top of page

TUTO Volley jätti sarjapisteet Akaaseen


Akaa-Volley kuritti lauantaina TUTO Volleyta lukemin 3 – 0 (25-18,25-23,25-11).


Olli Kunnari antoi lepovuoron hakkurien eliittiä alkukaudella olleelle Matěj Šmídlille. Kotijoukkueen moukarina aloitti Tino Vuori. Muutoin joukkueiden avauskuusikot eivät yllätyksiä tarjonneet. Akaa-Volleyn pelinrakentajan vuoro annettiin Lasse Jäntille.


Akaa-Volleyn kone ei ollut käynnistyä ottelun alussa. Hyökkäystehot eivät nousseet totutulle tasolle ennen ensimmäisen erän puoltaväliä. Ottelu eteni tasaväkisesti lukemiin 14-14. Ennakkomakua lopputuloksesta saatiin Akaan passari Jäntin syöttövuorolla, kun kotijoukkue nousi kolmen pisteen johtoasemaan 17-14. Lopullisen niitin ensimmäisen erän tilastoihin kiinnitti Mikko Räsänen kahdella ässäsyötöllään. Erä oli muutenkin Räsäsen dominointia – yleispelaajan saldo oli 9/+8 ja vastaanottokin toimi 83 prosentin tarkkuudella.


Ja kun Räsänen pääsi vauhtiin, häntä ei pidätellyt mikään. Turkulaiset ottivat toisen erän alun haltuunsa ja johtivat lukemin 3-6, kunnes pallo löysi yhä useammin Räsäsen ulottuviin. Piste toisensa jälkeen sekä kotijoukkueen että laituri Räsäsen sarakkeeseen ja Akaa-Volley oli jälleen pelissä mukana. Erän loppua kohden kotijoukkue hiipi piste toisensa jälkeen karkuun ja lopputulos oli TUTOn loppukiristä huolimatta 25-23. Ainoa erikseen mainittava tilanne nähtiin lukemissa 14-12. Akaan libero Louis Pineau venytti puolustuksessa kätensä pallon alle ja päätuomari näytti ensin pallon käyneen lattiassa. Pienen neuvottelun jälkeen peliä jatkettiin melko harvoin nähdyllä kiistapallolla. Räsäsen tehot toisen erän jälkeen olivat 15/+12.


Räsänen päätti aloittaa kolmannen erän näytöstyyliin. Ensin onnistunut hyökkäys kakkospaikalta ja sen jälkeen tuhoa syöttöviivalta. Kolmen ässän ja muutoin pahojen aloitusten jälkeen taululla olivat lukemat 6-0. TUTO-valmentaja Jani Niskakangas turvautui aikalisään jo tilanteessa 8-1. Lukemissa 16-6 Räsänen sai jälleen syöttövuoron ja rankaisi vieraita tällä kerralla neljällä perättäisellä ässällä – enää ei tarvinnut arvailla, kuka valittaisiin kotijoukkueen parhaaksi Akaa Areenan perjantai-illassa. Ottelupallon takoi lattiaan Akaan toinen onnistuja keskipelaaja Petteri Tyynismaa.


Räsäsen loppusaldo oli 24/+19, kahdeksan ässää yhdessä ottelussa on miehen uusi ennätys. Tyynismaa kirjautti lukemat 12/+11 ja Pozo Hernandez 9/+4. Louis Pineau valittiin jälleen kerran ottelun PROliberoksi.


Passari Lasse Jäntti sai ottelun jälkeen kehut Kunnarilta.



54 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page