top of page

Lepopäivän ratoksi pitkiä palloralleja?

Akaa-Volley isännöi Savo Volleyta ensi sunnuntaina Akaa Areenalla. Luvassa on mitä ilmeisemmin yleisöön menevä lentopallo-ottelu. Ovatko pallot yhtä pitkiä kuin naisten liigapeleissä konsanaan? Se on mahdollista.


Torjunta-puolustuspelaamisen erinomainen taso verkon molemmin puolin takaa, että liberot pääsevät näyttämään parastaan. Savon libero Matsuo Keisuke on Mestaruusliigan vikkeläjalkaisin pelaaja, joka hakee kaikki mahdolliset - ja muutaman mahdottomankin - pallon peliin, vaikka sitten mainosaitojen takaa. Akaan libero Elijah Risso puolestaan johtaa PROlibero-tilastoa ja kiitteli viimeksi Akaan kotipelissä joukkuetovereitaan, jotka helpottavat hänen työtään. Sunnuntaina kannattaakin katseet suunnata hakkureiden sijaan liberoiden suuntaan.


Akaa-Volley on lisäksi pelannut kahdella liberolla. Konsta Karjalainen ei yhtään häpeä Risson rinnalla puolustuspelaamisessa. Vaikeuttaako kahden liberon peluuttaminen savolaisten otteita? Sitäpä ei tiedetä ennen kuin paikan päällä. Savolaiset ovat tunnetusti sen verran kieroja, että voipi olla, ettei asia selviä edes siellä. Mutta asetelma on yhtä kaikki mielenkiintoinen.


Kunnarin ja Tolvasen komentamat pelimiehet kohtasivat jo kertaalleen Akaassa. Silloin kotijoukkue vei pidemmän korren lukemin 3 – 1. Mutta tuosta on aikaa jo kolmisen kuukautta. Paljon on tapahtunut kummassakin joukkueessa tuon ensimmäisen mittelön jälkeen. Lähihistorian perusteella emme voi ottelun lopputulosta lähteä arvioimaan.


Lopputulos on arvoitus, mutta yksi on varmaa: molemmat tulevat kentälle sisuuntuneina. Akaa-Volley koki 3 – 2 tappion tiistaina Rovaniemellä ja Savo Volley hävisi samoin numeroin Kyyjärvellä keskiviikkona. Toinen perättäinen tappio kauden tässä vaiheessa ei varmaankaan miellytä sen paremmin valmentajia kuin pelaajiakaan. Nähdäänkö sunnuntaina kovinkin kireitä tilanteita?


Oman mausteensa lepopäivän kruunaavaan mittelöön tuo vielä se tosiseikka, että molemmat kokoonpanot ovat lunastaneet paikkansa helmikuun alun Suomen Cupin Final Four -turnaukseen. Nyt olisi aika ottaa jo puolikasta niskalenkkiä mahdollisesta finaalivastustajasta!


Kaikki kynnelle kykenevät saapukoot Akaa Areenalle sunnuntaina 22.1. klo 17. Luvassa on jälleen kerran jännittävä ja viihdyttävä lentopalloilta. Peliä voi seurata myös Ruutu + -palvelussa, mutta silloin jää paitsi siitä humusta, joka paikan päällä on aidoimmillaan.


Antaa savolaisten tulla - täällä on kannustusjoukot valmiina!


130 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page