top of page

Viimeisen erän virheet koituivat Akaa-Volleyn kohtaloksi Rovaniemellä

Perungan Pojat ja Akaa-Volley tarjosivat loistavaa lentopalloviihdettä rovaniemeläiselle lentopalloyleisölle ja Akaa-Volleyn pitkämatkalaisille faneille (Hieno homma, että kannustusta löytyy Napapiirille asti!) tiistaina. Ilmeisesti pohjoisen joukkue innostui taistelemaan Akaa-Volleyta vastaan kaamoksen päättymisen kunniaksi. Aurinko nousi tänään Utsjoella horisontin yläpuolelle ensimmäistä kertaa vuonna 2023.


Viisieräinen kamppailu päättyi PerPon juhliin lukemin 3 – 2 (27-25,21-25,25-18,24-26,16-14). Kun viidestä erästä kolme päättyy vasta jatkopallojen jälkeen, voidaan puhua tasaisesta ottelusta. Ja tilastotkin sen todistavat. Esimerkkeinä hakkurien tehot: kotijoukkueen Fredric Gustavsson 34/+26 ja Akaan Ali Fazli 33/+24. Myös keskipelaajien saldot ovat tasaiset: PerPon Daniel Wetter 17/+10 ja Akaa-Volleyn Sauli Sinkkonen 15/+12. Vastaanottoprosentit menivät rovaniemeläisille 55 – 54, torjunnat tasan 11 – 11, ja niin edelleen.


Ottelun ratkaisu löytyy viidennen erän virhesarakkeista. Akaa-Volley sortui ratkaisevassa erässä viiteen syöttö- ja kolmeen hyökkäysvirheeseen, kun PerPo epäonnistui vain yhdessä syötössä. Suorat pisteet vastustajalle siis 8 – 1 kotijoukkueen hyväksi. Poikkeus vahvistaa säännön: aiemmin tällä kaudella nimenomaan Akaa-Volley on loistanut viisieräisten lopussa. Säännön mukaan siis jatkossa romahduksia tuskin enää nähdään.


Pelaajien ja valmentajien haastattelut löytyvät osoitteesta https://www.facebook.com/PerunganPojat/videos/543331147728673Akaa-Volleyn pelinrakentelusta Rovaniemellä vastasi Saku Tuomivaara. Kuva on muutaman viikon takaisesta Akaa-Volley - PerPo -pelistä Akaa Areenalla - silloinkin pelattiin viisi erää, mutta lopputulos oli akaalaisittain voitokas.57 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page