top of page

Ensimmäinen kiinnitys välieräpaikkaan!

Akaa-Volleyn kotivoittojen sarja jatkuu. Kaikki vastustajat saivat lähteä Mestaruusliigan runkosarjassa Akaasta tappio matkassaan. Pudotuspelit alkoivat lauantaina samassa hengessä. KyKy-Betset ei kyennyt katkaisemaan Olli Kunnarin valmentaman joukkueen kotitaikaa. Ottelun lopputulos oli 3 - 0 (25-23, 25-22, 25-14).


Akaa-Volleyn avauskuusikko ei yllätyksiä sisältänyt. Ilja Ivanov pelinrakentajaksi, Matej Smidl hakkuriksi, Sebastian Pozo Hernandez ja Jere Heiskanen laitoihin ja lisäksi Panu Pitkänen ja Petteri Tyynismaa Loimaan Jankon Lauri Rantasen lanseeraamaa termiä käyttääkseni kummulle. Liberona aloitti PROlibero-kisan jaetun ykkössijan saavuttanut Louis Pineau.


KyKy-Betsetin kuusikkoa hieman jännitettiin. Valmentaja Atars Guntis oli viimeisillä runkosarjakierroksilla kierrättänyt pelaajia eri paikoilla. Nyt liberopaita palautettiin Joel Anderssonin päälle, passarina pelasi tutusti edellisen kaima Joel Laakso, hakkurina itse oikeutetusti runkosarjan pistekärki Renas-Pauls Jansons, laidoilla kokeneet Romans Sauss ja Aivars Petrusevics. Colin Lovejoy ja Atro Berg nousivat tuolle kummulle.


Tasaiset kaksi erää


Pozo syötti kaksi ässää jo tilanteeseen 8-4 ja odotukset kotijoukkueen syöttörumbasta näytti käynnistyvän. Nuo kaksi jäivät kuitenkin kotijoukkueen ainokaisiksi ensimmäisessä erässä. Akaa-Volley oli koko ajan hienoisesti niskan päällä eikä erän voittajasta näyttänyt olevan epäselvyyttä. Sauss oli kuitenkin toista mieltä ja toi vieraat lähes tasoihin erän lopulla. Yleispelaaja oli muutoinkin hyvällä pelipäällä ja nakutteli tehot 6/+2. Häntä paremmat lukemat löytyivät ainoastaan Akaan Matej Smidln sarakkeesta, jossa luki 7/+5.


Kakkoserä oli tasaista vääntöä aina loppuun saakka. Akaa-Volleyn syöttöpeli sakkasi pahoin ja KyKy-Betset otti tilanteesta kaiken hyödyn irti. Lisäksi Jansons pääsi vauhtiin (6/+5). Akaa-Volleyn torjunta oli jatkuvasti alempana kuin mitä olisi hakkurin pysäyttämiseen tarvittu. Tasainen erä aiheutti myös muutamia epäselviä tuomioita, joiden johdosta ottelussa nähtiin myös ensimmäinen keltainen kortti. Smidl näki pallon lentoradan eri tavalla kuin tuomaristo ja kertoi siitä päätuomarille ilmeisesti liian painavin sanakääntein. Ratkaisuhetkillä Tyynismaa onnistui syöttöviivalta ässän arvoisesti, kun sen sijaan Lovejoy sortui syöttövirheeseen eräpallossa.


Pitkältä erätauolta tuli kentälle kahden voittoisan erän jälkeen vapautunut kotijoukkue. Kolmannen erän ja ottelun voittajasta ei ollut kahta sanaa. Guntis yritti ottaa joukkueelleen uuden vaihteen heti ensimmäisten pallojen jälkeen ottamalla Petrusevicsin penkille ja laittamalla runkosarjan viimeisillä kierroksilla hyviä näyttöjä antaneen Manu Asikaniuksen hänen tilalleen lukemissa 6-3. Uutta vaihdetta ei löytynyt ja lopputulos oli selkeä 25-14.


Suuntana Alajärvi

Jansons oli tyytyväinen otteisiinsa, vaikka tunsikin itsensä väsyneeksi.

- Yritin kyllä parhaani, vaikka jotenkin olin väsynyt pelin alkaessa. Akaa-Volleyn syöttö murensi vastaanottomme kolmannessa erässä. Pitää kotipelissä onnistua paremmin, pohti joukkueensa parhaana palkittu Jansons.


Ivanov ruoski itseään, vaikka joukkueensa voittikin.

- Ihan surkea peli osaltani. Tunnelma ja energia olivat ihan ok, mutta jotenkin oli vaan tahmeata. Onneksi KyKy epäonnistui totaalisesti kolmannessa erässä. No, seuraava peliä kohti tarkemmin, tiukkaa tulee varmsti olemaan jatkossa. Meillä on onneksi nyt useita hyökkäjiä käytössämme - välillä on vaikeata päättää, kelle passaisi, vitsaili Ivanov.


Guntis onnitteli Akaa-Volleyta voitosta.

- Akaa oli tänään parempi, etenkin tuossa kolmannessa erässä. Kolmannessa syöttivät niin hyvin, että meiltä loppui usko voittamiseen.


Kunnari oli tyytyväinen etenkin vastaanottoon.

- Täytyy toki nostaa esiin 76 prosentin vastaanotto. Osa siitä menee tietenkin KyKyn syöttäjien piikkiin. Ensimmäinen kiinnitys välieräpaikkaan on tärkeä. Mitään taikatemppuja meillä ei ole takataskussa Alajärvelle. Omalla perustekemisellä pitäisi pärjätä.


Joukkueet kohtaavat toistamiseen maanantaina. Pelipaikkana on tosiaan Kyy York Areenan sijaan Alajärven palloiluhalli, sillä Kyyjärven kotisali on pudotuspeleihin liian matala. KyKy-Betset on ehtinyt pitää ainoastaan kahdet harjoitukset Alajärvellä, mutta Guntis ei ota siitä paineita.


- Verkon korkeus on edelleen sama ja Alajärven halli muistuttaa aika paljon Akaa Areenaa, hymyili KyKy-Betsetin valmentaja.
Yksi Akaa-Volleyn voiton ratkaisijoista oli Pozo, jonka vastaanottopeli toimi loistavasti: 15 vastaanottoa, jotka onnistuivat 87 prosenttisesti ('kuppiin' 40 %). Lisäksi yleispelaaja onnistui akaalaisista parhaiten syöttöviivalla (2 ässää).

97 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page