top of page

Välieräsarja jatkuu Raisiossa

Akaa-Volley vei lentopallon Mestaruusliigan välierien kolmannen kohtaamisen niukasti lukemin 3-2 (27-29,25-22,25-19,22-25,15-12). Ottelusarjan tilanne on 2-1 Loimulle. Joukkueet kohtaavat jälleen keskiviikkona Raisiossa. Loppuotteluihin edellytetään kolmea voittoa.


Akaa-Volley oli saanut kaikki flunssatoipilaat tolpilleen ja aloitti kuusikolla, jolla se oli mennyt lähes jokaisessa kauden pelissä. Loimun liberona aloitti Esko Vuorinen. Näin Eemeli Kouki sai palata yleispelaajan rooliinsa.


Greg Petty ja hakkurit merkittävässä roolissa


Greg Petty on koko kauden ollut yksi Akaa-Volleyn kantavia voimia. Painavat hyppysyötöt ja järkevät hyökkäykset ovat jääneet vastustajien mieleen. Akaa Areenalla Petty onnistui tekemään 34 saamastaan passista 21 pistettä. Kun tuohon lisätään kaksi torjuntaa ja peräti kuusi ässäsyöttöä, ei ole mikään ihme, että yleispelaaja palkittiin akaalaisten parhaana.


Loimun valmentaja Mika Rantanen puki sanoiksi sen, mikä oli katsomoon nähtävissä.

- Petty teki meidän torjunta-puolustuspelaamisen vaikeaksi tänään. Joitain muutoksia pitää taktiikkaan tehdä keskiviikoksi.


Mielenkiintoista on nähdä, mikä on Rantasen ratkaisu Pettyn kuriin saamiseksi.


Molemmilla joukkueilla on huipputason hakkurit. Loimun Joonas Jokela kuuluu myös Suomen maajoukkueen kalustoon. Akaa-Volleyn Ali Fazli vielä haaveilee maajoukkuepeleistä, mutta tämän kauden runkosarjan pistepörssin voitto vei miehen lähemmäs tuota tavoitetta.


Akaa Areenan 621 katsojan todistaessa Fazli teki joukkueelleen 26 pistettä ja Jokela omilleen 32. Ehkä olennaisin syy Akaa-Volleyn voittoon löytyy kuitenkin yleispelaajien tonteilta. Jos joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Kunnari kaipasi laitureilta enemmän tukea Fazlille. Nyt sitä saatiin, Mohammadreza Beikin tilasto näytti lukemia 19/+12 ja Pettyn peräti 29/+21.


Flunssa on häirinnyt molempia joukkueita


Loimun Esko Vuorinen oli kahdesta aiemmasta puolivälierästä sivussa flunssan vuoksi. Heti, kun pääsi mukaan, hän pokkasi joukkueen parhaan pelaajan palkinnon.

- Kaksi edellistä kohtaamista olen joutunut kuumeen takia katsomaan sivusta. Näissä peleissä kaikki on niin pienestä kiinni, taivasteli Loimun vastaanotossa päävastuun kantanut libero.


Niin ikään räkätaudista toipunut Petty oli vieläkin nenä punaisena.

- Loimun syöttö aiheutti meille ongelmia, tunnusti kurkkuaan valittanut, mutta 62 prosentin tehoilla hyökännyt yleispelaaja.


Tässä ottelussa varmasti Kunnarinkin kainalot kastuivat.


- Tämä oli paras välieräpeli toistaiseksi. Totta kai Gregin toipuminen pelikuntoon oli tärkeä osa tämän päivän voittoa. Kokenut pelimies hoitaa hommansa luotettavasti, tunnusti kaiken lentopallokentillä nähnyt valmentaja.

Joukkueet kohtaavat siis neljännessä välieräkamppailussa jo keskiviikkona Raisiossa. Jos Akaa-Volley onnistuu kaatamaan Loimun toistamiseen, ottelusarjan ratkaisu siirtyy pitkäperjantaille Akaa Areenaan."Kyllä minä tiedän, miten nämä tiukat pelit voitetaan, mutta kun tuo Kunnari ei koskaan kysy neuvoa."

135 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page