top of page

Hurrikaani oli ykkönen paitsi runkosarjassa niin myös viimeisessä ottelussa

Hurrikaani Loimaa ja Akaa-Volley olivat varmistaneet asemansa jo ennen Mestaruusliigan runkosarjan viimeistä pelikierrosta lauantaina. Ensin mainittu valloitti sarjataulukon ykkössijan ja akaalaiset seuraavat heti kakkosena. Asetelma säilyi myös joukkueiden kohtaamisessa Loimaalla. Hurrikaani vei tasaisen kamppailun lukemin 3 - 2 (25-19, 22-25, 32-34, 25-23, 15-10).


Akaa-Volleyn kausi sujui kaksijakoisesti. Kotisalissa joukkue pelasi hienon runkosarjan. Olli Kunnarin valmennettavat eivät hävinneet ainoatakaan ottelua Akaa Areenalla. Vieraskentillä sen sijaan otteissa on ollut toivomisen varaa. Seitsemän kertaa on kotiin palattu tappion kanssa.


Ennen Hurrikaanin ja Akaa-Volleyn lauantaista ottelua useat katsojat pohtivat pelin luonnetta luonnetta.


- Meneeköhän tämä ihan läpsyttelyksi, kun ei enää ole panosta pelissä, kuultiin useastakin suusta.


Yleisöön menevä ottelu


Ei nähty turhanpäiväistä läpsyttelyä. Kun pelaajat saivat suorittaa ilman ylimääräisiä paineita, peräti 1067-päinen yleisö sai nähtäväkseen viihdyttävän ottelun.


- On kyllä hienoa nähdä, että lentopallo kiinnostaa yleisöä. Iso kiitos illan tunnelmasta molempien joukkueiden kannustajille. Väkeä oli tuvan täydeltä. Siksi oli hyvä, että pelin taso ei laskenut edes pitkän erätauon jälkeen, kiitteli Hurrikaanin valmentaja Olli Kuoksa ottelun jälkeen.


Molemmat valmentajat vaihtoivat kolmanteen erään useita pelaajia. Ajatuksena oli antaa mahdollisimman monelle peliaikaa ennen pudotuspelien alkamista.


- Vähemmälle peliajalle kauden mittaan jääneet saivat nyt näyttää taitojaan. Jokaista saatetaan tarvita tiivistahtisissa pudotuspeleissä, perustelivat valmentajat valintojaan.


Akaa-Volleyn parhaana palkittiin Ilja Ivanov. Passari sai pelata koko ottelun, koska joukkueen toinen pelinrakentaja Lasse Jäntti lepuutti lievästi kipeytynyttä polveaan. Molemmat passarit tarvitaan seuraavien viikkoja aikana, kun mitaleista käydään kamppailu.


- Meillä oli tänään todella hyviä hetkiä tuolla kentällä. Mutta siihen oheen sattui sitten helppojakin virheitä. Taistelu oli mielestäni erittäin hyvä, vaikka sijoituksista ei enää oteltukaan, pohti Ivanov median edessä.


Pudotuspelit alkavat


Lentopallon Mestaruusliigan kausi huipentuu huhtikuun loppua kohden. Ensi lauantaina alkavat kahdeksan parhaan joukkueen pudotuspelit. Akaa-Volleyn vastustaja puolivälierissä on juuri viime viikolla kohdattu ja runkosarjan seitsemännen tilan vallannut KyKy-Betset Kyyjärveltä.


Akaa-Volleylla on paras viidestä -systeemillä ratkeavassa ottelusarjassa kotietu, koska se sijoittui runkosarjassa korkeammalle. Kun kolme voittoa riittää paikkaan välierissä ja ottelut pelataan vuoroin kotona ja vieraissa, kotiedulla on iso merkitys.


- Hyvillä mielin tässä lähdetään mitaleja jahtaamaan. Tosin KyKy antaa varmasti tiukan vastuksen. Etenkin pistepörssin kärkipaikalla runkosarjan jälkeen oleva latvialainen hakkuri Renars-Pauls Jansons pitäisi saada kuriin, pohti Kunnari.


KyKy-Betset saapuu Akaa Areenalle lauantain 16.3. Vieraspelin vuoro on 18.3. ja joukkueiden kolmas kohtaaminen on jälleen Akaassa keskiviikkona 20.3.Ilja Ivanov ja osa lähes satapäisestä Akaa-Volleyn kannattajakatsomosta

134 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page