AKAA-VOLLEYN TUSINA TÄYNNÄ, JUAN VASQUEZ YLEISPELAAJAKSI

Akaa-Volley aloittaa ensi syksynä jo kuudennen kautensa lentopallon Mestaruusliigassa. Menestysodotukset ovat jälleen korkealla. Uusi kansainväliset mitat täyttävä kotisali, fanaattinen kannattajakunta, ammattitaitoinen valmennus ja kilpailukykyinen joukkue antavat odottaa juhlahumua myös ensi keväälle.

Viimeisenä auki olleen yleispelaajan pelipaikan täyttää venezuelalainen Juan Vasquez. Kaudesta 2018-19 lähtien Argentiinassa pelannut 196-senttinen Vasquez tulee ensimmäistä kertaa Euroopan parketeille. Sopimus Akaa-Volleyn kanssa on yksivuotinen.

Vasquez on 29-vuotiaana lentopalloilijan parhaassa iässä. Nuoruuden intoa on vielä jäljellä, mutta rinnalle on tullut kokemusta ja rauhallisuutta. Monipuolisuus on valttia etenkin tiukoissa tilanteissa.

Kolmen ja puolen metrin korkeudelta palloa lyövä yleispelaaja on päässyt juhlimaan kansainvälistä menestystä lähinnä nuorten maajoukkueissa. Toissakaudella mies oli Argentiinan liigassa pistepörssin nelonen ja samalla sijalla myös ässäsyöttäjänä.

- Emme ole paikan päällä Vasquezin otteita nähneet. Videoiden perusteella on selvitetty, että pelimiehestä on kyse. Ulottuva ja hyvin hyökkäävä yleispelaaja on ollut isossa roolissa nykyisessä joukkueessaan, perustelee Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari uutta rekrytointia.

Akaa-Volleyn liigajoukkue on nyt siis kokonaisuudessaan valmis syyskuun lopulla alkavaan kauteen. Koko miehistön, kuten myös muiden liigajoukkueiden, sopimustilanteen löytää Signcirclen sivuilta.

Joukkueen yhteisharjoitukset alkavat elokuun alussa. Ulkomailta saapuvat pelaajat astuvat rinkiin niin pian kuin viisumit ja muut tarvittavat asiakirjat ovat kunnossa. Uudistuneen joukkueen otteita pääsee ensimmäisen kerran seuraamaan Akaa Areenalla syyskuun 10-11. päivinä pelattavassa Hunajaturnauksessa.

(Harri Mattila 27.7.2022)

AAMULEHTI 27.7.2022

JuanVasquez.JPG

Venezuelalainen Juan Vasquez täydentaa Akaa-Volleyn liigajoukkueen alkavalla kaudella.

3-logoa.jpg

MOHAMMADREZA BEYK PORTUGALISTA YLEISPELAAJAKSI

Akaa-Volley himoitsee lentopallon Mestaruusliigan mitalipeleihin myös ensi keväänä. Näyttää siltä, että seura joutuu turvautumaan ennätysmäärään ulkomaalaisia pelaajia tavoitteen saavuttamiseksi.

Kanadalaisen liberon Elijah Risson ja iranilaisen hakkurin Ali Fazlin lisäksi Akaa-Volley on tehnyt yksivuotisen sopimuksen
Mohammadreza Beykin kanssa.

Beyk muuttaa Suomeen portugalin pääsarjassa pelanneesta Sporting Club das Caldas -nimisestä seurasta. Mutta hän on Fazlin maanmies.

- Ali on ystäväni. Tutustuin häneen Iranin liigassa ja pidän häntä erittäin hyvänä lentopalloilijana. Uskon, että voimme yhdessä pelata menestyksekkään kauden Akaassa, kertoo kaksimetrinen yleispelaaja.

Ennen Portugalia 22-vuotias Beyk on pelannut vain Iranissa.

