top of page

Torstai on toivoa täynnä

Torstaina Suomessa vietetään yleisesti hernesoppapäivää. Soppa ei ole kuitenkaan noussut siihen asemaan, että sille olisi liputuspäivää ehdotettu. Tällä kerralla ainakin Akaassa voitaisiin hyvällä syyllä liputtaa. Kiirastorstaina on nimittäin luvassa pienimuotoinen 'kapina' Akaa Areenalla. Voisiko pirkanmaalaisittain olla herkullisempaa välierätaistelua kuin VaLePa vastaan Akaa-Volley?


On tuossa Akaan ja Sastamalan välissä kapinoitu ennenkin. Ensimmäinen oli Pirkkalan Davidin kapina jo vuonna 1438. Ja seuraava olikin sitten se Nujasodan kapina vuodenvaihteessa 1596-97. Tuo kapina alkoi Pohjamaalta, mutta ilmeisesti ratkaiseva taistelu käytiin Pirkkalassa. Myös Suomen sota 1808-09 ulottui osaltaan Pirkkalaan, vaikka isoja tuhoja tuolta ajalta ei ole raportoitu.


Viime vuosisadan alussa venäläiset linnoittivat Vesilahden aluetta oikein isosti, kun pelättiin saksalaisten uhkaa. Idän työkomennuskunnat ja suomalaiset kaivoivat juoksuhautoja ja muita puolutusrakennelmia mm. Ylämäen, Narvan ja Toivolan alueilla. Osa rakennelmista on entisöity vuosina 1984-85. Keuruun pioneeripataljoonan opetusryhmä kunnosti Hurskavuoren linnoituksia osaksi Klaus Kurjen tien tutustumiskohteita. Kannattaa poiketa katsomaan - historiasta on aina hyvä oppia.


No, onneksi Mestaruusliigan välierät eivät kuitenkaan niin vakavaksi kapinaksi yllä, että juoksuhautoja tarvittaisiin. Mutta tunnelma Akaa Areenalla torstaina saattaa nousta sellaisiin sfääreihin, että Vesilahdella ja Pirkkalassa luullaan totisen kapinan alkaneen.

Luvassa on mitä mielenkiintoisin ottelusarja. Joukkueiden väliset kamppailut viime vuosina ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta päättyneet sastamalalaisten juhliin. Mutta niin Janne Kangaskokon kuin Olli Kunnarinkin pelaajarosterit ovat tälle kaudelle uudistuneet eikä historialla ole sikäli merkitystä. Vai onko?


Akaa-Volley saavutti runkosarjan kakkostilan 59 pisteellä, VaLePa oli kolmonen kuusi pistettä pienemmällä saldolla. Akaan eräsuhde oli 68 voitettua ja 37 hävittyä, kun VaLePan vastaava oli 64/41. Lisäksi pitää muistaa kotisalin tuoma etu. Keskinäisissä kohtaamisissa molemmat olivat kotisalissaan kuninkaita. Mutta koko runkosarjassa Akaa-Volley ei hävinnyt peliäkään kotona, kun VaLePa sen sijaan nöyrtyi kolmesti. Välieräsarjassa akaalaisilla on kotietu ...


Mutta onko VaLePa sittenkin ennakkosuosikki loppuotteluihin? Se näiden kahden keskinäinen historia ja Kangaskokonkin mainostama pelin löytyminen kevätkauden edetessä antavat mukavan kirpeän ennakkomausteen tähän välieräkapinaan.


Lisää mielenkiintoa kohtaamiseen tuovat vielä joukkueiden väliset kytkennät. Sastamalan Urpo Sivula, Eetu Pennanen, Joel Itänen ja Saku Tuomivaara ovat edustaneet myös Akaa-Volleyta ja toisaalta taas Akaan Tino Vuori siirtyi Akaaseen nimenomaan VaLePasta samoin kuin Kunnari, jonka pelipaita loistaa Vexve Areenan seinällä.


Akaa Areena varmasti täyttyy torstaina klo 18.30 alkavaan otteluun. Liput kannattaa ostaa ennakkoon Kuntoaskeleesta (Viiala), Toijalan Nesteeltä tai Öljymäen Kyläkuppilasta (Urjala). Toki Ruutu+ -palvelu toimii edelleen, mutta tämä 'kapina' kannattaisi seurata paikan päällä!Syöttö-vastaanottopeli nousee varmasti avainasemaan torstaina. Louis, Jere ja Pozo ovat valmiina vastaanottamaan VaLePan tykkisyöttöjä.


126 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page