top of page

Ensimmäinen finaalisarjan osaottelu Hurrikaanille

Päivitetty: 10. huhtik.

Hurrikaani Loimaa oli Akaa-Volleyta parempi Mestaruusliigan finaalisarjan ensimmäisessä ottelussa lukemin 3 – 1 (21-25, 25-17, 25-23, 25-19).


Loimaan liikuntahalliin kokoontunut 1068 hengen katsomo sai nähdäkseen aaltoilevan lentopallo-ottelun. Ote pelin kulusta oli vuoroin toisella ja taas toisella joukkueella.


-          No ei ollut kovin kaunista lentopalloa tänään. Hurrikaani pystyi pitämään tasonsa juuri sen verran paremmin, miltä lopputulos näyttää. Syöttö-vastaanottopeli taisi olla se ratkaisevin osa-alue. Ensimmäisessä erässä meillä syöttö kulki, mutta sen jälkeen se pehmeni ratkaisevasti, analysoi valmentaja Olli Kunnari ottelun jälkeen.


Ensimmäisen erän ajan puolestaan Hurrikaanin syöttöpeli oli aivan hukassa. Joukkue teki Akaan sarakkeeseen yhdeksän pistettä suoraan aloituksilla.


Kakkoserässä taas kotijoukkue kunnostautui syöttöviivalla. Kun lisäksi Akaa-Volleysta täksi kaudeksi Loimaalle muuttanut amerikkalaislaituri Greg Petty pääsi vauhtiin hyökkäystensä kanssa, osat vaihtuivat. Erässä nähtiin myös muutama kommunikaatiovirhe akaalaisten kenttäpuoliskolla. Pallot, joihin kukaan pelaajista ei mene tai sellaiset, joihin kaksi menee, mutta varoen, antavat vastustajalle liian helppoja pisteitä.


Kaksi viimeistä erää olivat tasaisempia. Molemmissa kotijoukkue oli kuitenkin lopussa huolellisempi. Kolmatta erää Akaa-Volley johti vielä lukemissa 19 – 22, mutta Hurrikaanin hakkuri Eetu Häyrisen syöttövuorolla kotijoukkue kampesi ohi. Erä päättyi Matéj Šmídln epäonnistuneeseen syöttöön.


Neljäs erä meni tasapäisesti aina tilanteeseen 18-18. Sen jälkeen kentällä oli vain yksi onnistunut joukkue. Hurrikaani vei loppuerän pistein 7-1 ja otti ensimmäisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen.


Selvimmät erot joukkueiden välillä olivat vastaanotossa ja hyökkäysten monipuolisuudessa. Edellisessä loimaalaiset olivat selkeästi taitavampia. Pallot löysivät passarille yli kymmenen prosenttia paremmalla tarkkuudella. Jälkimmäinen näkyy tilastoissa siten, että passit jakautuivat useammalle hyökkääjälle, jotka myös onnistuivat hyvin. Akaa-Volleyn hakkuri Šmídl olisi kaivannut enemmän tulitukea muilta hyökkääjiltä.


-          Tunnelma sekä täällä areenalla että joukkueen sisällä oli ihan hyvä. Mutta koska tappio tuli, ennen perjantain peliä pitää vielä harjoitella. Nyt tiedämme, mitä osa-alueita meidän on parannettava, pohti Akaa-Volleyn parhaana palkittu Šmídl.


Neljästä voitosta ratkeavan Suomen mestaruuden jahtaaminen jatkuu perjantaina Akaa Areenalla. Ja Akaa-Volley isännöi Hurrikaani Loimaata myös tulevana lauantaina.
Akaa-Volleyssa viime kaudella pelannut Greg Petty oli hyvin Akaa-Volleyn vartioinnissa Loimaalla. 26:sta passista syntyi vain yhdeksän pistettä.

127 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page