- Portugalissa meillä oli viime kaudella hyvät saumat ihan kärkikahinoihin. Valitettavasti päävalmentajaa jouduttiin vaihtamaan kesken kauden ja otteemme lipsui pahasti. Lopputulos ei sitten ollut odotettu, paljastaa Beyk.

Omaan peliinsä mies oli kuitenkin tyytyväinen.

- Olin tilastoissa viidenneksi paras vastaanottaja Portugalin kovassa liigassa. Minusta se ei ole huono saavutus ottaen huomioon, että kausi oli ensimmäiseni Euroopassa. Uskon, että minulla on vielä runsaasti potentiaalia kehittyä pelaajana.

Suomeen ehkä syyskuun alussa

Keskikesän kuukaudet Beyk keskittyy peruskuntoharjoitteluun.

- En pelaa beach volleyta enkä harjoita muutakaan kilpaurheilua tällä hetkellä. Kuntosalilla menee kovasti aikaa, sillä haluan olla hyvässä fyysisessä kunnossa, kun saavun Akaaseen.

Palloa aina 340 sentin korkeudelta lyövä Beyk tavoittelee Suomeen tuloa jo elokuun lopulla.

- Lopullinen ajoitus riippuu viisumikäsittelyn aikataulusta. Joukkueen mukaan pitäisi päästä hyvissä ajoin ennen sarjan alkua.

Beyk ei aseta itselleen yksilöityä tavoitetta lentopallokentille. Joukkueen menestys kiinnostaa erityisesti.

- Haluan pelata laadukkaan kauden Akaassa ja saavuttaa joukkueen kanssa sille asetetut tavoitteet.

Portugalin lämmöstä Suomen syksyyn ja talveen muuttaminen ei hirvitä.

- Tiedän kyllä Suomen kylmyyden. Uskon kuitenkin sopeutuvani hyvin. Ali on kertonut Suomen hyvistä olosuhteista ja laadukkaasta liigasta. Kun tavoitteena on keskittyä lentopalloiluun, kylmyys ulkosalla ei häiritse, vakuuttaa Beyk.

Lopuksi Akaa-Volleyn uusi yleispelaaja haluaa vielä lähettää terveiset seuran kannattajille ja suomalaisille yleisemminkin.

- Toivottavasti kaikki on hyvin siellä pohjoisessa. Odotan kovasti tapaamistamme ja olen valmis tekemään parhaani seuran tavoitteiden eteen.

(Harri Mattila 13.7.2022)

MohammadrezaBeyk_AkaaVolley22-23_2.jpg
MohammadrezaBeyk_AkaaVolley22-23.jpg

Muhammadreza Beyk vahvistaa Akaa-Volleyta alkavalla kaudella.

3-logoa.jpg

HUNAJATURNAUS AKAA AREENALLA 10 - 11.9.2022

Tervetuloa kauden kuntopuntariin, Hunajaturnaukseen! Upea uusi Akaa Areena vastaanottaa kauteensa valmistautuvat joukkueet.

Kuka valuttaa hunajaa ja kenellä jää makeat muistot? Tule paikalle ja ota kaverisikin mukaan!

Päivälippujen hinta 15e ja kahden päivän turnauslippu 20e.

Areenalla grilli kuumana, tarjolla mm. pyttipannua ja Wilhelm-grillimakkaroita. Kahvila palvelee myös koko turnauksen ajan. 

3-logoa.jpg

HUIPPUHYVÄ KAUSARITARJOUS!

Osta kausikortti markkinoilla PUOLEEN HINTAAN 99€! (norm. 198€)

Maksu onnistuu tilillemme: FI71 5488 4320 0645 22 viitteeksi nimi/nimet. Voit maksaa kortin myös markkinakojullamme Toijalan markkinoilla 10-11.6.

Kausikorttien jako syyskuussa toimistolla, Hunajaturnauksessa tai
Akaa Areenalla.

Toijalan markkinat:
Nettisivut - Facebook

Kausarimainos3.jpeg

Akaa-Volley pidättää oikeuden VIP-katsomoille, muuten kausikorttilaisilla vapaasti valittavat paikat.