top of page

Akaa-Volleyn matkaväsymys testataan lauantaina


Päivämäärä 11.11.2023 jää Mestaruusliigan historiankirjoihin KyKy Betsetin Renars-Pauls Jansonsin todellisena työpäivänä. Kyy York Areenan yleisö sai kannustaa hakkuria kerta toisensa jälkeen, kun mies sai peräti 53 passia ja tappoi palloja 60 prosentin tehoilla. Eihän lentopallo-ottelu tietenkään koskaan ratkea yhden pelaajan suorituksiin. Marraskuun illassakin Akaa-Volleyn kaatamiseen tarvittiin KyKy Betsetin koko kalusto. Mutta kukaan ei voi kiistää Jansonsin olennaista roolia tulokseen 3-2.


Ensi lauantaina KyKy Betset saapuu Akaa Areenalle testaamaan, miten kotijoukkue on palautunut CEV Challenge Cupin pelistä Pamesa Teruelia vastaan. Ottelu pelataan torstaina myöhään illalla Espanjassa. Näin Akaa-Volley saapuu kotiareenalleen, jos ei nyt ihan suoraan lentokentältä, niin ei paljon muutakaan.


KyKy Betsetin joukkuetta on moneen kertaan kutsuttu betonimiehiksi. Ei kai se mikään ihme ole, kun tuo Betset on nimessä mukana. Mitenkäs betoni sopii lentopallojoukkueen kuvaamiseen?


Betonihan on aluksi nestemäistä ja vetelää seosta. Kiviaineksen, sementin, veden ja erilaisten lisäaineiden seos muuttuu kemiallisen reaktion jälkeen kovaksi, kiinteäksi ja kivimäiseksi materiaaliksi.


Valmentaja Guntis Atarsin, fysiikkavalmentaja Ville Pasasen ja fysioterapeutti Juhani Kivimäen ohjeilla ja komennossa KyKy Betset ei tarvitse kemiallista reaktiota, vaan kovaa, huolellista ja asiantuntevaa työtä sekä mahdollisimman hyvin toimivaa henkilökemiaa.


Tässä yhteydessä pitää muistaa korostaa betonin ja sementin eroa. Sementti on kuin lentopalloilijan harjoitusohjelma. Valmista betonia saadaan vasta, kun mainittu kemiallinen reaktio veden kanssa tapahtuu. Betonimiehet sen tietävät, että sementti on yksi – toki tärkeä - osa betonia. Ilmastosyiden vuoksi sementille etsitään kiivaasti korvaajaa, mutta se on jo pidemmän tarinan takana.


Mutta ne lisäaineet. Niillä lisätään esimerkiksi betonin pakkasenkestävyyttä, jota kieltämättä Suomen talvessa betonimiehetkin tarvitsevat. Myös massan notkeutta voidaan lisäaineilla parantaa. Eikä taida notkeudesta olla KyKy Betsetin miehistöllekään haittaa.


Edelleen lisäaineilla voidaan parantaa betonin työstettävyyttä. Mitähän lisäainetta Guntis on joukkueeseensa käyttänyt, kun työstettävyys tuntuu parantuvan kauden edetessä?


Betonin valmistuksessa käytetään usein erilaisia muotteja. Mahtaako Guntis yrittää saada kuusikkoa johonkin tiettyyn muottiin, vai panostaako enemmän tuohon notkeuteen ja työstettävyyteen? Veikkaan jälkimmäistä.


KyKy Betsetillä on menossa toinen kausi Mestaruusliigassa. Tästä varoitus muille joukkueille: betoni kovettuu vielä vuosia valun jälkeen. Kovettuminen on varmasti betonimiehilläkin ajatuksissa.


Luvassa on erittäin mielenkiintoinen lentopallo-ottelu. Aika usein kuulee valmentajien sanovan, että tänään ei kannata lähteä mihinkään lyöntikilpailuun. Akaa Areenalla tällainen kamppailu saatetaan kuitenkin nähdä. Kummallakin puolen verkkoa on lämpimiä, jollei jopa kuumia, iskukäsiä.


Kun katsotaan kauden tilastoja, betonimiesten hyökkäyskalustoa ei löydy Jansonsia lukuun ottamatta aivan kärkisijoilta. Mutta joukkueen yleis- ja keskipelaajien tasaisuus on kovaa luokkaa. Akaa-Volleyn torjunta ei voi keskittyä vain hakkurin pysäyttämiseen. Kun lisäksi passari Joel Laakso on aivan liigan parhaimmistoa, Akaan torjunta-puolustus-pelaaminen nousee suurennuslasin alle.


Olli Kunnarin valmennettavat todennäköisesti panostavat kotisalissaan syöttöihin, joten betonimiesten hihaosastolta vaaditaan tuoreen betonin notkeutta ja vanhan betonin kovuutta.


Saavuthan Akaa-Areenalle lauantaina klo 17 alkavaan kovatasoiseen lentopallo-otteluun – katsomon puolelle ; ) Toki, jos vauhti hirvittää, ottelua voit seurata myös Ruutu+ -palvelusta.
"Mikähän tuokin kovaa lentävä ufo oikein on?" näyttää Akaa-Vollyn puheenjohtaja Torsti Mahlanen miettivän, vaikka hyvin tietää vastauksen.

252 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page