top of page

Akaa-Volleyn mestaruushaaveet jäivät vielä odottamaan

VaLePa oli odotetun vahva lentopallon Mestaruusliigan loppuottelusarjan neljännessä kohtaamisessa. Mutta ottelu oli Akaa-Volleylta sarjan paras ja kuudetta perättäistä Suomen mestaruutta juhliva Sastamalan ylpeys joutui 1314 hengen yleisön edessä esittämään parastaan. Joukkueet taistelivat täydet viisi erää Akaan kaupunginhallituksen valvonnassa. VaLePa vei siis mestaruuskannun ja kultamitalit lukemin 3 – 2 (24-26,25-11,23-25,25-14,15-13).


Akaan kaupunginhallitus teki siis historiaa. Se järjesti kokouksensa Sastamalassa lentopallon Suomen mestaruuskamppailun yhteydessä ja sai siitä hienosti julkisuutta.

Avauserä ei olisi voinut olla jännittävämpi. Ratkaisupalloihin saakka mentiin Akaa-Volleyn hienoisessa vedossa. Parhaimmillaan akaalaiset johtivat kolmella pisteellä tilanteissa 16-19 ja 17-20. Mutta jälleen kerran VaLePa venyi parhaimpaansa, kun ryhdyttiin selvittämään erän voittajaa. Karli Allik ja Urpo Sivula olivat kovia kovassa paikassa. Mutta Akaan valmentaja Olli Kunnarilla oli heittää jokeri kehiin, kun Akaa sai eräpallon. Nico Nurmesniemi tiesi, ettei VaLePan kenttään pullasyötöt pure ja kiskaisi ässäsyötön. Vaikka Akaa-Volley oli tilastoissa edellä lähes joka sarakkeessa, lentopallo osoitti pyöreytensä ja erä ratkesi jatkopalloilla kotijoukkueen hyväksi. Akaa-Volleyn onneksi hakkuri Ali Fazli oli pelivireessä ja kirjasi tililleen erän kovimman saldon 8/+6.


Romahdus toisessa erässä


Toinen erä oli akaalaisittain surullinen. Joukkueelta ei onnistunut juuri mikään ja VaLePa rallatteli erävoittoon mennen tullen. Kunnari yritti saada peliä käyntiin pelaajavaihdoilla, mutta jokainen pelaaja epäonnistui vuorollaan. Nurmesniemi tuli Mohammadreza Beikin tilalle lukemissa 11-3, Joel Itänen korvasi Fazlin, kun taululla luki 15-5 ja lopulta tilanteessa 20-6 vaihdettiin vielä passaria. Anton Välimaa vaihtoon ja Saku Tuomivaara kehiin. Vaihtomiehet eivät pelanneet huonosti, mutta kotijoukkue oli saanut jo liian pitkän etumatkan. Tällä kerralla VaLePan tilasto näytti plusmerkkisiä lukemia joka kategoriassa. Erän ratkaisi ennen kaikkea kotijoukkueen 13 pykälää tehokkaampi hyökkäys.


Kolmanteen erään Akaa-Volley löysi jälleen pelijyvän. Erää mentiin muutoin tasaisesti, mutta VaLePan syöttöhirmu Allik tykitti hypäreillään Akaa-Volleyn vastaanoton rikki muutamaan otteeseen. Nuo virolaisvahvistuksen moukurat olivat viedä kotijoukkueen voittoon. Ratkaisuhetkillä Akaan rotaatio toi jälleen Nurmesniemen syöttöviivalle ja A-volleyn kasvatti kuritti VaLePan vastaanottoa kahdesti. Akaa-Volley oli jälleen pelissä mukana. Greg Petty päätti erän torjumalla Sivulan kakkospaikan hyökkäyksen. Tässä erässä VaLePa sai akaalaisvastaanoton lähes polvilleen (35%), mutta silti Kunnarin valmennettavien hyökkäystehot nousivat kotijoukkuetta kymmenen pykälää paremmiksi.


VaLePan syöttö oli vahva kotisalissa


Neljäs erä oli VaLePan syöttönäytöstä. Allik, Mikko Esko ja Jacob Ekman tekivät kukin suoria syöttöpisteitä – Allik jopa kolmesti. Mutta onnistuivat muutkin kotijoukkueen pelaajat aloituksissaan. Tilastojen mukaan viiden ässän lisäksi VaLePan syöttöjen onnistumista kuvaa se, että joukkue teki ainoastaan neljä suoraa syöttövirhettä ja sai Akaan vastaanoton tarkkuuden putoamaan 25 prosenttiin. Akaa-Volleyn kannattajat joutuivat jännittämään Pettyn pelikuntoa, kun yleispelaajan käsi sai melkoisen tällin miehen yrittäessä hakea Allikin lyhyttä rullasyöttöä lattian rajasta peliin. Lopulta Akaa-Volley voitti erän muutoin lähes virheettömän hyökkäyspelin pelanneen Allikin epäonnistumiseen.


Viides erä alkoi akaalaisittain pelottavasti. Allik asettui syöttöviivan taakse ja moukaroi illan kymmenennen ässänsä! Onneksi Pettyn olkapää ei kipuillut kauan. Välimaa antoi amerikkalaisvahvistukselle passeja vähän joka pelipaikalle ja miehen käsi kävi entiseen malliin. Yksi erän hahmoista oli Jere Tikkala, joka kävi syöttämässä kaksi suoraa pistettä joukkueelleen. Taistelu oli kova ja värikäs. Mutta päättyi akaalaisfanien harmiksi kotijoukkueen eduksi.


Hopeamitalit kaulassaan Akaa-Volleyn pelaajat näyttivät hetken aikaa surullisilta. Mutta jo pelipaikalla hymy alkoi irrota ja kiitoksia tuli paitsi kaupunginhallituksen jäseniltä niin erityisesti joukkueen kannattajilta. Kausi oli jälleen kerran Akaa-Volleyn kaikkien aikojen paras.


Akaa-Volleyn parhaana palkittu Petty oli hopeamitali kaulassaan sekä onnellinen että pettynyt.

- Meillä oli kokonaisuudessa hieno ja nousujohteinen kausi. Toki oli vaikeuksia välillä sairastelujen kanssa – eikä vähiten pudotuspelien aikana – mutta kokonaisuudessaan ihan ok. Jatkosta en tiedä vielä mitään. Aion käydä tervehtimässä vanhoja pelikavereita eri puolilla, mutta mitä sen jälkeen, kaikki on auki, hymyili monessa liemessä keitetty kokenut yhdysvaltalainen.Akaa-Volley ylsi jälleen kerran parhaimpaansa. Hopeiset Mestaruusliigamitalit kaulassa on syytä hymyyn.

226 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page