljä torjuntapinnaa. Tyynismaa otti illan ottelussa kaikkiaan kuusi torjuntaa, joista toinen oli miehen 100:s. Ne ovat syntyneet nuorukaisen 62:ssa liigaottelussa. Tähti voidaan myös Loimun puolella antaa keskipelaaja Alexej Zhbankoville, jonka tilasto näytti numeroita 5/+5. Kummankaan joukkueen hyökkäystehoissa ei ollut kehumista: Akaa-Volleyn onnistumisprosentti oli 39 ja Loimun 32.

 

Toinen erä näytti menevän helposti kotijoukkueelle, kun taululla luki parhaimmillaan 15-9. Tuossa vaiheessa Loimu sai syöttäjäkseen Tomi Saarisen, joka poistui viivalta vasta lukemissa 15-16. Loppuerä olikin sitten tasainen, mutta kotijoukkue osoittautui terävämmäksi loppumetreillä. Akaan hyökkäysteho nousi 41 prosenttiin, kun Loimun puolestaan laski 21:een. Tässä erässä kunnostautui Olli Kunnarin valmennettavista Heiskanen lukemin 5/+2.

 

Kolmas erä alkoi virheiden säväyttämänä. Yleisö sai todistaa sekä syöttö- että hyökkäysvirheitä puolin ja toisin. Akaa-Volley onnistui kuitenkin paremmin ja Loimun valmentaja Kari Raatikainen kutsui joukkueensa aikalisälle lukemissa 8-4. Tuumaustauon jälkeen mentiin tasapäisesti aina tilanteeseen 16-12. Sen jälkeen kotijoukkueen ote alkoi lipsua. Lukemista 19-19 hakkuri Šmídl haki pari hienoa puolustusta. Se taisi lopulta sytyttää akaalaiset voittamaan muutaman jatkopallon sopivasti ratkaisuhetkillä. Ottelu päättyi Loimun syöttövaihtoon otetun Janne Pyhäjärven virheeseen.

 

Ottelun jälkeen median eteen astui totisia miehiä.

 

Passari Saarinen kertoi joukkueen olevan terveyshaasteiden edessä, mutta ei selitellyt tappiota niillä.

 

-          Meillä on nyt porukkaa flunssan kourissa ja etenkin hyökkäykset jäivät nuhaisiksi. Taisteltiin kuitenkin mielestäni ihan ok. Kaveri sai vain liian pitkiä pisteputkia välillä.

 

Heiskanenkaan ei ollut tyytyväinen itse peliin, vaikka voitto tulikin.

 

-          Hyvä maku on tästä kaudesta toistaiseksi, vaikka tämän päivän peli ei ollutkaan mitenkään komiata.

 

Raatikainen oli luonnollisesti hieman pettynyt.

 

-          Olisihan siinä ollut mahdollisuuksia parempaankin, mutta annoimme liian pitkiä pisteputkia vastustajalle. Olen kuitenkin tyytyväinen peli-ilmeeseen.

 

Kunnari ei kiitellyt pelin ulkomuotoa.

 

-          Eipä ollut kovinkaan kaunista peliä kummaltakaan. Etenkin hyökkäyspeli takkusi. Totta kai pitää nyt olla tyytyväinen siihen, että kotona ei ole tullut runkosarjassa yhtään tappiota. Valmista ei kuitenkaan vielä kokonaisuudessaan ole. Tämä peli jälleen näytti, että treenata pitää taas lisää.


Miten jatkossa?


Vaikka lentopalloliigassa runkosarjan voittaja ei tienaakaan ylimääräisiä euroja, ykköspaikka kiinnostaa. Voittaja saa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaansa sarjataulukon kahdeksannen. Ja vaikka liiga on tällä kaudella viime vuosia tasaisempi, kyllähän kahdeksas on mieluisampi vastustaja kuin seitsemäs!


Niinpä pari viimeistä sarjakierrosta ovat varsin mielenkiintoisia. Akaa-Volleylla on vielä pienoiset mahdollisuudet ohittaa sarjakärki Hurrikaani, mutta se vaatii puhtaat 3-0 voitot sekä KyKy Betsetistä että TUTO Volleysta ja saman aikaan Hurrikaanin pitää horjua TUTOn edessä. Olisihan se aika mahtavaa koko Mestaruusliigan kannalta, jos kärkipaikka ratkeaisi Loimaalla 9.3. pelattavassa Hurrikaanin ja Akaa-Volleyn keskinäisessä mittelössä!
Akaa-Volley taistelee vielä runkosarjan voitosta. Tavoitteen saavuttaminen vaatii venymistä kaikilta pelaajilta. Esimerkkiä näyttää Antti Taponen; keskipelaaja ei yleensä osallistu syöttöjen vastaanottamiseen, mutta siihen pitää olla tarvittaessa valmiina.

 

75 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page