top of page

Akaa-Volleylle viikon toisestakin pelistä täysi pistepotti

Sunnuntai-iltana 22.10.2023 Akaa Areenalla pelattiin miesten lentopallon mestaruusliigaa. Akaa-Volleyn vieraaksi saapui Karelian Hurmos Joensuusta. Hurmos oli ”ysitien kierroksellaan” edellisenä päivänä hävinnyt Hurrikaani Loimaalle puhtaasti 3-0. Juurikaan enempää ei ollut Akaassakaan Karjalan pojille tarjolla, vaan täydet 3 sarjapistettä jäi toisen erän kauneusvirheestä huolimatta Pirkanmaalle lukemin 3-1 (25-15, 24-26, 25-17, 25-10).


Ottelun ensimmäinen erä alkoi kotijoukkueen hienoisella hallinnalla. Akaan aloituskuusikossa aloittivat edellisessä pelissä vaihdossa olleet yleispelaaja Mikko Räsänen, Hakkuri Tino Vuori ja passari Lasse Jäntti. Vähäisestä ottelutuntumasta huolimatta Jäntin passitemmot löytyi hienosti hyökkääjien kanssa ja hyökkääjät päättivät palloja rauhallisesti, mutta tehokkaasti. Tasaisen varmasti Akaa-Volley kasvatti johtoansa ja 12-19 tilanteessa pidetty Hurmoksen toinen aikalisäkään ei kääntänyt erän kulkua vaan Akaan miehistö marssi selvään 25-15 erävoittoon.


Toisen erän alussa 2-2-tilanteessa alkoi Tino Vuoren syöttöshow: 5 painavaa hypäriä ja joukossa 2 ässää, joiden siivittämänä kotijoukkue meni jo 7-2 johtoon. Tästä ”liian helposta alusta” johtuen kotijoukkueen selät suoristui käytännössä täysin. Hurmos huomasi tilaisuutensa tulleen ja kampesi tasoihin tilanteeseen 13-13. Erän loppumetreillä Akaa johti vielä 21-19, mutta kotiyleisön harmiksi Hurmos pystyi loppukirillään kääntämään pelin tasoihin ja sai lopulta toisesta eräpallosta katkaistua erän itselleen. Pitkälle erätauolle mentiin siten 1-1 lukemissa.


Pitkän erätauon jälkeen Akaan ykköshakkuri Matej Smidl otettiin kentälle ja kolmannen erän aikana kotijoukkue sai rivinsä takaisin ryhtiin ja otti selvän erävoiton.


Neljännen erän hahmo oli pelin edetessä hyvään vauhtiin päässyt Mikko Räsänen. Erän alun tilanteesta 3-2 Mikko asteli syöttöruutuun ja viihtyi siellä kymmenen syötön ajan, syöttäen vuorollaan 4 ässää! Tuosta pommituksesta Hurmos ei enää toipunut ja loppuerä oli lähinnä kosmetiikkaa.


Ottelun jälkeen Akaan parhaana pelaajana palkittu Räsänen oli tyytyväinen omaan ja joukkueen tekemiseen: - toisen erän uinahtamista lukuun ottamatta peli kulki ja oma syöttöpelikin lähti rullaamaan. Samoilla linjoilla Räsäsen kanssa oli myös sunnuntainakin päävalmentajan vastuun kantanut Ossi Heino: -toisen erän kaltaista uinahdusta ei saisi päästä tapahtumaan ja täytyy miettiä, miksi niin pääsi käymään. Toisaalta hyvä, että löydettiin tuosta nukahduksesta huolimatta lisävaihde, millä ottelu saatiin takaisin omaan hallintaan.


Hurmoksen parhaana pelaajana palkittu Ville Järnvall ei kahdesta ”ysitien tappiosta” liikoja harmitellut. –Joukkueessa tapahtuneita muutoksia, loukkaantumisia ja rajoituksia on tässä ollut ihan riittävästi. Takaiskuista huolimatta meillä on kuitenkin oma suuntamme ja sitä kohti ollaan tässä menossa.


Myös Hurmoksen valmentaja Daryl Tay totesi joukkueen tylyn terveystilanteen: - meillä on nyt enemmän pelaajia telakalla kuin terveenä, joten tilanne on melko hankala. Onneksi ensi viikonloppu on vapaa joten ehdimme tässä pari viikkoa harjoitella ja saada pelaajia pelikuntoon.


Akaa-Volleyn osalta pelit jatkuvat kahdella CEV Challenge Cupin ottelulla. Keskiviikkona 25.10.2023 Akaan ylpeys kohtaa Slovenian maaperällä OK Merkur Mariborin. Vierasottelusta viikon päästä keskiviikkona 1.11.2023 Slovenian joukkue saapuu Akaa Areenalle. Akaassa peli alkaa klo. 18.30.


Akaa-Volley : Räsänen 20/+11, Smidl 15/+9, Panu Pitkänen 12/+9

Hurmos: Saku Kolehmainen 7/+4

yleisöä 503


Harri Ahonen


Kuvakin sen kertoo: sunnuntaina oli Räsäsen Mikon ilta! (kuva: Markku Ruonala)105 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page